Tepels afzuigen suikertante aangeboden

Onze opvangertjes gaan een fantastisch leventje tegemoet. In de ren werd zelfs een speciale burcht voorzien en de konijntjes mogen gewoon konijn zijn. Graven à volonté, binkies maken, schuilen in de burcht, klavers en gras knabbelen, Lieve scheetjes, jullie zijn hier lange tijd verbleven en het is toch weer even wennen om jullie lege hok te zien.

Doe het goed lieverds! We kregen via facebook een berichtje binnen van Thérèse, zij zocht dringend opvang voor een hoogzwanger katje. Het katje was in Gent komen aanwaaien in een café en daar kreeg ze gelukkig elke dag lekker eten. Overdag kon ze daar ook binnen en mocht ze zelfs in een doos met kussentje slapen. Maar omdat haar buikje gestaag groeide en de vrees groot werd dat ze buiten zou bevallen werd onze hulp ingeroepen.

Wij hebben haar onmiddellijk naar onze opvang laten komen waar ze nu rustig kan bijkomen, rusten en binnenkort bevallen van haar kroost. We duimen dat alles vlot zal lopen, want Miauwke zoals de oudere dame van het café haar genoemd heeft - dit omdat ze op de vensterbank zat te miauwen voor eten is nog een jong kattinnetje. Haar buikje staat echter op ontploffen, de tepeltjes al goed zichtbaar en klaar om melk te geven.

Ze vindt het geweldig als we haar buikje masseren en af en toe hoor ik kleine floepgeluidjes, een drukke bedoening daar in haar buikje. Miauwke is verder een heel lief ding, ze wordt graag geaaid en ze vindt aandacht krijgen het leukste wat er bestaat. Duimen jullie mee dat de bevalling goed gaat? Ook deze 2 kittentjes kwamen onze opvang binnen. Teigetje en Figa werden ongeveer op 17 maart geboren.

Zij werden binnengebracht door hele lieve mensen die hun het lot van deze kleintjes en mamapoes aangetrokken hebben. Plots zagen zij in hun tuin mama met kroost, ze hebben de kleintjes trachten tam te maken. En dat is zeker deels gelukt, ze zijn nog een beetje bang en blazen wat, maar daar blijft het gelukkig bij. Mamapoes werd ondertussen steriel gemaakt en mag daar blijven wonen, ze krijgt ook dagelijks haar portie eten. Maar voor de kleintjes zochten ze een oplossing.

Net voor de kleintjes naar onze opvang kwamen, hadden ze last van Limping Disease, dat komt vrij frequent voor bij kittens. En deze mensen zijn nog met hen naar de dierenarts gegaan voor medicijntjes en daar zijn we hen erg dankbaar voor! Ondertussen zijn ze helemaal opgeknapt, eten hun buikje rond en gezond en gaan we hen helemaal medisch in orde zetten zodat ze binnenkort naar een leuke thuis kunnen verhuizen. Iemand die één van deze kanjers een thuisje kan aanbieden?

En ook Lindsay van het zwerfkattenproject uit Lebbeke schakelde onze hulp in. Zij is zelf dag en nacht in de weer om zwerfkatten te vangen, naar de dierenarts te brengen voor neutralisatie en weer uit te zetten op de plek waar ze gevangen zijn. En helaas wordt zij ook nog veel te vaak geconfronteerd met kittentjes waarvan de mama niet op tijd gevangen kon worden en dus in het wild een nestje gebaard hebben.

En zo ook de mama van deze ukjes. Ze zijn ongeveer op 13 april geboren en nog een beetje schuw. Ze kunnen gelukkig wel makkelijk opgepakt worden, maar ze blazen nog wat. Dus we hebben onze handen vol om hen te socialiseren. Ze zien er verder gelukkig heel goed uit, geen vieze oogjes of neusjes. Want kittentjes die buiten geboren worden, vallen vaak ten prooi aan niesziekte. Maar deze ukjes hebben geluk gehad dat ze ook nog gevoerd werden door mensen die zich het lot van deze katjes hebben aangetrokken.

En katten die gevoerd worden zijn minder vatbaar voor ziektes. De rode is een katertje en hebben we de naam Frikke gegeven. Dan is er ook nog een mooie langharige zwarte prinses bij die de naam Fee kreeg en nog een guitig cypers bruin met wit katje maakt dit leuke trio compleet, hij kreeg de naam Kaj.

Ook voor deze leukerds zijn we op zoek naar goede thuisjes! Met zovele katjes in opvang zijn alle donaties die we ontvangen een grote steun. Zo kregen we van Martine, de mama van ons ex-opvangertje Petatje een pakketje van Zooplus toegestuurd.

Zoveel lekkers dat we in de doos aantroffen voor de katjes. Allerlei natvoer en ook kittenvoer, waar we op dit moment super content mee zijn. Ook Ivo had nog wat kattenmelk, snoep en speciaal dieetvoer van Hills voor onze opvangers bij.

Stephanie, de dierenarts die ook vaak bij onze dierenarts helpt en al menig katje van ons steriel gemaakt heeft, had nog wat kittendroogvoer voor ons bij. De adoptanten van konijntjes Ginger, Lisa en Lola hadden nog wat voer en kattenbakvulling bij van onze Mango. Thérèse die Miauwke in opvang bracht, had voer en zelfgemaakte speeltjes bij.

En ook de mensen die Teigetje en Figa in opvang kwamen brengen brachten natvoer, kommetjes, speeltjes en droogvoer mee. Elke donatie helpt ons weer een stukje verder, want het zijn enorm zware tijden op dit moment met zovele dieren in opvang en vooral het kittenvoer vliegt de deur uit.

Er staan nog katjes op de wachtlijst, dus zovele hongerige maagjes die gevuld moeten worden Zondag 22 juni Het zijn drukke tijden ten huize 'De Katten-Brigade'. Vrijdag met 9 katjes naar onze dierenarts gegaan om te enten, de gelukkigen waren: Alles is goed verlopen, enkel ons zwarte trio vond de prik niet leuk en zij zetten dan ook hun keeltjes gewillig open.

Zaterdag ben ik 's morgens nog naar onze dierenarts kunnen gaan met Fredo. Op de planning stond dat hij vrijdag ook geënt zou worden, maar in de namiddag had hij over gegeven en wou hij niet meer eten. Zieke katjes worden niet geënt, dus Fredo kreeg "huisarrest". Maar 's avonds en 's nachts gaf hij ook bloed over. Dus hops, naar onze dierenarts voor een antibiotica prik.

Er is een vermoeden dat Fredo nierpatiënt is, want dat gaat vaak gepaard met het bloederige en bruinige overgeven. Een bloedonderzoek moet het vermoeden bevestigen, maar onze vent is ook een oud opaatje. Hij heeft geen tandjes meer en zijn slanke verschijning doet vermoeden dat hij een super senior is. Hij voelt zich gelukkig weer beter na de dierenartsrit en hij heeft weer volop gegeten.

Of Fredo nog geadopteerd kan worden of toch gepromoveerd zal worden als 'blijvertje', zal enkel de tijd uitwijzen. We zijn gisteren tot druk in de nacht bezig geweest met meubels verhuizen en deze kamer tijdelijk  in te richten om de toevloed aan katjes onderdak te kunnen bieden.

Kijk hier om meer fotootjes te zien: Het was een waar genot om hen gisteren alles te zien ontdekken en gekke sprongen te maken van geluk. En ook de twee volwassen katjes die daar momenteel residenteren vinden elkaar precies wel heel aardig. De quarantaine-benches werden vandaag alweer ingevuld door 5 kittens en een zwanger katje.

Maar daarover morgen meer nieuws. Het is op dit moment echt bijbenen om alles geklaard te krijgen met zovele diertjes in opvang. De vermoeidheid slaat ook gauw toe, want ook de schilderwerken aan de zolderkamer zijn nog niet af en gebeuren tussen "de soep en de patatten".

Vandaag gelukkig ook wel een aantal konijntjes geadopteerd en een kittentje gereserveerd. Dinsdag 17 juni Helaas is onze Celio ook retour gekomen van plaatsing. Hij werd teruggebracht met de reden: Celio was hier in opvang een super lief ding. Hij werd graag geaaid en in de winterperiode vond hij het geweldig om op de kachel alle warmte op te slorpen en gewoon te genieten. Uiteindelijk wilden ze van Celio een salonpoes maken en ondanks dat hij er zo uitziet, is hij dat niet.

Ze namen hem telkens op schoot en hij moest dan blijven zitten. En daardoor ging Celio blazen, zijn verdedigingstechniek en hiermee wilde hij gewoon zeggen: Deze mensen konden duidelijk geen kattentaal lezen. Mensen verwachten tegenwoorden om een kat 's morgens te kunnen buiten laten als ze naar hun werk vertrekken en dat diezelfde kat 's avonds na het werk een ganse avond op schoot komt liggen als er tv gekeken wordt.

Sommige katten zullen dat graag doen, maar de meeste katten hebben vanaf de middag een siësta achter de rug en willen dan 's avonds actief zijn, zoals het een echte huistijger beaamt. Celio is helaas nu een beschadigd zieltje Zo zielig om te zien wat deze mensen hem hebben aangedaan Hij heeft de voorbije dagen geslapen, alsof hij nu weer voor het eerst rustig kan slapen zonder op zijn hoede te zijn We hopen toch dat er iemand is die deze langharige knuffelbeer een thuisje wilt bieden.

En hem laat merken dat niet alle mensen stout zijn en hem gewoon in zijn waarde laat. Hij verdient het om eindelijk een keertje gelukkig te worden en een furrrever thuisje te krijgen! We mochten Blutskatje Fredo in opvang verwelkomen. Ook dit manneke heeft een triest verleden achter de rug.

Hij moet ooit een thuis gehad hebben, want hij is vreselijk tam en super lief. En bovendien is zijn oogje chirurgisch verwijderd door zijn voormalige baasje. Plots werd hij opgemerkt in de zwerfkattenkolonie van Ria. Zij voert dagelijks meerdere groepjes zwerfkatten, waaronder de groep waar Fredo terecht gekomen is. In het voorjaar werd hij door Ria naar de dierenarts gebracht en toen werd er met een aantal kattenopvangen contact opgenomen.

Helaas wilden zij Fredo niet opvangen Doordat Ria's eigen katten Fredo niet wilden aanvaarden, zag zij als enige kans om hem terug op de voerlocatie uit te zetten. Echter brak Ria's hart iedere keer weer toen ze hem ging voeren. Dan begon Fredo het uit te schreeuwen, hij wilde mee, hij wilde een eigen thuis, hij wilde bij mensen zijn Er werd een aanvraag bij ons gedaan en natuurlijk mocht hij komen.

Een kat met één oog, slechte tanden en bovendien ook nog mager, hoort niet op straat. En hij vind het heerlijk om hier bij ons te zijn. Constant geeft hij kopjes, wilt hij geaaid worden. Dit ventje heeft zoveel liefde in zijn tengere lijfje. Hij heeft zo'n speciaal kopje en ohja hoor, ik ben holderdebolder verliefd op hem. Dus ik hoop dat onze vriend ook iemands hart weet te veroveren zoals hij bij mij gedaan heeft.

Blutskatjes zijn dé max en daar is Fredo het bewijs van! Zondag was het dé dag waarop zussen Ingeborg en Isabel hun Fredje mochten komen ophalen. Hij werd een aantal weken geleden besproken door hen, maar hij moest nog even groeien alvorens hij geënt en gecastreerd kon worden. Fredje wordt gekoppeld aan cavia Jerommeke die een tijdje geleden zijn konijnenvriendje verloren heeft.

Hij treurde enorm, hij werd daarom zelfs binnengehaald, maar nu kan hij weer naar buiten verhuizen in een super geweldige ren mét een nieuw vriendje. We kregen ondertussen al een update binnen dat het super gaat met Fredje en dat hij zijn grashuisje helemaal geweldig vindt.

Lieve Fred, wat heerlijk dat jij bij zo'n liefdevolle mensen terecht bent gekomen. Doe het goed ventje, we denken aan je! Ook onze konijnenjongens Jack en Jones mochten samen verhuizen naar een liefdevol gezinnetje. De kindjes stonden al een 2-tal weken te popelen om de jongens te mogen komen adopteren. Ze hadden hen op voorhand al een keertje bezocht om kennis te maken, maar ook om meer informatie te vergaren over het houden van konijntjes.

Want ondanks dat konijnen bij de vleet verkocht worden in dierenwinkels en het lijkt alsof ze niet veel verzorging nodig hebben, is dit maar schijn. Konijntjes zijn complexe diertjes, vooral omdat ze zo'n zwak darmstelsel hebben en een gasaanval vaak op de loer ligt. Jack en Jones mogen in een duplex-hok gaan wonen met rennetje aan. Lieve jongens, doe het goed in jullie nieuwe thuisje, maar we zijn er zeker van dat jullie in de watten gelegd gaan worden.

Ik moet er nog steeds even van slikken, maar ook onze Chaplin is naar een nieuwe thuis verhuisd. Ondanks dat Chaplin vaak het bloed van onder onze nagels gehaald heeft, omdat hij het leuk vond om andere katten te terroriseren en aan te vallen, vond ik hem zo geweldig.

Hij wist me elke keer weer te bekoren met zijn aandoenlijke snoet. Maar het is goed dat hij nu een thuis heeft waar hij binnenkort buiten kan vertoeven. Want dat miste hij hier. Hij stond vaak op zijn achterpootjes -gerekt en gesterkt- door het badkamerraampje te loeren.

Hij maakte dan ook altijd van die hartbrekende geluidjes waarop ik merkte dat hij gewoon graag naar buiten wou gaan. Om op avontuur te gaan en zijn neus te volgen en overtollige energie kwijt te kunnen.

Het was even een stress moment om hem gepakt te krijgen. Want ondanks dat hij al zo ver was om aan onze vingers te ruiken, konden we hem niet aaien of oppakken. Hij heeft hier letterlijk brokken gemaakt, maar uiteindelijk was het Sab gelukt om hem vast te grijpen en in de vervoerskooi te zetten. Zo'n afscheid nemen is nooit prettig, maar wel nodig. En normaal gezien merken de andere opvangkatten niet eens als er een kat verhuisd is. Maar bij Chaplin dus wel Hij was nog maar net de deur uit of alle katten haalden weer opgelucht adem.

Ze kwamen weer tevoorschijn, waren niet meer op hun hoede: Lieve Chaplin, in mijn hart laat je een grote leegte achter, maar ik weet dat het voor iedereen goed zo is. Ga binnenkort je hartje maar ophalen buiten. Sab's collega Ivo bracht weer een grote zak Whiskas korrelvoer mee naar het werk voor onze opvangkatjes. Toen Isabel en Ingeborg ex-opvangertje Fredje kwamen ophalen, stonden ze hier niet met lege handen.

Ze brachten vele blikjes natvoer mee voor de opvangkatjes en de opvangkonijntjes werden verwend met lekker hooi. En Leen die ons via facebook contacteerde, bracht een meer-dan-geweldige-donatie langs.

Allerlei speciaal nier-dieetvoeding, kitten natvoer, krabplanken, een tunnel, pamperdoeken, snoepjes, korrelvoer, bedding voor konijnentoiletjes en zelfs konijnensnoepjes. Ik zit nog steeds met open mond van verbazing naar de foto van de donatie te kijken, wat fantastisch toch! En wat een geluk dat er zoveel lieve mensen in ons leven komen met zoveel lekkers en bruikbaars voor de katjes. Het runnen van een opvang is zwaar, maar dankzij zoveel spul, kunnen we weer eventjes adem halen.

Zaterdag 14 juni Mijn hart brak bij het idee om Nani als buitenkatje te plaatsen, maar mijn hart brak ook als ik haar elke keer in de stress zag gaan als er bezoek langskwam. Bij het gaan van de bel of het blaffen van onze honden dook ze gelijk een fleecedekentje onder en dan kwam ze met grote ogen piepen.

Ze is vorig jaar buiten geboren en kende enkel een garage als veilige plekje. Terwijl haar zus Kenza een geweldige tijd tegemoet gaat in onze opvang, was dat niet het geval voor Nani. Een tijdje geleden kregen we een aanbod van Ingrid dat ze op haar manège nog wel een plekje vrij had voor een katje.

En vandaag zijn we Nani dan gaan wegbrengen. Daar aangekomen vielen al mijn twijfels weg en wist ik dat dit dé ideale plek is voor Nani. Verschillende hooibalen om op te slapen, hoogtes waar ze kan op klimmen en een tal poezenvriendjes.

En voor de sceptici: Ingrid koopt wekelijks 10 kg korrelvoer en natvoer voor de stalkatjes. Momenteel moet onze zwarte prinses nog even in de bench om haar omgeving te leren kennen en binnenkort mag ze de vrijheid hebben. Kan ze weer haar oude leventje oppikken.

Tam hoeft ze niet te worden, maar ze heeft wel de keuze. Als ze ooit beslist om geaaid te willen worden, dan zijn daar kriebelhandjes genoeg. Lieve Nani, doe het goed lieverd!

En dan ook even van de gelegenheid gebruik genomen om vandaag een aantal konijntjes op geslacht te gaan scheiden. We kregen een hulpaanvraag van iemand die 2 ongewenste nestjes heeft en op dit moment voor een tal konijntjes een nieuwe thuis zoekt.

Papakonijn is ondertussen gelukkig gecastreerd. Wij zitten op dit moment vol qua opvang van konijntjes en dus hadden we aangeboden om de konijntjes alvast te sexen. Zo kunnen er toch niet meer ongewenste nestjes geboren worden. Afgesproken dat volgend weekend alvast 4 konijntjes naar onze opvang kunnen komen, maar we hebben nog zoveel adopties nodig.

Zowel van konijntjes als katten. De hulpaanvragen blijven binnenstromen De ruimte willen we graag tegen volgend weekend klaar hebben om katjes op te vangen.

Katjes die nu nergens terecht kunnen omdat alle opvangen uit de buurt ook volzet zijn Maar we hebben nog een boel werk voor de boeg willen we die kamer tegen volgende week klaar hebben Zoveel dieren die hulp nodig hebben, soms een beetje veel voor maar met z'n tweetjes bol te werken en hierbij ook nog een job te hebben. Donderdag 12 juni Vandaag naast het klussen en poetsen in de opvang, toch ook weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts.

Deze keer gelukkig met geen zieke klantjes, maar er stonden wat castraties en een sterilisatie op de planning. Fred, Ginger, Jack en Jones moesten ontrammeld worden zodat zij binnenkort naar hun nieuwe thuisjes kunnen vertrekken en ook onze Nani moest gesteriliseerd worden.

Vorige keer was het een ware 'struggeling' om haar in de vervoersmand te krijgen en deze keer ging het -gelukkig- bijna vanzelf. Voor Nani hebben we over een paar daagjes een verrassing in petto! Want als buitenkatje zijnde is ze niet gelukkig in opvang, als de bel gaat verstopt ze zich onder een fleecedekentje omdat ze zoveel stress heeft van mensen.

En dan moet je je hart laten spreken en kijken wat in dit geval het beste is voor Nani. Zo'n oplossing is niet voor elke kat weggelegd, maar voor Nani dus wel. Dinsdag 10 juni Momenteel hebben we een paar katjes in de lappenmand. Gisteravond begon ons Liva over te geven, niet één of twee keer, nee zeker acht keer.

De Primperan en Stomorgyl kwamen er gelijk weer uit en ik zag haar zienderogen vermageren. En ja, ook dat nog, gisteren was een feestdag. Maar ondertussen is dat eigenlijk al een beetje een gewoonte geworden, dat als er iets voorvalt, dit meestal op een zondagavond of feestdag is. Toch maar naar onze dierenarts gebeld en ik kon er gelukkig terecht. Onze dierenarts is gelukkig zo'n lieve man waar je zelfs op een feestdag 's avonds om 20u15 nog terecht kan.

Liva heeft een inspuiting Primperan gekregen, antibiotica en onderhuids glucose. Ze heeft ondertussen al een ganse voormiddag gespeeld met de broers, oeff! Dus vanmiddag maar weer gegaan en hij kreeg hetzelfde toegediend als ons Liva. Er hebben nog een aantal kleintjes overgegeven, maar het bleef gelukkig bij één keer. Er heerst dus een maag-darm infectie onder de kleintjes. Net zoals bij mensen die buikgriep hebben eigenlijk.

Hopelijk hebben we 't ergste snel achter de rug, want het is niet prettig om de kleintjes ziek te zien en bovendien heb ik daar enorme stress van Ineens ook van de gelegenheid gebruik genomen om Principessa mee te nemen. Tijdens de schilderwerken was ons plots opgevallen dat ze overmatig aan het kwijlen ging.

In eerste instantie dachten we dat de verfgeur haar adem benam, waar ik me zeer goed kan in vinden. Maar dat kwijlgebeuren kwam met regelmaat terug, ook na het verven.

Dan gaat er gelijk een belletje rinkelen van tandproblemen. Het kwijlen werd veroorzaakt door één onderhoektand die in haar bovenlipje prikte. De hoektanden stonden bovendien in een vreemde positie en ze stonden ook los. Daarom werden er drie hoektanden getrokken en nu kan ons meisje weer pijnloos door het leven gaan. Ook kreeg ze een spuit antibiotica. Ze is momenteel nog een beetje aan het bijkomen van de narcose en uit ervaring week ik dat katten die pas geopereerd zijn aan de tandjes echte kanjers zijn en 's avonds alweer aan het eten gaan, ook droogvoer.

Een dringende oproep voor Chaplin! Helaas blijkt Chaplin op dit moment onze Turkse terreur in huis te zijn. Hij vindt het voornamelijk leuk om andere katten te pesten en pikt er dan -raar genoeg- katjes uit die een verschillend vachtje hebben dan hem. Zwart-witte katten laat hij gelukkig redelijk met rust, maar voor de overige opvangers is het echt niet leuk meer. We willen graag een veilige haven zijn voor onze opvangers en hen rust bieden.

Met Chaplin in huis is die rust ver te zoeken. Hij vindt het heerlijk om andere katten de stuipen op het lijf te jagen door hen aan te staren met zijn grote doordringende kijkers. Maar soms hoort er volgens hem ook een gevechtje bij. Met honden en zelfs konijnen kan ie het echter wel goed vinden. En raar maar waar, ook met kittens kan ie het beest uithangen en daar speelt hij volop mee.

Soms zien we hem speels achter een kitten rennen en dan springt ie werkelijk waar met zijn 4 poten tegelijk de lucht in en zo springt hij verder, een beetje zoals een springkonijn dus. Naar mensen toe begint zijn gedrag ook te beteren. Echt knuffelen en kroelen zit er nog niet in, maar hij zoekt contact.

Wilt gedurig aan de vingers ruiken, speelt hand-pootje-tik en bovendien is ie erg nieuwsgierig. Chaplin loopt ons overal achterna, als hij niet aan zijn Turkse siësta bezig is natuurlijk.

Ik denk dat hij in een eigen thuis sneller sociaal naar mensen zal worden als hij niet zo gefixeerd meer is op andere katten. En ohja, voor onze Turkse vent graag ook een tuintje waar hij overdag kan rondrennen om zijn overtollige energie kwijt te kunnen.

Persoonlijk vind ik Chaplin echt een heerlijke en geweldige kat, met zijn geweldige snorretje en grote ogen. Maar we zoeken dus met spoed een nieuwe thuis voor hem. Zodat de andere opvangers weer rust krijgen en Chaplin een heerlijk leventje krijgt waar hij niet de aap hoeft uit te hangen.

Wie-o-wie helpt ons uit de nood, please? Maandag 09 juni Onze Angel heeft chance gehad, ze is amper een weekje in onze opvang moeten blijven vooraleer er haar alweer een gouden mandje aangeboden werd. Deze keer een blijvend mandje welteverstaan!

Bij een hele lieve dame die kennis heeft van Perzen, want ze heeft er al ééntje en 4 katjes waarin Pers verscholen zit. Ons Angeltje gaat daar super in de watten gelegd worden, want van snoetenpoetsen en haartjes borstelen heeft haar nieuwe baasje kaas gegeten. En een heel belangrijk detail: En ohja, deze dame heeft ervaring met een kat die naast de kattenbak plaste deze kat is jammer genoeg overleden door ziekte , dus Angel gaat niet stante pede retour komen mocht ze een plasje naast de bak deponeren, wat een grote geruststelling is voor ons.

Al moeten we toegeven dat Angel bij ons in opvang heel proper geweest is, geen enkel plasje of kakje naast de bak. Maar we namen dan ook onze voorzorgsmaatregelen en 's nachts zat Angel apart met haar eigen kattenbak.

Soms kan het allemaal erg simpel zijn. Een kat plast heus niet naast de bak om een baasje te pesten Lieve Angel, heerlijk ding, doe het goed in je nieuwe thuisje en geniet van je nieuwe leventje bij je nieuwe familie. Daaag lieverd, nog een hele dikke knuffel! Ons Sörentje mochten we gisteren als tweede opvang-verlatertje uitwuiven naar zijn nieuwe thuis.

Hij komt bij geen onbekenden terecht. Hilde en haar man hebben namelijk twee jaar geleden alweer, wat vliegt de tijd toch snel! Pirjo en Tibor bij ons geadopteerd en Hilde is tevens de suikertante van ons blijvertje Minke.

Zij wilden graag hun trio uitbreiden met nog een katertje en onze Sören, nu Odin, is dé gelukkige geworden. We kunnen met het hand op ons hart zeggen dat Sören in geen beter thuisje terecht kon komen. Bij liefdevolle mensen die alles voor hun katjes over hebben, bij drie broertjes waar hij naar hartenlust mee zal kunnen ravotten en spelen. Lieve prittepratteprotteke, het is hier stilletjes zonder jouw vocale kunsten en jouw gespin dat luid door de ruimte klonk. Hopelijk voel je je snel thuis, want je was wel een klein beetje een held op sokken.

Daaag lieverd, smak smak op je schattige snuitje. En jawel hoor, onze Lior heeft het ook gefikst. Vorige week was er al een heel lief gezinnetje naar Tijl en Insao komen kijken, die ook door hen gereserveerd werden en dus over een paar weekjes onze Lior mogen gaan vergezellen.

Maar een paar uurtjes later ging de telefoon met de belangrijke mededeling dat onze Lior ook hun harten gestolen had en dat hij ook welkom was. Of dat oké voor ons was? Oké, meer dan oké, we sprongen een gat in de lucht! En toeval, Lior blijkt ook de naam te zijn van de lievelingsvoetbalspeler van het zoontje des huizes.

Alsof het zo moest zijn en in de sterren geschreven stond. We zijn zo content dat de laatste van de broertjes ook een thuisje gevonden heeft. En bij zulke lieve mensen dan nog wel. Hun vorige katje is helaas ongelukkig om het leven gekomen en hij laat een leegte na. Een kat die op handen gedragen werd, liefdevol verzorgd werd en bovendien ook nog allerlei kunstjes kende.

We hoeven niet te zeggen dat we met een goed gevoel drie katjes door deze mensen laten adopteren. Lieve Lior, nog even geduld en binnenkort komen Tijltje en Insao jou vergezellen en de boel op stelten zetten. Daaag mijn klein kroelkopje, ik mis je op mijn schoot. We kregen afgelopen week een lieve mail van een papa die op zoek was naar een nieuw konijntje, liefst uit de opvang.

Hun Pluisje was helaas overleden en de kinderen misten het gezelschap van een konijn enorm. De tuin lag er verlaten bij en ze wilden graag zo snel mogelijk weer een konijntje door de tuin zien huppelen. De keuze viel op Conrad en ook onze Huppel werd uitgekozen. Het was even spannend afwachten of de konijntjes elkaar leuk zouden vinden, maar zoals alle koppelingen hier, is deze ook gelukt. Conrad was heel trots met zijn mooie meisje aan zijn zijde en Huppel kon haar geluk niet op met haar stoere bink aan haar zijde.

Ook bij deze adoptie hebben we een super goed gevoel. Met de konijntjes wordt er naar de dierenarts gegaan en de dochter had zoveel kennis over konijntjes wat ons veel vertrouwen inboezemt en dat voor zo'n jonge leeftijd. Weer twee konijntjes die een mooie toekomst tegemoet gaan en daar doen we het allemaal voor. Lieve Conrad en lieve Huppel, we wensen jullie een fijn en lang huwelijk toe! Naast de adoptie-afspraakjes die gisteren op de agenda stonden, stonden er ook nog andere afspraken op.

Zo kwam er iemand een grote krabpaal doneren waar we erg blij mee zijn. We moeten alleen nog even bedenken waar we hem gaan plaatsen, maar wellicht zal dat op de toekomstige fiv-opvangkamer zijn.

Ook Joke kwam langs met een gevulde donatiepot die bij Casa Mia staat. Zoveel lieve mensen die centjes gedoneerd hebben voor onze katjes, echt geweldig! En tevens had Joke ook een verrijkingsspel mee voor onze opvangkatjes. En last but not least, kwam er een gezinnetje langs om kennis te maken met onze Svante. Zoals verwacht heeft onze kleine witte sneeuwprins de hartjes veroverd en binnen een aantal weekjes mag hij kater Chocotoff gaan verwelkomen die nu erg eenzaam is. Zaterdag 07 juni Vorige week zondag is Freya hier een aantal fotootjes komen nemen van een aantal opvangertjes.

Maar ook van een gedeelte van onze opvang heeft ze een groot aantal foto's geschoten. Zij heeft een super geweldige camera waar de onze -helaas- niet aan kan tippen. Op deze link kunnen de overige foto's bekeken worden: Vooral de mensen die hier al eerder over de vloer geweest zijn, zullen een aardig verschil opmerken.

Onze ganse benedenverdieping staat nu in het teken van de opvangdiertjes. We hebben er enkele weken hard aan geklust, maar zowel wij als de katjes zijn erg tevreden met het resultaat. Aan onze bovenverdieping moet nog steeds verder geklust worden, want de toekomstige nieuwe fiv-ruimte is helaas nog niet klaar.

De groene ruimte die op sommige foto's te zien is door het raam naast de zetel , is de quarantaine ruimte. Vrijdag 06 juni Vandaag maar weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts om de overige opvangkonijntjes te laten enten. En tegelijk mocht ook ons blijvertje Minke mee. Ze is sinds een aantal dagen weer wat ziekjes: Ze slaapt vaker en ze is momenteel niet zo speels als normaal.

Een paar weekjes geleden was ze al mee naar onze dierenarts gegaan, want toen had ze precies hetzelfde. Door haar aangetaste longetjes is haar immuunsysteem ook niet je-van-het.

Bij het vorig doktersbezoekje had ze een spuitje Convenia gekregen, wat toch zo'n twee weekjes werkt. Maar deze keer wilde onze dierenarts kijken of een half pilletje Azithromycine werkt, volgende week moet ze het andere helftje krijgen. Aangezien Minke geen makkelijke patiënt is, kreeg onze dierenarts de eer om haar die grote pil toe te dienen.

De pillenschieter kwam er aan te pas want Minke klemde haar tanden vreselijk op elkaar. Maar het is toch gelukt en nu maar duimen dat het pilletje snel zijn werk doet zodat ons meisje zich wat beter voelt. En Minke zegt natuurlijk een dikke dankjewel aan haar suikertantes Annie Myten en Hilde Wenselaers voor hun bijdrages, dankzij jullie krijgt Minke de nodige medische verzorging in onze opvang en mag ze voor altijd in onze opvang blijven wonen, want door haar medische conditie is ze niet plaatsbaar.

Donderdag 05 juni Wilde mamapoezen zijn slim en kiezen tegenwoordig voor een kippenhok als kraamkamer. Zo ook de mams van deze kleintjes. Het is er lekker warm vertoeven in het stro en er is altijd een bron voor voer, namelijk de restjes van de kipjes.

De melders deden een tijdje geleden bij het ontdekken van het nest een aanvraag bij de gemeente. De gemeente heeft een sterilisatieproject en werkt samen met een kattenopvang.

Dus voor zowel de mamapoes als kittens bleek er een oplossing te zijn. Helaas laten die het nu afweten en zijn er al 4 kostbare weken voorbij gegaan. Vandaar dat deze mensen nu een aanvraag bij ons gedaan hebben. De kleine ukjes eten al een beetje zelfstandig, maar toch heb ik het melkflesje boven moeten halen want we schatten hen op zo'n 5 weekjes oud. Poppy is een geweldig mooi zwart-wit meisje met een hele speciale tekening en Puck is een tijger met wit ventje.

Nu moeten ze nog even groeien en aansterken zodat we over een tijdje voor hen op zoek kunnen gaan naar een nieuwe thuis. Er heeft vast toch wel iemand een plekje voor deze cuties? Het zat er aan te komen en toch blijft het altijd even slikken als het moment daar is. Onze Matejo heeft zijn valiesje genomen en is naar zijn nieuwe thuisje vertrokken. Hij mag ons ex-opvangertje Jesper gaan gezelschap houden die duidelijk nood heeft aan vriendje en nogal wat kittenkwaad uithaalt thuis.

Maar ik hoop dat de baasjes erop voorbereid zijn dat er nu twee bengels zijn die kittenkwaad uithalen, haha. Lieve Matejo, wat was jij toch een heerlijk ding! Al van dag één toen je onze opvang binnenkwam wist je ons hart te veroveren. Zo'n klein charmant ventje waar ieders hart spontaan van ging kloppen. Als je aan het kirren of spinnen ging, dan wist ik dat je aandacht, kroeltjes en kusjes wou. Tja, je bent charmeur of je bent het niet. Alleen heb ik nu de bureaustoel voor mezelf, want dat was jouw plekje.

Net achter mijn rug en dan moest ik op het puntje van de stoel gaan zitten. Niet zo handig om zo mails te beantwoorden en pc werk te doen. Maar als ik jou daar zo schattig zag liggen, dan kon ik niets anders dan jou daar zo gezellig te laten slapen en nam ik de rugpijn voor lief. Doe het goed lieverd, wees dikke vriendjes met je nieuwe broertje en nog een hele dikke knus van ons! Woensdag 04 juni Vandaag kwam de postbode langs met een pakketje van de Heartbreakers actie die op facebook werd gehouden, in samenwerking met Pets.

We kregen zowaar een volle doos zakjes voer gedoneerd en er zaten ook 4 speeltjes bij. Dikke dankjewel aan alle mensen die de pagina van Heartbreakers geliked hebben en hierbij onze opvangkatjes een zakje voer geschonken hebben!

Vandaag hebben we ook 5 zakjes droogvoer van Proplan van Purina gedoneerd gekregen. Maar 'hoe' en 'waarom' kunnen we nog niet verklappen, dat wordt pas ergens in het najaar bekend gemaakt. Ik kan wel al zeggen dat het een hele leuke tv-ervaring was!

Onze Matejo moest beide voerdonaties gelijk inspecteren, of is het toch een beetje een ijdel ventje en gaat hij graag op de foto, haha? Dinsdag 03 juni Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts.

De katertjes Lior, Sören en Matejo moesten gecastreerd worden en Matejo moest ook aan zijn navelbreukje geopereerd worden. Alles is gelukkig goed verlopen met de heren.

Ze waren blij om terug thuis te zijn en renden gelijk richting toilet om een plasje te deponeren en daarna te gaan smullen uit de eetbakjes. Alleen Matejo heeft een beetje last van zijn buikje, wat begrijpelijk is. Ik heb hem zonet wat pijnstilling gegeven zadat hij zich comfortabeler voelt. En of de pijnstilling werkt, hij klimt alweer op de krapbalen alsof er niets aan de hand is. Nani moest mee om geënt te worden, het was even zwoegen om haar in de transportmand te krijgen, maar het is dan toch gelukt.

Bij onze dierenarts had ze duidelijk wat last van stress door de autorit, want ze gedroeg zich naar haar normen 'voorbeeldig'. Konijntje Conrad en 3 van de nieuwkomers werden ook geënt. Onze dierenarts had niet voldoende vaccins in huis om alle konijntjes te enten, dus volgende keer moeten er nog 4 konijntjes geënt worden tegen vhs en myxomatose. Ook het tweede nestje van ons Kartoffeltje is binnengekomen, samen met mams.

Mams is een ongelofelijk lief konijn, maar wel nog een beetje bang. Haar lichaam heeft veel te verduren gehad met twee nestjes zo snel achter elkaar. Maar dat is gelukkig voorbij nu, deze meid hoeft nooit nog een nestje groot te brengen.

Het is duidelijk te merken dat ze de ruimte die ze nu heeft erg leuk vindt. Ze gaat regelmatig 'kegeltje' zitten. En ook haar zes kleintjes zijn helemaal geweldig. Super nieuwsgierig en omdat ze nog in de groei zijn knabbelen ze er wat op los. Momenteel vliegt het konijneneten en groentjes er door met zovele vegetariërtjes in opvang. Zowel mams als de voedstertjes kunnen per direct geadopteerd worden, want zij zijn ondertussen geënt tegen vhs en myxomatose. Ook zijn ze in het bezit van een medisch paspoortje.

De rammetjes moeten binnen een viertal weken nog eens naar onze dierenarts om hun balletjes in te wisselen. Omdat konijntjes sociale diertjes zijn, worden ze niet alleen herplaatst. Ofwel worden er twee konijntjes samen uit onze opvang geadopteerd, ofwel een eigen konijntje gekoppeld aan een opvangertje. Wie heeft er nog een plekje vrij in zijn tuin of huis voor deze schattige konijntjes? Ook zij verdienen het om lieve baasjes te krijgen en verwend te worden met lekkere groentjes en hooi.

Maandag 02 juni Helaas is onze mooie Angel teruggekomen van plaatsing. De jongste katjes vonden haar een geweldig 'target' en vielen haar regelmatig -al spelend- aan. Angel slaakte daarbij hoge kreten, wat de jonge katjes natuurlijk extra leuk vonden en haar daarom nog meer begonnen te pesten. Haar ex-baasje merkte stress op bij Angel en vond het verstandiger om haar terug te brengen. Omdat Angel al zoveel ongeluk in haar leven gehad heeft, gaan we nu op zoek naar een thuisje waar ze nooit of te nimmer nog weg hoeft.

Zoveel thuisjes, zoveel mensjes waar ze aan moet wennen, dat is niet goed, voor geen enkele kat! Angel is een vrij timide meisje. Je moet haar eigenlijk zelf aanhalen en dan geniet ze wel van alle aandacht en knuffeltjes die ze krijgt. Ze heeft een verleden van wildplassen, da's ook waarom ze de eerste keer naar onze opvang gekomen is. Bij ons in opvang is ze proper en gaat ze netjes op de kattenbak. Maar dit is wel iets waar toekomstig personeel rekening mee moet houden dat Angel graag haar eigen toilet heeft moesten er andere katten aanwezig zijn en dat het nieuwe baasje wel extra net hierop moet zijn.

Dus vaak verschonen en keutels uitscheppen. Doordat ze een pers is, heeft ze vachtverzorging nodig. Haar lange haartjes gaan nogal snel in de klit, dus vaak borstelen is de boodschap. Gelukkig vindt ze dat allemaal niet erg en laat ze zich gemoedelijk verzorgen. Ook haar oogplooitjes moeten bijna dagelijks gereinigd worden, anders krijgt ze vieze vlekjes en gaan die plooitjes ontsteken.

Toen ze hier in de winter in opvang kwam, was haar ganse mondje ontstoken en had ze een aantal rotte en scheve tandjes die we bij onze dierenarts hebben laten operatief weghalen. Daardoor staan er weinig tandjes in haar mondje en steekt haar tongetje regelmatig uit haar mondje, wat haar extra aandoenlijk maakt.

Ze heeft een heel klein misfokt neusje en ze is ook heel tenger en klein van bouw. Een echt fijn poppemieke dus! Wie wilt Angel een thuisje bieden? Andere katjes is geen probleem, zo lang het rustige soortgenootjes zijn.

In onze mailbox zat een mailtje van een dame die door haar schoonbroer opgeroepen was. Een voorbijganger had op een pleintje tussen hoog gras 2 kittens gevonden. Hij meldde dit bij Silvia haar schoonbroer en zij is dan de kittens gaan ophalen.

Bij nader onderzoek bleek dat deze poppetjes daar al 2 dagen zaten, moederziel alleen en amper een week of 6 oud. Toevallig is daar een school aan dat pleintje, wellicht toch gedumpt? De kleintjes zijn wel een beetje overstuur waardoor ze blazen, maar uithalen en bijten zit er niet in. Kittens van een wilde moederpoes gaan ook niet netjes op dat pleintje blijven zitten. Ondertussen zijn de meisjes al goed bijgedraaid en vinden ze aaitjes wel leuk. Ze zaten ook bezaaid met vervelende kriebelbeestjes, beter genaamd: Daarvoor hebben ze een pipetje gekregen zodat ze zich weer op en top voelen.

Ze eten hun buikjes goed rond en da's maar goed ook. Want ze hebben ondergewicht en moeten dus hun schade inhalen. En zoals de foto's al doen vermoeden, is het inderdaad een identieke tweeling. Binnenkort gaan we voor hen op zoek naar een thuisje waar ze wel gewenst en welkom zijn. Dat moet toch lukken met die guitige snoetjes, niet waar? In de loop van vorige week was Frank van Sos Tabiti na zijn werk vlug een donatie natvoer komen langsbrengen. Een hele mooie partij waar onze opvangkatjes weer van kunnen smullen.

Ook Lucie van Vetas en Brigitte hadden vorige week maandag dekentjes en ict-materiaal meegegeven met Sab toen ze Svante was gaan ophalen. Maar gisteren stonden de dames hier weer voor de deur met lekkers voor de katjes, medicijntjes, kattenbakvulling, melk en nog wat ict-materiaal. Brigitte nam ook even de taak van 'Svante-voeren' over en ik denk dat ze er stiekem wel erg van genoten heeft. Gisteren was een hele drukke dag want er stond een bezoekje op de agenda voor de konijntjes.

Een lief gezinnetje was holderdebolder verliefd geworden op Jack en Jones, dus zij werden saampjes gereserveerd. Na de castratie s mogen ze verhuizen. En dan kwam er ook een lief koppel kijken naar onze kittentjes. Zij hebben hier Insao en Tijltje uitgekozen en zij mogen over een paar weekjes naar daar verhuizen. Maar niet veel later kwam er ook een telefoontje dat ze Lior niet uit hun gedachten konden zetten, dus ook onze Lior mag naar daar gaan wonen.

Als dat geen goed nieuws is! Zij kwamen op visite en namen gelijk 3 catnipkussentjes mee naar huis. Een vermoeiende dag, maar tegelijk ook zo leuk dat zovele mensen ons steunen en er binnenkort enkele diertjes een gouden thuis hebben. Vrijdag 30 mei Onze Adonis die hier bijna twee weken geleden met een verlamde voorpoot binnenkwam, doet het goed. De dierenarts waar hij werd binnengebracht schreef zes weken benchrust voor en voorspelde dat er weinig kans op herstel zou zijn.

Ik merkte echter begin deze week dat zijn schuurplekje aan zijn teentje ondertussen volledig genezen is, wat goed nieuws is. Maar gisteren zag ik dat hij ook zijn pootje meer en meer begint te gebruiken. Hij kan er zelfs al op steunen, wel nog heel voorzichtig, maar ik heb zo'n voorgevoel dat het helemaal in orde zal komen.

Er is dus een klein wondertje gebeurd en onze vent kan binnenkort wellicht weer op vier poten rondlopen in plaats van drie. Hij moet nog even in de bench blijven zodat hij zijn pootje niet gelijk gaat overbelasten en we weer van nul kunnen beginnen.

Maar hij laat het niet aan zijn hart komen en vindt dat rusten wel heel erg leuk en ligt er vaak relaxt bij, languit of op zijn zij. Vooral als hij op tijd en stond bediend wordt met allerlei lekkers, zoals het een echte patiënt betaamt. Dinsdag 27 mei Gisteravond kregen we nog telefoon van Lucie die vrijwilligster is bij Vetas en instaat voor het zwerfkattenproject in onze buurt.

Ze had een kittentje van ongeveer 3,5 week oud binnengekregen en had helaas geen melk bij de hand. Of wij uit wilden helpen? Nou ja, 't is dan wel geen Blutskittentje, maar ik denk dat we nog wel regelmatig 'uitzonderingen' zullen maken. We helpen gewoon waar we kunnen! Dus is Sab 's avonds dit kleine sneeuwwitte ventje gaan ophalen.

Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als met mijn flessertje Leo: Svante werd in een kippenhok geboren. Mamapoes stond bij Lucie ondertussen al ingeschreven om binnenkort steriel te laten maken, maar helaas zijn de melders iets te vaak aan de kittens geweest waardoor mama aan het slepen gegaan is.

Twee kleintjes heeft ze verlegd en Svante bleef alleen achter. Hij is best groot voor zijn leeftijd, maar aan de stand van zijn oortjes en ieniemienie tandjes te zien is hij toch echt maar 3,5 weekjes oud. Flessen gaat nog niet van harte, de melk vond hij vies. Dus ben ik overgestapt op Convalescence support met een 1 ml spuitje en dat gaat gelukkig iets beter.

Nu maar duimen dat ook hij mag uitgroeien tot een grote witte parel. Ik doe mijn best in ieder geval! Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts, deze keer gelukkig niet met een spoedgevalletje of dergelijke. Mama Kenza werd vorige week al geënt en vandaag mocht ze dus ter sterilisatie gaan.

Straks halen we haar weer op zodat ze een paar daagjes kan herstellen en dan mag ze kennismaken met de grote groep. Ik ben er zeker van dat ze het heerlijk zal vinden. Mensen zijn nog niet echt haar 'dada', maar andere poesjes vindt ze geweldig.

De olijke broertjes mochten vandaag ook mee om geënt te worden. De jongens zijn heel flink geweest en gaven geen kik tijdens de prik.

Er werd ook gekeken of de balletjes voldoende ingedaald zijn en volgende week kunnen ze gecastreerd worden. Matejo wordt dan gelijk aan zijn navelbreukje geholpen zodat ie binnenkort ons ex-opvangertje Jesper kan gaan gezelschap houden.

Ook Sören blijkt een speciaal gevalletje te zijn en heeft een 'Wolfsklauwtje'. Oorspronkelijk had ie er twee, maar één nageltje is er een tijdje geleden afgevallen. Ook hij mag binnenkort bij twee van onze ex-opvangertjes gaan wonen, heerlijk! Maandag 26 mei Gisteren hebben we -per uitzondering- ons Jana'ke naar haar nieuwe thuis gebracht omdat we in de buurt moesten zijn.

Zij is mama Misti en zusje Jara mogen gaan vergezellen. En wat een leuk weerzien was het met mams: Misti herkende haar gelijk, maakte haar befaamde 'prrrt-geluidje' en ze ging Jana gelijk wassen. En Jana was nog door het dollere heen, wat was ze blij om haar mams terug te zien.

Ze probeerde ook weer gelijk om aan Misti's tepel te hangen, maar daar was Misti het niet mee eens. De zus was een klein beetje jaloers met die "nieuwe" indringer en ging zich heel stoer gedragen. Lieve Jana, we hebben even woelige waters met jou doorzwommen. Want na je enting ben je ziek, erg ziek geworden. Je had diarree, gaf over en de teller op de weegschaal tikte gram aan op je dieptepunt.

Er zijn heel wat medicijntjes en dwangvoer jouw tengere lijfje gepasseerd, maar gelukkig knapte je na een tijdje op en ging je gewicht ook omhoog. Het is stil zonder jou in huis kleine-piepe-muis. Ook Toddeke loopt een beetje verloren zonder jou, want wat vond ze het heerlijk om jou te poetsen en met jou te spelen.

Maar we zijn zo blij dat je in een liefdevol gezinnetje terecht gekomen bent. En gisteren was ook een moment waar we heel erg naar uitgekeken hebben. Petra en Wim hadden ons namelijk uitgenodigd om op bezoek te komen. Zij hebben begin januari 2 Blutskatjes bij ons geadopteerd die me nauw aan het hart liggen: Zij hebben beide een zware vorm van Ataxie en ik heb lang getwijfeld of Casper al dan niet bij ons moest blijven wonen.

Met veel zorg en toewijding is daar gelukkig verandering in gekomen en toen Petra vroeg of ze naar hem mocht komen kijken, heb ik met een klein hartje toegestemd.

Het klikte hier gelijk en niet alleen met hem, ook Tove mocht mee. Het was schitterend om hen gisteren terug te zien. En jeetje, ze zijn zo gegroeid, maar ze worden dan ook serieus in de watten gelegd.

Casper krijgt eten op de schoot en gisteren had ik de eer om hem 2x eten en drinken te geven: Petra en Wim, dankjewel voor de uitnodiging en de leuke ontvangst. We hebben ervan genoten om met onze ex-opvangertjes te knuffelen en de rest van jullie dierentuin te leren kennen.

Afgelopen weken hebben we weer een aantal donaties in ontvangst mogen nemen. Wendy die vorige week zondag op bezoek kwam, bracht 2 krabplankjes mee die ondertussen al in de quarantaine-benches omhoog hangen. Sab haar collega Ivo had 2 zakjes droogvoer mee voor de opvangers. Gisteren kregen we tevens een mega donatie van iemand die anoniem wenst te blijven. Maar deze donatie maakt ons super blij, vooral met het oog op de Blutskatjes.

We kregen namelijk ontsmettingsmiddel, onderleggers, verbandjes, schaartjes om verbandjes door te knippen, allerlei potjes om bv. En vandaag werd er een pakketje via de post geleverd.

Christel stuurde ons namelijk een aantal medicijntjes op die van haar overleden katje zijn. Dikke dankjewel lieve mensen, elke donatie wordt ontzettend geapprecieerd. Zondag 25 mei Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie. Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen.

Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou.

In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien. Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen.

Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen. Deze cookies worden gebruikt door Google Analytics en zij geven ons inzicht in onze overigens anonieme bezoekersstatistieken. Google Analytics wordt door FOK! Deze cijfers worden gebruikt om de site verder te optimaliseren.

Bij video's die op onze site gebruikt worden worden door de aanbieder vaak youtube, maar er zijn meer aanbieders cookies geplaatst om bijvoorbeeld het aantal bekeken video's te meten. Bij de afbeeldingen die op de site geplaatst worden door onze bezoekers kunnen cookies geplaatst worden door de gebruiker zelf, danwel door de gebruikte hostingprovider.

Marokkaanse escort utrecht sm sex film gratis


Onze opvangertjes gaan een fantastisch leventje tegemoet. In de ren werd zelfs een speciale burcht voorzien en de konijntjes mogen gewoon konijn zijn. Graven à volonté, binkies maken, schuilen in de burcht, klavers en gras knabbelen, Lieve scheetjes, jullie zijn hier lange tijd verbleven en het is toch weer even wennen om jullie lege hok te zien. Doe het goed lieverds! We kregen via facebook een berichtje binnen van Thérèse, zij zocht dringend opvang voor een hoogzwanger katje.

Het katje was in Gent komen aanwaaien in een café en daar kreeg ze gelukkig elke dag lekker eten. Overdag kon ze daar ook binnen en mocht ze zelfs in een doos met kussentje slapen. Maar omdat haar buikje gestaag groeide en de vrees groot werd dat ze buiten zou bevallen werd onze hulp ingeroepen.

Wij hebben haar onmiddellijk naar onze opvang laten komen waar ze nu rustig kan bijkomen, rusten en binnenkort bevallen van haar kroost. We duimen dat alles vlot zal lopen, want Miauwke zoals de oudere dame van het café haar genoemd heeft - dit omdat ze op de vensterbank zat te miauwen voor eten is nog een jong kattinnetje. Haar buikje staat echter op ontploffen, de tepeltjes al goed zichtbaar en klaar om melk te geven.

Ze vindt het geweldig als we haar buikje masseren en af en toe hoor ik kleine floepgeluidjes, een drukke bedoening daar in haar buikje. Miauwke is verder een heel lief ding, ze wordt graag geaaid en ze vindt aandacht krijgen het leukste wat er bestaat.

Duimen jullie mee dat de bevalling goed gaat? Ook deze 2 kittentjes kwamen onze opvang binnen. Teigetje en Figa werden ongeveer op 17 maart geboren. Zij werden binnengebracht door hele lieve mensen die hun het lot van deze kleintjes en mamapoes aangetrokken hebben.

Plots zagen zij in hun tuin mama met kroost, ze hebben de kleintjes trachten tam te maken. En dat is zeker deels gelukt, ze zijn nog een beetje bang en blazen wat, maar daar blijft het gelukkig bij. Mamapoes werd ondertussen steriel gemaakt en mag daar blijven wonen, ze krijgt ook dagelijks haar portie eten. Maar voor de kleintjes zochten ze een oplossing. Net voor de kleintjes naar onze opvang kwamen, hadden ze last van Limping Disease, dat komt vrij frequent voor bij kittens.

En deze mensen zijn nog met hen naar de dierenarts gegaan voor medicijntjes en daar zijn we hen erg dankbaar voor! Ondertussen zijn ze helemaal opgeknapt, eten hun buikje rond en gezond en gaan we hen helemaal medisch in orde zetten zodat ze binnenkort naar een leuke thuis kunnen verhuizen. Iemand die één van deze kanjers een thuisje kan aanbieden? En ook Lindsay van het zwerfkattenproject uit Lebbeke schakelde onze hulp in. Zij is zelf dag en nacht in de weer om zwerfkatten te vangen, naar de dierenarts te brengen voor neutralisatie en weer uit te zetten op de plek waar ze gevangen zijn.

En helaas wordt zij ook nog veel te vaak geconfronteerd met kittentjes waarvan de mama niet op tijd gevangen kon worden en dus in het wild een nestje gebaard hebben.

En zo ook de mama van deze ukjes. Ze zijn ongeveer op 13 april geboren en nog een beetje schuw. Ze kunnen gelukkig wel makkelijk opgepakt worden, maar ze blazen nog wat. Dus we hebben onze handen vol om hen te socialiseren. Ze zien er verder gelukkig heel goed uit, geen vieze oogjes of neusjes.

Want kittentjes die buiten geboren worden, vallen vaak ten prooi aan niesziekte. Maar deze ukjes hebben geluk gehad dat ze ook nog gevoerd werden door mensen die zich het lot van deze katjes hebben aangetrokken.

En katten die gevoerd worden zijn minder vatbaar voor ziektes. De rode is een katertje en hebben we de naam Frikke gegeven. Dan is er ook nog een mooie langharige zwarte prinses bij die de naam Fee kreeg en nog een guitig cypers bruin met wit katje maakt dit leuke trio compleet, hij kreeg de naam Kaj. Ook voor deze leukerds zijn we op zoek naar goede thuisjes! Met zovele katjes in opvang zijn alle donaties die we ontvangen een grote steun. Zo kregen we van Martine, de mama van ons ex-opvangertje Petatje een pakketje van Zooplus toegestuurd.

Zoveel lekkers dat we in de doos aantroffen voor de katjes. Allerlei natvoer en ook kittenvoer, waar we op dit moment super content mee zijn. Ook Ivo had nog wat kattenmelk, snoep en speciaal dieetvoer van Hills voor onze opvangers bij. Stephanie, de dierenarts die ook vaak bij onze dierenarts helpt en al menig katje van ons steriel gemaakt heeft, had nog wat kittendroogvoer voor ons bij.

De adoptanten van konijntjes Ginger, Lisa en Lola hadden nog wat voer en kattenbakvulling bij van onze Mango.

Thérèse die Miauwke in opvang bracht, had voer en zelfgemaakte speeltjes bij. En ook de mensen die Teigetje en Figa in opvang kwamen brengen brachten natvoer, kommetjes, speeltjes en droogvoer mee. Elke donatie helpt ons weer een stukje verder, want het zijn enorm zware tijden op dit moment met zovele dieren in opvang en vooral het kittenvoer vliegt de deur uit.

Er staan nog katjes op de wachtlijst, dus zovele hongerige maagjes die gevuld moeten worden Zondag 22 juni Het zijn drukke tijden ten huize 'De Katten-Brigade'. Vrijdag met 9 katjes naar onze dierenarts gegaan om te enten, de gelukkigen waren: Alles is goed verlopen, enkel ons zwarte trio vond de prik niet leuk en zij zetten dan ook hun keeltjes gewillig open.

Zaterdag ben ik 's morgens nog naar onze dierenarts kunnen gaan met Fredo. Op de planning stond dat hij vrijdag ook geënt zou worden, maar in de namiddag had hij over gegeven en wou hij niet meer eten.

Zieke katjes worden niet geënt, dus Fredo kreeg "huisarrest". Maar 's avonds en 's nachts gaf hij ook bloed over. Dus hops, naar onze dierenarts voor een antibiotica prik. Er is een vermoeden dat Fredo nierpatiënt is, want dat gaat vaak gepaard met het bloederige en bruinige overgeven. Een bloedonderzoek moet het vermoeden bevestigen, maar onze vent is ook een oud opaatje. Hij heeft geen tandjes meer en zijn slanke verschijning doet vermoeden dat hij een super senior is.

Hij voelt zich gelukkig weer beter na de dierenartsrit en hij heeft weer volop gegeten. Of Fredo nog geadopteerd kan worden of toch gepromoveerd zal worden als 'blijvertje', zal enkel de tijd uitwijzen. We zijn gisteren tot druk in de nacht bezig geweest met meubels verhuizen en deze kamer tijdelijk  in te richten om de toevloed aan katjes onderdak te kunnen bieden. Kijk hier om meer fotootjes te zien: Het was een waar genot om hen gisteren alles te zien ontdekken en gekke sprongen te maken van geluk.

En ook de twee volwassen katjes die daar momenteel residenteren vinden elkaar precies wel heel aardig. De quarantaine-benches werden vandaag alweer ingevuld door 5 kittens en een zwanger katje. Maar daarover morgen meer nieuws.

Het is op dit moment echt bijbenen om alles geklaard te krijgen met zovele diertjes in opvang. De vermoeidheid slaat ook gauw toe, want ook de schilderwerken aan de zolderkamer zijn nog niet af en gebeuren tussen "de soep en de patatten". Vandaag gelukkig ook wel een aantal konijntjes geadopteerd en een kittentje gereserveerd. Dinsdag 17 juni Helaas is onze Celio ook retour gekomen van plaatsing.

Hij werd teruggebracht met de reden: Celio was hier in opvang een super lief ding. Hij werd graag geaaid en in de winterperiode vond hij het geweldig om op de kachel alle warmte op te slorpen en gewoon te genieten.

Uiteindelijk wilden ze van Celio een salonpoes maken en ondanks dat hij er zo uitziet, is hij dat niet. Ze namen hem telkens op schoot en hij moest dan blijven zitten. En daardoor ging Celio blazen, zijn verdedigingstechniek en hiermee wilde hij gewoon zeggen: Deze mensen konden duidelijk geen kattentaal lezen. Mensen verwachten tegenwoorden om een kat 's morgens te kunnen buiten laten als ze naar hun werk vertrekken en dat diezelfde kat 's avonds na het werk een ganse avond op schoot komt liggen als er tv gekeken wordt.

Sommige katten zullen dat graag doen, maar de meeste katten hebben vanaf de middag een siësta achter de rug en willen dan 's avonds actief zijn, zoals het een echte huistijger beaamt. Celio is helaas nu een beschadigd zieltje Zo zielig om te zien wat deze mensen hem hebben aangedaan Hij heeft de voorbije dagen geslapen, alsof hij nu weer voor het eerst rustig kan slapen zonder op zijn hoede te zijn We hopen toch dat er iemand is die deze langharige knuffelbeer een thuisje wilt bieden.

En hem laat merken dat niet alle mensen stout zijn en hem gewoon in zijn waarde laat. Hij verdient het om eindelijk een keertje gelukkig te worden en een furrrever thuisje te krijgen!

We mochten Blutskatje Fredo in opvang verwelkomen. Ook dit manneke heeft een triest verleden achter de rug. Hij moet ooit een thuis gehad hebben, want hij is vreselijk tam en super lief. En bovendien is zijn oogje chirurgisch verwijderd door zijn voormalige baasje. Plots werd hij opgemerkt in de zwerfkattenkolonie van Ria. Zij voert dagelijks meerdere groepjes zwerfkatten, waaronder de groep waar Fredo terecht gekomen is.

In het voorjaar werd hij door Ria naar de dierenarts gebracht en toen werd er met een aantal kattenopvangen contact opgenomen. Helaas wilden zij Fredo niet opvangen Doordat Ria's eigen katten Fredo niet wilden aanvaarden, zag zij als enige kans om hem terug op de voerlocatie uit te zetten.

Echter brak Ria's hart iedere keer weer toen ze hem ging voeren. Dan begon Fredo het uit te schreeuwen, hij wilde mee, hij wilde een eigen thuis, hij wilde bij mensen zijn Er werd een aanvraag bij ons gedaan en natuurlijk mocht hij komen.

Een kat met één oog, slechte tanden en bovendien ook nog mager, hoort niet op straat. En hij vind het heerlijk om hier bij ons te zijn. Constant geeft hij kopjes, wilt hij geaaid worden. Dit ventje heeft zoveel liefde in zijn tengere lijfje. Hij heeft zo'n speciaal kopje en ohja hoor, ik ben holderdebolder verliefd op hem. Dus ik hoop dat onze vriend ook iemands hart weet te veroveren zoals hij bij mij gedaan heeft.

Blutskatjes zijn dé max en daar is Fredo het bewijs van! Zondag was het dé dag waarop zussen Ingeborg en Isabel hun Fredje mochten komen ophalen. Hij werd een aantal weken geleden besproken door hen, maar hij moest nog even groeien alvorens hij geënt en gecastreerd kon worden.

Fredje wordt gekoppeld aan cavia Jerommeke die een tijdje geleden zijn konijnenvriendje verloren heeft. Hij treurde enorm, hij werd daarom zelfs binnengehaald, maar nu kan hij weer naar buiten verhuizen in een super geweldige ren mét een nieuw vriendje.

We kregen ondertussen al een update binnen dat het super gaat met Fredje en dat hij zijn grashuisje helemaal geweldig vindt. Lieve Fred, wat heerlijk dat jij bij zo'n liefdevolle mensen terecht bent gekomen.

Doe het goed ventje, we denken aan je! Ook onze konijnenjongens Jack en Jones mochten samen verhuizen naar een liefdevol gezinnetje. De kindjes stonden al een 2-tal weken te popelen om de jongens te mogen komen adopteren. Ze hadden hen op voorhand al een keertje bezocht om kennis te maken, maar ook om meer informatie te vergaren over het houden van konijntjes. Want ondanks dat konijnen bij de vleet verkocht worden in dierenwinkels en het lijkt alsof ze niet veel verzorging nodig hebben, is dit maar schijn.

Konijntjes zijn complexe diertjes, vooral omdat ze zo'n zwak darmstelsel hebben en een gasaanval vaak op de loer ligt. Jack en Jones mogen in een duplex-hok gaan wonen met rennetje aan.

Lieve jongens, doe het goed in jullie nieuwe thuisje, maar we zijn er zeker van dat jullie in de watten gelegd gaan worden. Ik moet er nog steeds even van slikken, maar ook onze Chaplin is naar een nieuwe thuis verhuisd. Ondanks dat Chaplin vaak het bloed van onder onze nagels gehaald heeft, omdat hij het leuk vond om andere katten te terroriseren en aan te vallen, vond ik hem zo geweldig.

Hij wist me elke keer weer te bekoren met zijn aandoenlijke snoet. Maar het is goed dat hij nu een thuis heeft waar hij binnenkort buiten kan vertoeven. Want dat miste hij hier. Hij stond vaak op zijn achterpootjes -gerekt en gesterkt- door het badkamerraampje te loeren. Hij maakte dan ook altijd van die hartbrekende geluidjes waarop ik merkte dat hij gewoon graag naar buiten wou gaan.

Om op avontuur te gaan en zijn neus te volgen en overtollige energie kwijt te kunnen. Het was even een stress moment om hem gepakt te krijgen. Want ondanks dat hij al zo ver was om aan onze vingers te ruiken, konden we hem niet aaien of oppakken.

Hij heeft hier letterlijk brokken gemaakt, maar uiteindelijk was het Sab gelukt om hem vast te grijpen en in de vervoerskooi te zetten. Zo'n afscheid nemen is nooit prettig, maar wel nodig. En normaal gezien merken de andere opvangkatten niet eens als er een kat verhuisd is. Maar bij Chaplin dus wel Hij was nog maar net de deur uit of alle katten haalden weer opgelucht adem.

Ze kwamen weer tevoorschijn, waren niet meer op hun hoede: Lieve Chaplin, in mijn hart laat je een grote leegte achter, maar ik weet dat het voor iedereen goed zo is. Ga binnenkort je hartje maar ophalen buiten. Sab's collega Ivo bracht weer een grote zak Whiskas korrelvoer mee naar het werk voor onze opvangkatjes. Toen Isabel en Ingeborg ex-opvangertje Fredje kwamen ophalen, stonden ze hier niet met lege handen.

Ze brachten vele blikjes natvoer mee voor de opvangkatjes en de opvangkonijntjes werden verwend met lekker hooi. En Leen die ons via facebook contacteerde, bracht een meer-dan-geweldige-donatie langs. Allerlei speciaal nier-dieetvoeding, kitten natvoer, krabplanken, een tunnel, pamperdoeken, snoepjes, korrelvoer, bedding voor konijnentoiletjes en zelfs konijnensnoepjes. Ik zit nog steeds met open mond van verbazing naar de foto van de donatie te kijken, wat fantastisch toch!

En wat een geluk dat er zoveel lieve mensen in ons leven komen met zoveel lekkers en bruikbaars voor de katjes. Het runnen van een opvang is zwaar, maar dankzij zoveel spul, kunnen we weer eventjes adem halen. Zaterdag 14 juni Mijn hart brak bij het idee om Nani als buitenkatje te plaatsen, maar mijn hart brak ook als ik haar elke keer in de stress zag gaan als er bezoek langskwam.

Bij het gaan van de bel of het blaffen van onze honden dook ze gelijk een fleecedekentje onder en dan kwam ze met grote ogen piepen. Ze is vorig jaar buiten geboren en kende enkel een garage als veilige plekje. Terwijl haar zus Kenza een geweldige tijd tegemoet gaat in onze opvang, was dat niet het geval voor Nani.

Een tijdje geleden kregen we een aanbod van Ingrid dat ze op haar manège nog wel een plekje vrij had voor een katje. En vandaag zijn we Nani dan gaan wegbrengen. Daar aangekomen vielen al mijn twijfels weg en wist ik dat dit dé ideale plek is voor Nani. Verschillende hooibalen om op te slapen, hoogtes waar ze kan op klimmen en een tal poezenvriendjes.

En voor de sceptici: Ingrid koopt wekelijks 10 kg korrelvoer en natvoer voor de stalkatjes. Momenteel moet onze zwarte prinses nog even in de bench om haar omgeving te leren kennen en binnenkort mag ze de vrijheid hebben. Kan ze weer haar oude leventje oppikken. Tam hoeft ze niet te worden, maar ze heeft wel de keuze. Als ze ooit beslist om geaaid te willen worden, dan zijn daar kriebelhandjes genoeg. Lieve Nani, doe het goed lieverd!

En dan ook even van de gelegenheid gebruik genomen om vandaag een aantal konijntjes op geslacht te gaan scheiden. We kregen een hulpaanvraag van iemand die 2 ongewenste nestjes heeft en op dit moment voor een tal konijntjes een nieuwe thuis zoekt. Papakonijn is ondertussen gelukkig gecastreerd. Wij zitten op dit moment vol qua opvang van konijntjes en dus hadden we aangeboden om de konijntjes alvast te sexen.

Zo kunnen er toch niet meer ongewenste nestjes geboren worden. Afgesproken dat volgend weekend alvast 4 konijntjes naar onze opvang kunnen komen, maar we hebben nog zoveel adopties nodig.

Zowel van konijntjes als katten. De hulpaanvragen blijven binnenstromen De ruimte willen we graag tegen volgend weekend klaar hebben om katjes op te vangen. Katjes die nu nergens terecht kunnen omdat alle opvangen uit de buurt ook volzet zijn Maar we hebben nog een boel werk voor de boeg willen we die kamer tegen volgende week klaar hebben Zoveel dieren die hulp nodig hebben, soms een beetje veel voor maar met z'n tweetjes bol te werken en hierbij ook nog een job te hebben.

Donderdag 12 juni Vandaag naast het klussen en poetsen in de opvang, toch ook weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts. Deze keer gelukkig met geen zieke klantjes, maar er stonden wat castraties en een sterilisatie op de planning. Fred, Ginger, Jack en Jones moesten ontrammeld worden zodat zij binnenkort naar hun nieuwe thuisjes kunnen vertrekken en ook onze Nani moest gesteriliseerd worden.

Vorige keer was het een ware 'struggeling' om haar in de vervoersmand te krijgen en deze keer ging het -gelukkig- bijna vanzelf. Voor Nani hebben we over een paar daagjes een verrassing in petto! Want als buitenkatje zijnde is ze niet gelukkig in opvang, als de bel gaat verstopt ze zich onder een fleecedekentje omdat ze zoveel stress heeft van mensen.

En dan moet je je hart laten spreken en kijken wat in dit geval het beste is voor Nani. Zo'n oplossing is niet voor elke kat weggelegd, maar voor Nani dus wel. Dinsdag 10 juni Momenteel hebben we een paar katjes in de lappenmand. Gisteravond begon ons Liva over te geven, niet één of twee keer, nee zeker acht keer. De Primperan en Stomorgyl kwamen er gelijk weer uit en ik zag haar zienderogen vermageren. En ja, ook dat nog, gisteren was een feestdag. Maar ondertussen is dat eigenlijk al een beetje een gewoonte geworden, dat als er iets voorvalt, dit meestal op een zondagavond of feestdag is.

Toch maar naar onze dierenarts gebeld en ik kon er gelukkig terecht. Onze dierenarts is gelukkig zo'n lieve man waar je zelfs op een feestdag 's avonds om 20u15 nog terecht kan. Liva heeft een inspuiting Primperan gekregen, antibiotica en onderhuids glucose. Ze heeft ondertussen al een ganse voormiddag gespeeld met de broers, oeff!

Dus vanmiddag maar weer gegaan en hij kreeg hetzelfde toegediend als ons Liva. Er hebben nog een aantal kleintjes overgegeven, maar het bleef gelukkig bij één keer. Er heerst dus een maag-darm infectie onder de kleintjes.

Net zoals bij mensen die buikgriep hebben eigenlijk. Hopelijk hebben we 't ergste snel achter de rug, want het is niet prettig om de kleintjes ziek te zien en bovendien heb ik daar enorme stress van Ineens ook van de gelegenheid gebruik genomen om Principessa mee te nemen.

Tijdens de schilderwerken was ons plots opgevallen dat ze overmatig aan het kwijlen ging. In eerste instantie dachten we dat de verfgeur haar adem benam, waar ik me zeer goed kan in vinden. Maar dat kwijlgebeuren kwam met regelmaat terug, ook na het verven.

Dan gaat er gelijk een belletje rinkelen van tandproblemen. Het kwijlen werd veroorzaakt door één onderhoektand die in haar bovenlipje prikte. De hoektanden stonden bovendien in een vreemde positie en ze stonden ook los. Daarom werden er drie hoektanden getrokken en nu kan ons meisje weer pijnloos door het leven gaan. Ook kreeg ze een spuit antibiotica. Ze is momenteel nog een beetje aan het bijkomen van de narcose en uit ervaring week ik dat katten die pas geopereerd zijn aan de tandjes echte kanjers zijn en 's avonds alweer aan het eten gaan, ook droogvoer.

Een dringende oproep voor Chaplin! Helaas blijkt Chaplin op dit moment onze Turkse terreur in huis te zijn. Hij vindt het voornamelijk leuk om andere katten te pesten en pikt er dan -raar genoeg- katjes uit die een verschillend vachtje hebben dan hem. Zwart-witte katten laat hij gelukkig redelijk met rust, maar voor de overige opvangers is het echt niet leuk meer. We willen graag een veilige haven zijn voor onze opvangers en hen rust bieden.

Met Chaplin in huis is die rust ver te zoeken. Hij vindt het heerlijk om andere katten de stuipen op het lijf te jagen door hen aan te staren met zijn grote doordringende kijkers. Maar soms hoort er volgens hem ook een gevechtje bij. Met honden en zelfs konijnen kan ie het echter wel goed vinden. En raar maar waar, ook met kittens kan ie het beest uithangen en daar speelt hij volop mee. Soms zien we hem speels achter een kitten rennen en dan springt ie werkelijk waar met zijn 4 poten tegelijk de lucht in en zo springt hij verder, een beetje zoals een springkonijn dus.

Naar mensen toe begint zijn gedrag ook te beteren. Echt knuffelen en kroelen zit er nog niet in, maar hij zoekt contact. Wilt gedurig aan de vingers ruiken, speelt hand-pootje-tik en bovendien is ie erg nieuwsgierig. Chaplin loopt ons overal achterna, als hij niet aan zijn Turkse siësta bezig is natuurlijk. Ik denk dat hij in een eigen thuis sneller sociaal naar mensen zal worden als hij niet zo gefixeerd meer is op andere katten.

En ohja, voor onze Turkse vent graag ook een tuintje waar hij overdag kan rondrennen om zijn overtollige energie kwijt te kunnen. Persoonlijk vind ik Chaplin echt een heerlijke en geweldige kat, met zijn geweldige snorretje en grote ogen. Maar we zoeken dus met spoed een nieuwe thuis voor hem. Zodat de andere opvangers weer rust krijgen en Chaplin een heerlijk leventje krijgt waar hij niet de aap hoeft uit te hangen.

Wie-o-wie helpt ons uit de nood, please? Maandag 09 juni Onze Angel heeft chance gehad, ze is amper een weekje in onze opvang moeten blijven vooraleer er haar alweer een gouden mandje aangeboden werd. Deze keer een blijvend mandje welteverstaan! Bij een hele lieve dame die kennis heeft van Perzen, want ze heeft er al ééntje en 4 katjes waarin Pers verscholen zit.

Ons Angeltje gaat daar super in de watten gelegd worden, want van snoetenpoetsen en haartjes borstelen heeft haar nieuwe baasje kaas gegeten. En een heel belangrijk detail: En ohja, deze dame heeft ervaring met een kat die naast de kattenbak plaste deze kat is jammer genoeg overleden door ziekte , dus Angel gaat niet stante pede retour komen mocht ze een plasje naast de bak deponeren, wat een grote geruststelling is voor ons.

Al moeten we toegeven dat Angel bij ons in opvang heel proper geweest is, geen enkel plasje of kakje naast de bak. Maar we namen dan ook onze voorzorgsmaatregelen en 's nachts zat Angel apart met haar eigen kattenbak. Soms kan het allemaal erg simpel zijn. Een kat plast heus niet naast de bak om een baasje te pesten Lieve Angel, heerlijk ding, doe het goed in je nieuwe thuisje en geniet van je nieuwe leventje bij je nieuwe familie.

Daaag lieverd, nog een hele dikke knuffel! Ons Sörentje mochten we gisteren als tweede opvang-verlatertje uitwuiven naar zijn nieuwe thuis. Hij komt bij geen onbekenden terecht. Hilde en haar man hebben namelijk twee jaar geleden alweer, wat vliegt de tijd toch snel!

Pirjo en Tibor bij ons geadopteerd en Hilde is tevens de suikertante van ons blijvertje Minke. Zij wilden graag hun trio uitbreiden met nog een katertje en onze Sören, nu Odin, is dé gelukkige geworden. We kunnen met het hand op ons hart zeggen dat Sören in geen beter thuisje terecht kon komen. Bij liefdevolle mensen die alles voor hun katjes over hebben, bij drie broertjes waar hij naar hartenlust mee zal kunnen ravotten en spelen.

Lieve prittepratteprotteke, het is hier stilletjes zonder jouw vocale kunsten en jouw gespin dat luid door de ruimte klonk. Hopelijk voel je je snel thuis, want je was wel een klein beetje een held op sokken.

Daaag lieverd, smak smak op je schattige snuitje. En jawel hoor, onze Lior heeft het ook gefikst. Vorige week was er al een heel lief gezinnetje naar Tijl en Insao komen kijken, die ook door hen gereserveerd werden en dus over een paar weekjes onze Lior mogen gaan vergezellen. Maar een paar uurtjes later ging de telefoon met de belangrijke mededeling dat onze Lior ook hun harten gestolen had en dat hij ook welkom was. Of dat oké voor ons was?

Oké, meer dan oké, we sprongen een gat in de lucht! En toeval, Lior blijkt ook de naam te zijn van de lievelingsvoetbalspeler van het zoontje des huizes. Alsof het zo moest zijn en in de sterren geschreven stond. We zijn zo content dat de laatste van de broertjes ook een thuisje gevonden heeft. En bij zulke lieve mensen dan nog wel. Hun vorige katje is helaas ongelukkig om het leven gekomen en hij laat een leegte na. Een kat die op handen gedragen werd, liefdevol verzorgd werd en bovendien ook nog allerlei kunstjes kende.

We hoeven niet te zeggen dat we met een goed gevoel drie katjes door deze mensen laten adopteren. Lieve Lior, nog even geduld en binnenkort komen Tijltje en Insao jou vergezellen en de boel op stelten zetten. Daaag mijn klein kroelkopje, ik mis je op mijn schoot. We kregen afgelopen week een lieve mail van een papa die op zoek was naar een nieuw konijntje, liefst uit de opvang.

Hun Pluisje was helaas overleden en de kinderen misten het gezelschap van een konijn enorm. De tuin lag er verlaten bij en ze wilden graag zo snel mogelijk weer een konijntje door de tuin zien huppelen. De keuze viel op Conrad en ook onze Huppel werd uitgekozen. Het was even spannend afwachten of de konijntjes elkaar leuk zouden vinden, maar zoals alle koppelingen hier, is deze ook gelukt.

Conrad was heel trots met zijn mooie meisje aan zijn zijde en Huppel kon haar geluk niet op met haar stoere bink aan haar zijde. Ook bij deze adoptie hebben we een super goed gevoel. Met de konijntjes wordt er naar de dierenarts gegaan en de dochter had zoveel kennis over konijntjes wat ons veel vertrouwen inboezemt en dat voor zo'n jonge leeftijd. Weer twee konijntjes die een mooie toekomst tegemoet gaan en daar doen we het allemaal voor.

Lieve Conrad en lieve Huppel, we wensen jullie een fijn en lang huwelijk toe! Naast de adoptie-afspraakjes die gisteren op de agenda stonden, stonden er ook nog andere afspraken op.

Zo kwam er iemand een grote krabpaal doneren waar we erg blij mee zijn. We moeten alleen nog even bedenken waar we hem gaan plaatsen, maar wellicht zal dat op de toekomstige fiv-opvangkamer zijn. Ook Joke kwam langs met een gevulde donatiepot die bij Casa Mia staat. Zoveel lieve mensen die centjes gedoneerd hebben voor onze katjes, echt geweldig!

En tevens had Joke ook een verrijkingsspel mee voor onze opvangkatjes. En last but not least, kwam er een gezinnetje langs om kennis te maken met onze Svante. Zoals verwacht heeft onze kleine witte sneeuwprins de hartjes veroverd en binnen een aantal weekjes mag hij kater Chocotoff gaan verwelkomen die nu erg eenzaam is.

Zaterdag 07 juni Vorige week zondag is Freya hier een aantal fotootjes komen nemen van een aantal opvangertjes. Maar ook van een gedeelte van onze opvang heeft ze een groot aantal foto's geschoten. Zij heeft een super geweldige camera waar de onze -helaas- niet aan kan tippen. Op deze link kunnen de overige foto's bekeken worden: Vooral de mensen die hier al eerder over de vloer geweest zijn, zullen een aardig verschil opmerken.

Onze ganse benedenverdieping staat nu in het teken van de opvangdiertjes. We hebben er enkele weken hard aan geklust, maar zowel wij als de katjes zijn erg tevreden met het resultaat. Aan onze bovenverdieping moet nog steeds verder geklust worden, want de toekomstige nieuwe fiv-ruimte is helaas nog niet klaar. De groene ruimte die op sommige foto's te zien is door het raam naast de zetel , is de quarantaine ruimte.

Vrijdag 06 juni Vandaag maar weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts om de overige opvangkonijntjes te laten enten. En tegelijk mocht ook ons blijvertje Minke mee. Ze is sinds een aantal dagen weer wat ziekjes: Ze slaapt vaker en ze is momenteel niet zo speels als normaal.

Een paar weekjes geleden was ze al mee naar onze dierenarts gegaan, want toen had ze precies hetzelfde. Door haar aangetaste longetjes is haar immuunsysteem ook niet je-van-het. Bij het vorig doktersbezoekje had ze een spuitje Convenia gekregen, wat toch zo'n twee weekjes werkt. Maar deze keer wilde onze dierenarts kijken of een half pilletje Azithromycine werkt, volgende week moet ze het andere helftje krijgen.

Aangezien Minke geen makkelijke patiënt is, kreeg onze dierenarts de eer om haar die grote pil toe te dienen. De pillenschieter kwam er aan te pas want Minke klemde haar tanden vreselijk op elkaar.

Maar het is toch gelukt en nu maar duimen dat het pilletje snel zijn werk doet zodat ons meisje zich wat beter voelt. En Minke zegt natuurlijk een dikke dankjewel aan haar suikertantes Annie Myten en Hilde Wenselaers voor hun bijdrages, dankzij jullie krijgt Minke de nodige medische verzorging in onze opvang en mag ze voor altijd in onze opvang blijven wonen, want door haar medische conditie is ze niet plaatsbaar. Donderdag 05 juni Wilde mamapoezen zijn slim en kiezen tegenwoordig voor een kippenhok als kraamkamer.

Zo ook de mams van deze kleintjes. Het is er lekker warm vertoeven in het stro en er is altijd een bron voor voer, namelijk de restjes van de kipjes. De melders deden een tijdje geleden bij het ontdekken van het nest een aanvraag bij de gemeente. De gemeente heeft een sterilisatieproject en werkt samen met een kattenopvang. Dus voor zowel de mamapoes als kittens bleek er een oplossing te zijn. Helaas laten die het nu afweten en zijn er al 4 kostbare weken voorbij gegaan. Vandaar dat deze mensen nu een aanvraag bij ons gedaan hebben.

De kleine ukjes eten al een beetje zelfstandig, maar toch heb ik het melkflesje boven moeten halen want we schatten hen op zo'n 5 weekjes oud. Poppy is een geweldig mooi zwart-wit meisje met een hele speciale tekening en Puck is een tijger met wit ventje.

Nu moeten ze nog even groeien en aansterken zodat we over een tijdje voor hen op zoek kunnen gaan naar een nieuwe thuis. Er heeft vast toch wel iemand een plekje voor deze cuties?

Het zat er aan te komen en toch blijft het altijd even slikken als het moment daar is. Onze Matejo heeft zijn valiesje genomen en is naar zijn nieuwe thuisje vertrokken. Hij mag ons ex-opvangertje Jesper gaan gezelschap houden die duidelijk nood heeft aan vriendje en nogal wat kittenkwaad uithaalt thuis. Maar ik hoop dat de baasjes erop voorbereid zijn dat er nu twee bengels zijn die kittenkwaad uithalen, haha. Lieve Matejo, wat was jij toch een heerlijk ding! Al van dag één toen je onze opvang binnenkwam wist je ons hart te veroveren.

Zo'n klein charmant ventje waar ieders hart spontaan van ging kloppen. Als je aan het kirren of spinnen ging, dan wist ik dat je aandacht, kroeltjes en kusjes wou. Tja, je bent charmeur of je bent het niet. Alleen heb ik nu de bureaustoel voor mezelf, want dat was jouw plekje. Net achter mijn rug en dan moest ik op het puntje van de stoel gaan zitten. Niet zo handig om zo mails te beantwoorden en pc werk te doen.

Maar als ik jou daar zo schattig zag liggen, dan kon ik niets anders dan jou daar zo gezellig te laten slapen en nam ik de rugpijn voor lief. Doe het goed lieverd, wees dikke vriendjes met je nieuwe broertje en nog een hele dikke knus van ons! Woensdag 04 juni Vandaag kwam de postbode langs met een pakketje van de Heartbreakers actie die op facebook werd gehouden, in samenwerking met Pets. We kregen zowaar een volle doos zakjes voer gedoneerd en er zaten ook 4 speeltjes bij.

Dikke dankjewel aan alle mensen die de pagina van Heartbreakers geliked hebben en hierbij onze opvangkatjes een zakje voer geschonken hebben!

Vandaag hebben we ook 5 zakjes droogvoer van Proplan van Purina gedoneerd gekregen. Maar 'hoe' en 'waarom' kunnen we nog niet verklappen, dat wordt pas ergens in het najaar bekend gemaakt. Ik kan wel al zeggen dat het een hele leuke tv-ervaring was! Onze Matejo moest beide voerdonaties gelijk inspecteren, of is het toch een beetje een ijdel ventje en gaat hij graag op de foto, haha? Dinsdag 03 juni Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts. De katertjes Lior, Sören en Matejo moesten gecastreerd worden en Matejo moest ook aan zijn navelbreukje geopereerd worden.

Alles is gelukkig goed verlopen met de heren. Ze waren blij om terug thuis te zijn en renden gelijk richting toilet om een plasje te deponeren en daarna te gaan smullen uit de eetbakjes. Alleen Matejo heeft een beetje last van zijn buikje, wat begrijpelijk is. Ik heb hem zonet wat pijnstilling gegeven zadat hij zich comfortabeler voelt. En of de pijnstilling werkt, hij klimt alweer op de krapbalen alsof er niets aan de hand is.

Nani moest mee om geënt te worden, het was even zwoegen om haar in de transportmand te krijgen, maar het is dan toch gelukt. Bij onze dierenarts had ze duidelijk wat last van stress door de autorit, want ze gedroeg zich naar haar normen 'voorbeeldig'. Konijntje Conrad en 3 van de nieuwkomers werden ook geënt.

Onze dierenarts had niet voldoende vaccins in huis om alle konijntjes te enten, dus volgende keer moeten er nog 4 konijntjes geënt worden tegen vhs en myxomatose. Ook het tweede nestje van ons Kartoffeltje is binnengekomen, samen met mams. Mams is een ongelofelijk lief konijn, maar wel nog een beetje bang. Haar lichaam heeft veel te verduren gehad met twee nestjes zo snel achter elkaar.

Maar dat is gelukkig voorbij nu, deze meid hoeft nooit nog een nestje groot te brengen. Het is duidelijk te merken dat ze de ruimte die ze nu heeft erg leuk vindt. Ze gaat regelmatig 'kegeltje' zitten. En ook haar zes kleintjes zijn helemaal geweldig. Super nieuwsgierig en omdat ze nog in de groei zijn knabbelen ze er wat op los. Momenteel vliegt het konijneneten en groentjes er door met zovele vegetariërtjes in opvang.

Zowel mams als de voedstertjes kunnen per direct geadopteerd worden, want zij zijn ondertussen geënt tegen vhs en myxomatose. Ook zijn ze in het bezit van een medisch paspoortje. De rammetjes moeten binnen een viertal weken nog eens naar onze dierenarts om hun balletjes in te wisselen.

Omdat konijntjes sociale diertjes zijn, worden ze niet alleen herplaatst. Ofwel worden er twee konijntjes samen uit onze opvang geadopteerd, ofwel een eigen konijntje gekoppeld aan een opvangertje. Wie heeft er nog een plekje vrij in zijn tuin of huis voor deze schattige konijntjes? Ook zij verdienen het om lieve baasjes te krijgen en verwend te worden met lekkere groentjes en hooi. Maandag 02 juni Helaas is onze mooie Angel teruggekomen van plaatsing.

De jongste katjes vonden haar een geweldig 'target' en vielen haar regelmatig -al spelend- aan. Angel slaakte daarbij hoge kreten, wat de jonge katjes natuurlijk extra leuk vonden en haar daarom nog meer begonnen te pesten.

Haar ex-baasje merkte stress op bij Angel en vond het verstandiger om haar terug te brengen. Omdat Angel al zoveel ongeluk in haar leven gehad heeft, gaan we nu op zoek naar een thuisje waar ze nooit of te nimmer nog weg hoeft.

Zoveel thuisjes, zoveel mensjes waar ze aan moet wennen, dat is niet goed, voor geen enkele kat! Angel is een vrij timide meisje.

Je moet haar eigenlijk zelf aanhalen en dan geniet ze wel van alle aandacht en knuffeltjes die ze krijgt. Ze heeft een verleden van wildplassen, da's ook waarom ze de eerste keer naar onze opvang gekomen is. Bij ons in opvang is ze proper en gaat ze netjes op de kattenbak. Maar dit is wel iets waar toekomstig personeel rekening mee moet houden dat Angel graag haar eigen toilet heeft moesten er andere katten aanwezig zijn en dat het nieuwe baasje wel extra net hierop moet zijn. Dus vaak verschonen en keutels uitscheppen.

Doordat ze een pers is, heeft ze vachtverzorging nodig. Haar lange haartjes gaan nogal snel in de klit, dus vaak borstelen is de boodschap. Gelukkig vindt ze dat allemaal niet erg en laat ze zich gemoedelijk verzorgen. Ook haar oogplooitjes moeten bijna dagelijks gereinigd worden, anders krijgt ze vieze vlekjes en gaan die plooitjes ontsteken. Toen ze hier in de winter in opvang kwam, was haar ganse mondje ontstoken en had ze een aantal rotte en scheve tandjes die we bij onze dierenarts hebben laten operatief weghalen.

Daardoor staan er weinig tandjes in haar mondje en steekt haar tongetje regelmatig uit haar mondje, wat haar extra aandoenlijk maakt. Ze heeft een heel klein misfokt neusje en ze is ook heel tenger en klein van bouw. Een echt fijn poppemieke dus! Wie wilt Angel een thuisje bieden? Andere katjes is geen probleem, zo lang het rustige soortgenootjes zijn.

In onze mailbox zat een mailtje van een dame die door haar schoonbroer opgeroepen was. Een voorbijganger had op een pleintje tussen hoog gras 2 kittens gevonden. Hij meldde dit bij Silvia haar schoonbroer en zij is dan de kittens gaan ophalen. Bij nader onderzoek bleek dat deze poppetjes daar al 2 dagen zaten, moederziel alleen en amper een week of 6 oud. Toevallig is daar een school aan dat pleintje, wellicht toch gedumpt?

De kleintjes zijn wel een beetje overstuur waardoor ze blazen, maar uithalen en bijten zit er niet in. Kittens van een wilde moederpoes gaan ook niet netjes op dat pleintje blijven zitten.

Ondertussen zijn de meisjes al goed bijgedraaid en vinden ze aaitjes wel leuk. Ze zaten ook bezaaid met vervelende kriebelbeestjes, beter genaamd: Daarvoor hebben ze een pipetje gekregen zodat ze zich weer op en top voelen.

Ze eten hun buikjes goed rond en da's maar goed ook. Want ze hebben ondergewicht en moeten dus hun schade inhalen. En zoals de foto's al doen vermoeden, is het inderdaad een identieke tweeling. Binnenkort gaan we voor hen op zoek naar een thuisje waar ze wel gewenst en welkom zijn. Dat moet toch lukken met die guitige snoetjes, niet waar? In de loop van vorige week was Frank van Sos Tabiti na zijn werk vlug een donatie natvoer komen langsbrengen.

Een hele mooie partij waar onze opvangkatjes weer van kunnen smullen. Ook Lucie van Vetas en Brigitte hadden vorige week maandag dekentjes en ict-materiaal meegegeven met Sab toen ze Svante was gaan ophalen. Maar gisteren stonden de dames hier weer voor de deur met lekkers voor de katjes, medicijntjes, kattenbakvulling, melk en nog wat ict-materiaal.

Brigitte nam ook even de taak van 'Svante-voeren' over en ik denk dat ze er stiekem wel erg van genoten heeft. Gisteren was een hele drukke dag want er stond een bezoekje op de agenda voor de konijntjes. Een lief gezinnetje was holderdebolder verliefd geworden op Jack en Jones, dus zij werden saampjes gereserveerd. Na de castratie s mogen ze verhuizen. En dan kwam er ook een lief koppel kijken naar onze kittentjes.

Zij hebben hier Insao en Tijltje uitgekozen en zij mogen over een paar weekjes naar daar verhuizen. Maar niet veel later kwam er ook een telefoontje dat ze Lior niet uit hun gedachten konden zetten, dus ook onze Lior mag naar daar gaan wonen. Als dat geen goed nieuws is! Zij kwamen op visite en namen gelijk 3 catnipkussentjes mee naar huis. Een vermoeiende dag, maar tegelijk ook zo leuk dat zovele mensen ons steunen en er binnenkort enkele diertjes een gouden thuis hebben.

Vrijdag 30 mei Onze Adonis die hier bijna twee weken geleden met een verlamde voorpoot binnenkwam, doet het goed. De dierenarts waar hij werd binnengebracht schreef zes weken benchrust voor en voorspelde dat er weinig kans op herstel zou zijn. Ik merkte echter begin deze week dat zijn schuurplekje aan zijn teentje ondertussen volledig genezen is, wat goed nieuws is. Maar gisteren zag ik dat hij ook zijn pootje meer en meer begint te gebruiken. Hij kan er zelfs al op steunen, wel nog heel voorzichtig, maar ik heb zo'n voorgevoel dat het helemaal in orde zal komen.

Er is dus een klein wondertje gebeurd en onze vent kan binnenkort wellicht weer op vier poten rondlopen in plaats van drie. Hij moet nog even in de bench blijven zodat hij zijn pootje niet gelijk gaat overbelasten en we weer van nul kunnen beginnen. Maar hij laat het niet aan zijn hart komen en vindt dat rusten wel heel erg leuk en ligt er vaak relaxt bij, languit of op zijn zij.

Vooral als hij op tijd en stond bediend wordt met allerlei lekkers, zoals het een echte patiënt betaamt. Dinsdag 27 mei Gisteravond kregen we nog telefoon van Lucie die vrijwilligster is bij Vetas en instaat voor het zwerfkattenproject in onze buurt. Ze had een kittentje van ongeveer 3,5 week oud binnengekregen en had helaas geen melk bij de hand. Of wij uit wilden helpen? Nou ja, 't is dan wel geen Blutskittentje, maar ik denk dat we nog wel regelmatig 'uitzonderingen' zullen maken.

We helpen gewoon waar we kunnen! Dus is Sab 's avonds dit kleine sneeuwwitte ventje gaan ophalen. Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als met mijn flessertje Leo: Svante werd in een kippenhok geboren. Mamapoes stond bij Lucie ondertussen al ingeschreven om binnenkort steriel te laten maken, maar helaas zijn de melders iets te vaak aan de kittens geweest waardoor mama aan het slepen gegaan is.

Twee kleintjes heeft ze verlegd en Svante bleef alleen achter. Hij is best groot voor zijn leeftijd, maar aan de stand van zijn oortjes en ieniemienie tandjes te zien is hij toch echt maar 3,5 weekjes oud.

Flessen gaat nog niet van harte, de melk vond hij vies. Dus ben ik overgestapt op Convalescence support met een 1 ml spuitje en dat gaat gelukkig iets beter. Nu maar duimen dat ook hij mag uitgroeien tot een grote witte parel. Ik doe mijn best in ieder geval! Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts, deze keer gelukkig niet met een spoedgevalletje of dergelijke. Mama Kenza werd vorige week al geënt en vandaag mocht ze dus ter sterilisatie gaan.

Straks halen we haar weer op zodat ze een paar daagjes kan herstellen en dan mag ze kennismaken met de grote groep.

Ik ben er zeker van dat ze het heerlijk zal vinden. Mensen zijn nog niet echt haar 'dada', maar andere poesjes vindt ze geweldig. De olijke broertjes mochten vandaag ook mee om geënt te worden. De jongens zijn heel flink geweest en gaven geen kik tijdens de prik. Er werd ook gekeken of de balletjes voldoende ingedaald zijn en volgende week kunnen ze gecastreerd worden.

Matejo wordt dan gelijk aan zijn navelbreukje geholpen zodat ie binnenkort ons ex-opvangertje Jesper kan gaan gezelschap houden. Ook Sören blijkt een speciaal gevalletje te zijn en heeft een 'Wolfsklauwtje'. Oorspronkelijk had ie er twee, maar één nageltje is er een tijdje geleden afgevallen.

Ook hij mag binnenkort bij twee van onze ex-opvangertjes gaan wonen, heerlijk! Maandag 26 mei Gisteren hebben we -per uitzondering- ons Jana'ke naar haar nieuwe thuis gebracht omdat we in de buurt moesten zijn. Zij is mama Misti en zusje Jara mogen gaan vergezellen. En wat een leuk weerzien was het met mams: Misti herkende haar gelijk, maakte haar befaamde 'prrrt-geluidje' en ze ging Jana gelijk wassen.

En Jana was nog door het dollere heen, wat was ze blij om haar mams terug te zien. Ze probeerde ook weer gelijk om aan Misti's tepel te hangen, maar daar was Misti het niet mee eens. De zus was een klein beetje jaloers met die "nieuwe" indringer en ging zich heel stoer gedragen. Lieve Jana, we hebben even woelige waters met jou doorzwommen. Want na je enting ben je ziek, erg ziek geworden. Je had diarree, gaf over en de teller op de weegschaal tikte gram aan op je dieptepunt.

Er zijn heel wat medicijntjes en dwangvoer jouw tengere lijfje gepasseerd, maar gelukkig knapte je na een tijdje op en ging je gewicht ook omhoog. Het is stil zonder jou in huis kleine-piepe-muis. Ook Toddeke loopt een beetje verloren zonder jou, want wat vond ze het heerlijk om jou te poetsen en met jou te spelen.

Maar we zijn zo blij dat je in een liefdevol gezinnetje terecht gekomen bent. En gisteren was ook een moment waar we heel erg naar uitgekeken hebben. Petra en Wim hadden ons namelijk uitgenodigd om op bezoek te komen. Zij hebben begin januari 2 Blutskatjes bij ons geadopteerd die me nauw aan het hart liggen: Zij hebben beide een zware vorm van Ataxie en ik heb lang getwijfeld of Casper al dan niet bij ons moest blijven wonen.

Met veel zorg en toewijding is daar gelukkig verandering in gekomen en toen Petra vroeg of ze naar hem mocht komen kijken, heb ik met een klein hartje toegestemd. Het klikte hier gelijk en niet alleen met hem, ook Tove mocht mee.

Het was schitterend om hen gisteren terug te zien. En jeetje, ze zijn zo gegroeid, maar ze worden dan ook serieus in de watten gelegd. Casper krijgt eten op de schoot en gisteren had ik de eer om hem 2x eten en drinken te geven: Petra en Wim, dankjewel voor de uitnodiging en de leuke ontvangst. We hebben ervan genoten om met onze ex-opvangertjes te knuffelen en de rest van jullie dierentuin te leren kennen. Afgelopen weken hebben we weer een aantal donaties in ontvangst mogen nemen.

Wendy die vorige week zondag op bezoek kwam, bracht 2 krabplankjes mee die ondertussen al in de quarantaine-benches omhoog hangen. Sab haar collega Ivo had 2 zakjes droogvoer mee voor de opvangers. Gisteren kregen we tevens een mega donatie van iemand die anoniem wenst te blijven.

Maar deze donatie maakt ons super blij, vooral met het oog op de Blutskatjes. We kregen namelijk ontsmettingsmiddel, onderleggers, verbandjes, schaartjes om verbandjes door te knippen, allerlei potjes om bv. En vandaag werd er een pakketje via de post geleverd. Christel stuurde ons namelijk een aantal medicijntjes op die van haar overleden katje zijn. Dikke dankjewel lieve mensen, elke donatie wordt ontzettend geapprecieerd. Zondag 25 mei Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie.

Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen.

Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou. In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien.

Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen. Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen. Deze cookies worden gebruikt door Google Analytics en zij geven ons inzicht in onze overigens anonieme bezoekersstatistieken. Google Analytics wordt door FOK! Deze cijfers worden gebruikt om de site verder te optimaliseren.

Bij video's die op onze site gebruikt worden worden door de aanbieder vaak youtube, maar er zijn meer aanbieders cookies geplaatst om bijvoorbeeld het aantal bekeken video's te meten. Bij de afbeeldingen die op de site geplaatst worden door onze bezoekers kunnen cookies geplaatst worden door de gebruiker zelf, danwel door de gebruikte hostingprovider.

Free pjes jonge kale kutjes

  • Tepels afzuigen suikertante aangeboden
  • GOEDKOPE ESCORT GRONINGEN LEKKER JONG KUTJE NEUKEN
  • SLIPJE IN KUT NAAKTE VROUWEN FILMS
Thuisontvangst zutphen vingeren hard


In eerste instantie dachten we dat de verfgeur haar adem benam, waar ik me zeer goed kan in vinden. Maar dat kwijlgebeuren kwam met regelmaat terug, ook na het verven. Dan gaat er gelijk een belletje rinkelen van tandproblemen. Het kwijlen werd veroorzaakt door één onderhoektand die in haar bovenlipje prikte. De hoektanden stonden bovendien in een vreemde positie en ze stonden ook los.

Daarom werden er drie hoektanden getrokken en nu kan ons meisje weer pijnloos door het leven gaan. Ook kreeg ze een spuit antibiotica. Ze is momenteel nog een beetje aan het bijkomen van de narcose en uit ervaring week ik dat katten die pas geopereerd zijn aan de tandjes echte kanjers zijn en 's avonds alweer aan het eten gaan, ook droogvoer.

Een dringende oproep voor Chaplin! Helaas blijkt Chaplin op dit moment onze Turkse terreur in huis te zijn. Hij vindt het voornamelijk leuk om andere katten te pesten en pikt er dan -raar genoeg- katjes uit die een verschillend vachtje hebben dan hem. Zwart-witte katten laat hij gelukkig redelijk met rust, maar voor de overige opvangers is het echt niet leuk meer.

We willen graag een veilige haven zijn voor onze opvangers en hen rust bieden. Met Chaplin in huis is die rust ver te zoeken. Hij vindt het heerlijk om andere katten de stuipen op het lijf te jagen door hen aan te staren met zijn grote doordringende kijkers. Maar soms hoort er volgens hem ook een gevechtje bij. Met honden en zelfs konijnen kan ie het echter wel goed vinden. En raar maar waar, ook met kittens kan ie het beest uithangen en daar speelt hij volop mee.

Soms zien we hem speels achter een kitten rennen en dan springt ie werkelijk waar met zijn 4 poten tegelijk de lucht in en zo springt hij verder, een beetje zoals een springkonijn dus. Naar mensen toe begint zijn gedrag ook te beteren. Echt knuffelen en kroelen zit er nog niet in, maar hij zoekt contact.

Wilt gedurig aan de vingers ruiken, speelt hand-pootje-tik en bovendien is ie erg nieuwsgierig. Chaplin loopt ons overal achterna, als hij niet aan zijn Turkse siësta bezig is natuurlijk.

Ik denk dat hij in een eigen thuis sneller sociaal naar mensen zal worden als hij niet zo gefixeerd meer is op andere katten. En ohja, voor onze Turkse vent graag ook een tuintje waar hij overdag kan rondrennen om zijn overtollige energie kwijt te kunnen. Persoonlijk vind ik Chaplin echt een heerlijke en geweldige kat, met zijn geweldige snorretje en grote ogen. Maar we zoeken dus met spoed een nieuwe thuis voor hem.

Zodat de andere opvangers weer rust krijgen en Chaplin een heerlijk leventje krijgt waar hij niet de aap hoeft uit te hangen. Wie-o-wie helpt ons uit de nood, please? Maandag 09 juni Onze Angel heeft chance gehad, ze is amper een weekje in onze opvang moeten blijven vooraleer er haar alweer een gouden mandje aangeboden werd.

Deze keer een blijvend mandje welteverstaan! Bij een hele lieve dame die kennis heeft van Perzen, want ze heeft er al ééntje en 4 katjes waarin Pers verscholen zit. Ons Angeltje gaat daar super in de watten gelegd worden, want van snoetenpoetsen en haartjes borstelen heeft haar nieuwe baasje kaas gegeten.

En een heel belangrijk detail: En ohja, deze dame heeft ervaring met een kat die naast de kattenbak plaste deze kat is jammer genoeg overleden door ziekte , dus Angel gaat niet stante pede retour komen mocht ze een plasje naast de bak deponeren, wat een grote geruststelling is voor ons.

Al moeten we toegeven dat Angel bij ons in opvang heel proper geweest is, geen enkel plasje of kakje naast de bak. Maar we namen dan ook onze voorzorgsmaatregelen en 's nachts zat Angel apart met haar eigen kattenbak. Soms kan het allemaal erg simpel zijn. Een kat plast heus niet naast de bak om een baasje te pesten Lieve Angel, heerlijk ding, doe het goed in je nieuwe thuisje en geniet van je nieuwe leventje bij je nieuwe familie. Daaag lieverd, nog een hele dikke knuffel! Ons Sörentje mochten we gisteren als tweede opvang-verlatertje uitwuiven naar zijn nieuwe thuis.

Hij komt bij geen onbekenden terecht. Hilde en haar man hebben namelijk twee jaar geleden alweer, wat vliegt de tijd toch snel!

Pirjo en Tibor bij ons geadopteerd en Hilde is tevens de suikertante van ons blijvertje Minke. Zij wilden graag hun trio uitbreiden met nog een katertje en onze Sören, nu Odin, is dé gelukkige geworden.

We kunnen met het hand op ons hart zeggen dat Sören in geen beter thuisje terecht kon komen. Bij liefdevolle mensen die alles voor hun katjes over hebben, bij drie broertjes waar hij naar hartenlust mee zal kunnen ravotten en spelen. Lieve prittepratteprotteke, het is hier stilletjes zonder jouw vocale kunsten en jouw gespin dat luid door de ruimte klonk.

Hopelijk voel je je snel thuis, want je was wel een klein beetje een held op sokken. Daaag lieverd, smak smak op je schattige snuitje. En jawel hoor, onze Lior heeft het ook gefikst. Vorige week was er al een heel lief gezinnetje naar Tijl en Insao komen kijken, die ook door hen gereserveerd werden en dus over een paar weekjes onze Lior mogen gaan vergezellen. Maar een paar uurtjes later ging de telefoon met de belangrijke mededeling dat onze Lior ook hun harten gestolen had en dat hij ook welkom was.

Of dat oké voor ons was? Oké, meer dan oké, we sprongen een gat in de lucht! En toeval, Lior blijkt ook de naam te zijn van de lievelingsvoetbalspeler van het zoontje des huizes.

Alsof het zo moest zijn en in de sterren geschreven stond. We zijn zo content dat de laatste van de broertjes ook een thuisje gevonden heeft. En bij zulke lieve mensen dan nog wel. Hun vorige katje is helaas ongelukkig om het leven gekomen en hij laat een leegte na. Een kat die op handen gedragen werd, liefdevol verzorgd werd en bovendien ook nog allerlei kunstjes kende.

We hoeven niet te zeggen dat we met een goed gevoel drie katjes door deze mensen laten adopteren. Lieve Lior, nog even geduld en binnenkort komen Tijltje en Insao jou vergezellen en de boel op stelten zetten. Daaag mijn klein kroelkopje, ik mis je op mijn schoot. We kregen afgelopen week een lieve mail van een papa die op zoek was naar een nieuw konijntje, liefst uit de opvang. Hun Pluisje was helaas overleden en de kinderen misten het gezelschap van een konijn enorm. De tuin lag er verlaten bij en ze wilden graag zo snel mogelijk weer een konijntje door de tuin zien huppelen.

De keuze viel op Conrad en ook onze Huppel werd uitgekozen. Het was even spannend afwachten of de konijntjes elkaar leuk zouden vinden, maar zoals alle koppelingen hier, is deze ook gelukt. Conrad was heel trots met zijn mooie meisje aan zijn zijde en Huppel kon haar geluk niet op met haar stoere bink aan haar zijde.

Ook bij deze adoptie hebben we een super goed gevoel. Met de konijntjes wordt er naar de dierenarts gegaan en de dochter had zoveel kennis over konijntjes wat ons veel vertrouwen inboezemt en dat voor zo'n jonge leeftijd.

Weer twee konijntjes die een mooie toekomst tegemoet gaan en daar doen we het allemaal voor. Lieve Conrad en lieve Huppel, we wensen jullie een fijn en lang huwelijk toe! Naast de adoptie-afspraakjes die gisteren op de agenda stonden, stonden er ook nog andere afspraken op. Zo kwam er iemand een grote krabpaal doneren waar we erg blij mee zijn. We moeten alleen nog even bedenken waar we hem gaan plaatsen, maar wellicht zal dat op de toekomstige fiv-opvangkamer zijn.

Ook Joke kwam langs met een gevulde donatiepot die bij Casa Mia staat. Zoveel lieve mensen die centjes gedoneerd hebben voor onze katjes, echt geweldig! En tevens had Joke ook een verrijkingsspel mee voor onze opvangkatjes. En last but not least, kwam er een gezinnetje langs om kennis te maken met onze Svante.

Zoals verwacht heeft onze kleine witte sneeuwprins de hartjes veroverd en binnen een aantal weekjes mag hij kater Chocotoff gaan verwelkomen die nu erg eenzaam is. Zaterdag 07 juni Vorige week zondag is Freya hier een aantal fotootjes komen nemen van een aantal opvangertjes.

Maar ook van een gedeelte van onze opvang heeft ze een groot aantal foto's geschoten. Zij heeft een super geweldige camera waar de onze -helaas- niet aan kan tippen. Op deze link kunnen de overige foto's bekeken worden: Vooral de mensen die hier al eerder over de vloer geweest zijn, zullen een aardig verschil opmerken.

Onze ganse benedenverdieping staat nu in het teken van de opvangdiertjes. We hebben er enkele weken hard aan geklust, maar zowel wij als de katjes zijn erg tevreden met het resultaat.

Aan onze bovenverdieping moet nog steeds verder geklust worden, want de toekomstige nieuwe fiv-ruimte is helaas nog niet klaar. De groene ruimte die op sommige foto's te zien is door het raam naast de zetel , is de quarantaine ruimte. Vrijdag 06 juni Vandaag maar weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts om de overige opvangkonijntjes te laten enten.

En tegelijk mocht ook ons blijvertje Minke mee. Ze is sinds een aantal dagen weer wat ziekjes: Ze slaapt vaker en ze is momenteel niet zo speels als normaal. Een paar weekjes geleden was ze al mee naar onze dierenarts gegaan, want toen had ze precies hetzelfde. Door haar aangetaste longetjes is haar immuunsysteem ook niet je-van-het. Bij het vorig doktersbezoekje had ze een spuitje Convenia gekregen, wat toch zo'n twee weekjes werkt. Maar deze keer wilde onze dierenarts kijken of een half pilletje Azithromycine werkt, volgende week moet ze het andere helftje krijgen.

Aangezien Minke geen makkelijke patiënt is, kreeg onze dierenarts de eer om haar die grote pil toe te dienen. De pillenschieter kwam er aan te pas want Minke klemde haar tanden vreselijk op elkaar. Maar het is toch gelukt en nu maar duimen dat het pilletje snel zijn werk doet zodat ons meisje zich wat beter voelt. En Minke zegt natuurlijk een dikke dankjewel aan haar suikertantes Annie Myten en Hilde Wenselaers voor hun bijdrages, dankzij jullie krijgt Minke de nodige medische verzorging in onze opvang en mag ze voor altijd in onze opvang blijven wonen, want door haar medische conditie is ze niet plaatsbaar.

Donderdag 05 juni Wilde mamapoezen zijn slim en kiezen tegenwoordig voor een kippenhok als kraamkamer. Zo ook de mams van deze kleintjes.

Het is er lekker warm vertoeven in het stro en er is altijd een bron voor voer, namelijk de restjes van de kipjes. De melders deden een tijdje geleden bij het ontdekken van het nest een aanvraag bij de gemeente. De gemeente heeft een sterilisatieproject en werkt samen met een kattenopvang. Dus voor zowel de mamapoes als kittens bleek er een oplossing te zijn.

Helaas laten die het nu afweten en zijn er al 4 kostbare weken voorbij gegaan. Vandaar dat deze mensen nu een aanvraag bij ons gedaan hebben. De kleine ukjes eten al een beetje zelfstandig, maar toch heb ik het melkflesje boven moeten halen want we schatten hen op zo'n 5 weekjes oud. Poppy is een geweldig mooi zwart-wit meisje met een hele speciale tekening en Puck is een tijger met wit ventje.

Nu moeten ze nog even groeien en aansterken zodat we over een tijdje voor hen op zoek kunnen gaan naar een nieuwe thuis.

Er heeft vast toch wel iemand een plekje voor deze cuties? Het zat er aan te komen en toch blijft het altijd even slikken als het moment daar is. Onze Matejo heeft zijn valiesje genomen en is naar zijn nieuwe thuisje vertrokken.

Hij mag ons ex-opvangertje Jesper gaan gezelschap houden die duidelijk nood heeft aan vriendje en nogal wat kittenkwaad uithaalt thuis. Maar ik hoop dat de baasjes erop voorbereid zijn dat er nu twee bengels zijn die kittenkwaad uithalen, haha. Lieve Matejo, wat was jij toch een heerlijk ding! Al van dag één toen je onze opvang binnenkwam wist je ons hart te veroveren. Zo'n klein charmant ventje waar ieders hart spontaan van ging kloppen.

Als je aan het kirren of spinnen ging, dan wist ik dat je aandacht, kroeltjes en kusjes wou. Tja, je bent charmeur of je bent het niet. Alleen heb ik nu de bureaustoel voor mezelf, want dat was jouw plekje. Net achter mijn rug en dan moest ik op het puntje van de stoel gaan zitten. Niet zo handig om zo mails te beantwoorden en pc werk te doen. Maar als ik jou daar zo schattig zag liggen, dan kon ik niets anders dan jou daar zo gezellig te laten slapen en nam ik de rugpijn voor lief.

Doe het goed lieverd, wees dikke vriendjes met je nieuwe broertje en nog een hele dikke knus van ons! Woensdag 04 juni Vandaag kwam de postbode langs met een pakketje van de Heartbreakers actie die op facebook werd gehouden, in samenwerking met Pets.

We kregen zowaar een volle doos zakjes voer gedoneerd en er zaten ook 4 speeltjes bij. Dikke dankjewel aan alle mensen die de pagina van Heartbreakers geliked hebben en hierbij onze opvangkatjes een zakje voer geschonken hebben! Vandaag hebben we ook 5 zakjes droogvoer van Proplan van Purina gedoneerd gekregen. Maar 'hoe' en 'waarom' kunnen we nog niet verklappen, dat wordt pas ergens in het najaar bekend gemaakt. Ik kan wel al zeggen dat het een hele leuke tv-ervaring was!

Onze Matejo moest beide voerdonaties gelijk inspecteren, of is het toch een beetje een ijdel ventje en gaat hij graag op de foto, haha? Dinsdag 03 juni Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts. De katertjes Lior, Sören en Matejo moesten gecastreerd worden en Matejo moest ook aan zijn navelbreukje geopereerd worden.

Alles is gelukkig goed verlopen met de heren. Ze waren blij om terug thuis te zijn en renden gelijk richting toilet om een plasje te deponeren en daarna te gaan smullen uit de eetbakjes. Alleen Matejo heeft een beetje last van zijn buikje, wat begrijpelijk is.

Ik heb hem zonet wat pijnstilling gegeven zadat hij zich comfortabeler voelt. En of de pijnstilling werkt, hij klimt alweer op de krapbalen alsof er niets aan de hand is. Nani moest mee om geënt te worden, het was even zwoegen om haar in de transportmand te krijgen, maar het is dan toch gelukt. Bij onze dierenarts had ze duidelijk wat last van stress door de autorit, want ze gedroeg zich naar haar normen 'voorbeeldig'. Konijntje Conrad en 3 van de nieuwkomers werden ook geënt. Onze dierenarts had niet voldoende vaccins in huis om alle konijntjes te enten, dus volgende keer moeten er nog 4 konijntjes geënt worden tegen vhs en myxomatose.

Ook het tweede nestje van ons Kartoffeltje is binnengekomen, samen met mams. Mams is een ongelofelijk lief konijn, maar wel nog een beetje bang. Haar lichaam heeft veel te verduren gehad met twee nestjes zo snel achter elkaar. Maar dat is gelukkig voorbij nu, deze meid hoeft nooit nog een nestje groot te brengen. Het is duidelijk te merken dat ze de ruimte die ze nu heeft erg leuk vindt. Ze gaat regelmatig 'kegeltje' zitten. En ook haar zes kleintjes zijn helemaal geweldig.

Super nieuwsgierig en omdat ze nog in de groei zijn knabbelen ze er wat op los. Momenteel vliegt het konijneneten en groentjes er door met zovele vegetariërtjes in opvang.

Zowel mams als de voedstertjes kunnen per direct geadopteerd worden, want zij zijn ondertussen geënt tegen vhs en myxomatose. Ook zijn ze in het bezit van een medisch paspoortje. De rammetjes moeten binnen een viertal weken nog eens naar onze dierenarts om hun balletjes in te wisselen.

Omdat konijntjes sociale diertjes zijn, worden ze niet alleen herplaatst. Ofwel worden er twee konijntjes samen uit onze opvang geadopteerd, ofwel een eigen konijntje gekoppeld aan een opvangertje. Wie heeft er nog een plekje vrij in zijn tuin of huis voor deze schattige konijntjes?

Ook zij verdienen het om lieve baasjes te krijgen en verwend te worden met lekkere groentjes en hooi. Maandag 02 juni Helaas is onze mooie Angel teruggekomen van plaatsing. De jongste katjes vonden haar een geweldig 'target' en vielen haar regelmatig -al spelend- aan. Angel slaakte daarbij hoge kreten, wat de jonge katjes natuurlijk extra leuk vonden en haar daarom nog meer begonnen te pesten.

Haar ex-baasje merkte stress op bij Angel en vond het verstandiger om haar terug te brengen. Omdat Angel al zoveel ongeluk in haar leven gehad heeft, gaan we nu op zoek naar een thuisje waar ze nooit of te nimmer nog weg hoeft. Zoveel thuisjes, zoveel mensjes waar ze aan moet wennen, dat is niet goed, voor geen enkele kat! Angel is een vrij timide meisje. Je moet haar eigenlijk zelf aanhalen en dan geniet ze wel van alle aandacht en knuffeltjes die ze krijgt.

Ze heeft een verleden van wildplassen, da's ook waarom ze de eerste keer naar onze opvang gekomen is. Bij ons in opvang is ze proper en gaat ze netjes op de kattenbak.

Maar dit is wel iets waar toekomstig personeel rekening mee moet houden dat Angel graag haar eigen toilet heeft moesten er andere katten aanwezig zijn en dat het nieuwe baasje wel extra net hierop moet zijn. Dus vaak verschonen en keutels uitscheppen. Doordat ze een pers is, heeft ze vachtverzorging nodig.

Haar lange haartjes gaan nogal snel in de klit, dus vaak borstelen is de boodschap. Gelukkig vindt ze dat allemaal niet erg en laat ze zich gemoedelijk verzorgen. Ook haar oogplooitjes moeten bijna dagelijks gereinigd worden, anders krijgt ze vieze vlekjes en gaan die plooitjes ontsteken.

Toen ze hier in de winter in opvang kwam, was haar ganse mondje ontstoken en had ze een aantal rotte en scheve tandjes die we bij onze dierenarts hebben laten operatief weghalen. Daardoor staan er weinig tandjes in haar mondje en steekt haar tongetje regelmatig uit haar mondje, wat haar extra aandoenlijk maakt. Ze heeft een heel klein misfokt neusje en ze is ook heel tenger en klein van bouw. Een echt fijn poppemieke dus!

Wie wilt Angel een thuisje bieden? Andere katjes is geen probleem, zo lang het rustige soortgenootjes zijn. In onze mailbox zat een mailtje van een dame die door haar schoonbroer opgeroepen was. Een voorbijganger had op een pleintje tussen hoog gras 2 kittens gevonden. Hij meldde dit bij Silvia haar schoonbroer en zij is dan de kittens gaan ophalen.

Bij nader onderzoek bleek dat deze poppetjes daar al 2 dagen zaten, moederziel alleen en amper een week of 6 oud. Toevallig is daar een school aan dat pleintje, wellicht toch gedumpt?

De kleintjes zijn wel een beetje overstuur waardoor ze blazen, maar uithalen en bijten zit er niet in. Kittens van een wilde moederpoes gaan ook niet netjes op dat pleintje blijven zitten. Ondertussen zijn de meisjes al goed bijgedraaid en vinden ze aaitjes wel leuk. Ze zaten ook bezaaid met vervelende kriebelbeestjes, beter genaamd: Daarvoor hebben ze een pipetje gekregen zodat ze zich weer op en top voelen.

Ze eten hun buikjes goed rond en da's maar goed ook. Want ze hebben ondergewicht en moeten dus hun schade inhalen. En zoals de foto's al doen vermoeden, is het inderdaad een identieke tweeling. Binnenkort gaan we voor hen op zoek naar een thuisje waar ze wel gewenst en welkom zijn.

Dat moet toch lukken met die guitige snoetjes, niet waar? In de loop van vorige week was Frank van Sos Tabiti na zijn werk vlug een donatie natvoer komen langsbrengen. Een hele mooie partij waar onze opvangkatjes weer van kunnen smullen. Ook Lucie van Vetas en Brigitte hadden vorige week maandag dekentjes en ict-materiaal meegegeven met Sab toen ze Svante was gaan ophalen.

Maar gisteren stonden de dames hier weer voor de deur met lekkers voor de katjes, medicijntjes, kattenbakvulling, melk en nog wat ict-materiaal. Brigitte nam ook even de taak van 'Svante-voeren' over en ik denk dat ze er stiekem wel erg van genoten heeft.

Gisteren was een hele drukke dag want er stond een bezoekje op de agenda voor de konijntjes. Een lief gezinnetje was holderdebolder verliefd geworden op Jack en Jones, dus zij werden saampjes gereserveerd.

Na de castratie s mogen ze verhuizen. En dan kwam er ook een lief koppel kijken naar onze kittentjes. Zij hebben hier Insao en Tijltje uitgekozen en zij mogen over een paar weekjes naar daar verhuizen. Maar niet veel later kwam er ook een telefoontje dat ze Lior niet uit hun gedachten konden zetten, dus ook onze Lior mag naar daar gaan wonen. Als dat geen goed nieuws is! Zij kwamen op visite en namen gelijk 3 catnipkussentjes mee naar huis. Een vermoeiende dag, maar tegelijk ook zo leuk dat zovele mensen ons steunen en er binnenkort enkele diertjes een gouden thuis hebben.

Vrijdag 30 mei Onze Adonis die hier bijna twee weken geleden met een verlamde voorpoot binnenkwam, doet het goed. De dierenarts waar hij werd binnengebracht schreef zes weken benchrust voor en voorspelde dat er weinig kans op herstel zou zijn. Ik merkte echter begin deze week dat zijn schuurplekje aan zijn teentje ondertussen volledig genezen is, wat goed nieuws is.

Maar gisteren zag ik dat hij ook zijn pootje meer en meer begint te gebruiken. Hij kan er zelfs al op steunen, wel nog heel voorzichtig, maar ik heb zo'n voorgevoel dat het helemaal in orde zal komen.

Er is dus een klein wondertje gebeurd en onze vent kan binnenkort wellicht weer op vier poten rondlopen in plaats van drie. Hij moet nog even in de bench blijven zodat hij zijn pootje niet gelijk gaat overbelasten en we weer van nul kunnen beginnen.

Maar hij laat het niet aan zijn hart komen en vindt dat rusten wel heel erg leuk en ligt er vaak relaxt bij, languit of op zijn zij. Vooral als hij op tijd en stond bediend wordt met allerlei lekkers, zoals het een echte patiënt betaamt. Dinsdag 27 mei Gisteravond kregen we nog telefoon van Lucie die vrijwilligster is bij Vetas en instaat voor het zwerfkattenproject in onze buurt. Ze had een kittentje van ongeveer 3,5 week oud binnengekregen en had helaas geen melk bij de hand.

Of wij uit wilden helpen? Nou ja, 't is dan wel geen Blutskittentje, maar ik denk dat we nog wel regelmatig 'uitzonderingen' zullen maken. We helpen gewoon waar we kunnen!

Dus is Sab 's avonds dit kleine sneeuwwitte ventje gaan ophalen. Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als met mijn flessertje Leo: Svante werd in een kippenhok geboren. Mamapoes stond bij Lucie ondertussen al ingeschreven om binnenkort steriel te laten maken, maar helaas zijn de melders iets te vaak aan de kittens geweest waardoor mama aan het slepen gegaan is. Twee kleintjes heeft ze verlegd en Svante bleef alleen achter.

Hij is best groot voor zijn leeftijd, maar aan de stand van zijn oortjes en ieniemienie tandjes te zien is hij toch echt maar 3,5 weekjes oud. Flessen gaat nog niet van harte, de melk vond hij vies. Dus ben ik overgestapt op Convalescence support met een 1 ml spuitje en dat gaat gelukkig iets beter. Nu maar duimen dat ook hij mag uitgroeien tot een grote witte parel. Ik doe mijn best in ieder geval!

Vandaag weer een ritje ondernomen naar onze dierenarts, deze keer gelukkig niet met een spoedgevalletje of dergelijke. Mama Kenza werd vorige week al geënt en vandaag mocht ze dus ter sterilisatie gaan. Straks halen we haar weer op zodat ze een paar daagjes kan herstellen en dan mag ze kennismaken met de grote groep. Ik ben er zeker van dat ze het heerlijk zal vinden. Mensen zijn nog niet echt haar 'dada', maar andere poesjes vindt ze geweldig. De olijke broertjes mochten vandaag ook mee om geënt te worden.

De jongens zijn heel flink geweest en gaven geen kik tijdens de prik. Er werd ook gekeken of de balletjes voldoende ingedaald zijn en volgende week kunnen ze gecastreerd worden. Matejo wordt dan gelijk aan zijn navelbreukje geholpen zodat ie binnenkort ons ex-opvangertje Jesper kan gaan gezelschap houden. Ook Sören blijkt een speciaal gevalletje te zijn en heeft een 'Wolfsklauwtje'. Oorspronkelijk had ie er twee, maar één nageltje is er een tijdje geleden afgevallen.

Ook hij mag binnenkort bij twee van onze ex-opvangertjes gaan wonen, heerlijk! Maandag 26 mei Gisteren hebben we -per uitzondering- ons Jana'ke naar haar nieuwe thuis gebracht omdat we in de buurt moesten zijn. Zij is mama Misti en zusje Jara mogen gaan vergezellen. En wat een leuk weerzien was het met mams: Misti herkende haar gelijk, maakte haar befaamde 'prrrt-geluidje' en ze ging Jana gelijk wassen.

En Jana was nog door het dollere heen, wat was ze blij om haar mams terug te zien. Ze probeerde ook weer gelijk om aan Misti's tepel te hangen, maar daar was Misti het niet mee eens. De zus was een klein beetje jaloers met die "nieuwe" indringer en ging zich heel stoer gedragen. Lieve Jana, we hebben even woelige waters met jou doorzwommen. Want na je enting ben je ziek, erg ziek geworden.

Je had diarree, gaf over en de teller op de weegschaal tikte gram aan op je dieptepunt. Er zijn heel wat medicijntjes en dwangvoer jouw tengere lijfje gepasseerd, maar gelukkig knapte je na een tijdje op en ging je gewicht ook omhoog. Het is stil zonder jou in huis kleine-piepe-muis. Ook Toddeke loopt een beetje verloren zonder jou, want wat vond ze het heerlijk om jou te poetsen en met jou te spelen.

Maar we zijn zo blij dat je in een liefdevol gezinnetje terecht gekomen bent. En gisteren was ook een moment waar we heel erg naar uitgekeken hebben. Petra en Wim hadden ons namelijk uitgenodigd om op bezoek te komen. Zij hebben begin januari 2 Blutskatjes bij ons geadopteerd die me nauw aan het hart liggen: Zij hebben beide een zware vorm van Ataxie en ik heb lang getwijfeld of Casper al dan niet bij ons moest blijven wonen.

Met veel zorg en toewijding is daar gelukkig verandering in gekomen en toen Petra vroeg of ze naar hem mocht komen kijken, heb ik met een klein hartje toegestemd.

Het klikte hier gelijk en niet alleen met hem, ook Tove mocht mee. Het was schitterend om hen gisteren terug te zien. En jeetje, ze zijn zo gegroeid, maar ze worden dan ook serieus in de watten gelegd. Casper krijgt eten op de schoot en gisteren had ik de eer om hem 2x eten en drinken te geven: Petra en Wim, dankjewel voor de uitnodiging en de leuke ontvangst.

We hebben ervan genoten om met onze ex-opvangertjes te knuffelen en de rest van jullie dierentuin te leren kennen. Afgelopen weken hebben we weer een aantal donaties in ontvangst mogen nemen. Wendy die vorige week zondag op bezoek kwam, bracht 2 krabplankjes mee die ondertussen al in de quarantaine-benches omhoog hangen.

Sab haar collega Ivo had 2 zakjes droogvoer mee voor de opvangers. Gisteren kregen we tevens een mega donatie van iemand die anoniem wenst te blijven. Maar deze donatie maakt ons super blij, vooral met het oog op de Blutskatjes.

We kregen namelijk ontsmettingsmiddel, onderleggers, verbandjes, schaartjes om verbandjes door te knippen, allerlei potjes om bv. En vandaag werd er een pakketje via de post geleverd. Christel stuurde ons namelijk een aantal medicijntjes op die van haar overleden katje zijn. Dikke dankjewel lieve mensen, elke donatie wordt ontzettend geapprecieerd.

Zondag 25 mei Op een zonnige zondagmorgen zorgt dit leuke filmpje van deze bengeltjes voor een lach op ons gezicht. Ze zijn op dinsdag naar de nieuwe kittenspeelren verhuisd en ze hebben dolle pret.

Maar na een druk speelkwartier gaan de jongens toch samen dutten op het huisje. Dan liggen ze diep in dromenland verzonken. Ook de hengel weten ze al helemaal te bespelen, waardoor we dus regelmatig "verplicht" -haha- worden om de hengel van her naar der te zwieren. Dinsdag worden ze alweer 8 weekjes oud en wordt het dus tijd om een ritje naar onze dierenarts te ondernemen, want dan staat er een prikje op hen te wachten. Onze Matejo en Sören werden ondertussen al definitief gereserveerd en verhuizen binnenkort naar een gouden mandje.

Enkel onze Lior zoekt nog personeel die zijn hengel willen laten zwieren zodat hij achter dat speeltje aan kan gaan. Lior en Sören lijken haast kopietjes van elkaar, enkel heeft onze Lior volledig zwarte voetjes achteraan. Ze zijn alle drie echte knuffelpopjes en charmeurtjes eerste klasse. Zaterdag 24 mei Elk keer er iemand vraagt: Vannacht om 4u merkte ik dat hij niet plaste, terwijl hij toch anders elke keer een fontein produceert tijdens het stimuleren.

Nou ja, dat kan gebeuren natuurlijk, maar toen hij om 7u nog steeds niet plaste en om 9u enkel 5 druppeltjes pipi deed, maakte ik me toch wel zorgen. Dus hops auto in en richting onze dierenarts. Onze dierenarts vond niet dat er veel vocht in zijn blaas zat en maakte zich daarover niet zo'n zorgen.

Maar hij constateerde wel wat ik zelf ook al gevoeld had: Dan voelt de darm heel kartelig aan, een beetje zoals bij konijntjes die een gasaanval hebben. Leo gaat van in het begin heel moeilijk af. Er kunnen soms 2 tot 3 dagen tussen zitten vooraleer hij kaka doet.

Donderdag nog aan de diarree en vandaag een obstipatie, zo snel gaat dat bij die kleine wezentjes. Onze dierenarts heeft via zijn anus een glijmiddeltje ingespoten en zowaar tijdens de rit naar huis deed hij een kleine keutel. Ik heb hem dan in de opvang laten loslopen tussen de andere katjes, zodat zijn darmpjes goed in beweging bleven en toen zag ik een 'teutje' aan zijn poepje.

Hij wilde dus kaka doen, maar het lukte niet. Ondanks stimuleren en persbewegingen van zijn kant,  lukte het nog altijd niet. Bij gebrek aan olie, lauw water ingespoten via zijn anus om de obstructie zachter te maken. En ook de befaamde thermometer is er aan te pas gekomen, maar Leo is ondertussen van zijn obstructie verlost. Hij ligt nu uitgeput te slapen van al die inspanningen.

Leo houdt me in ieder geval wel bezig! Dit Blutskatje werd een tijdje geleden met spoed naar een dierenarts gebracht. Zij werd gevonden nadat ze van een hoogte gevallen is en daarbij dagenlang vast zat in een soort van gat waar ze niet meer uitgeraakte.

Haar conditie was slecht, maar dat bleek niet alles te zijn. Ze had ook herpes opgelopen waardoor haar ene oogje operatief verwijderd moest worden.

Haar andere oogje is een beetje wazig door de ziekte, maar ze heeft haar helse avontuur overleeft en da's het voornaamste. Ze is zelfs een heuse schootkat en is graag in het bijzijn van mensen. Wij willen haar graag een kansje geven in onze opvang en naderhand op zoek gaan naar een geschikte thuis voor haar.

Wat wel moet lukken denk ik, aangezien ze niet alleen een schoonheid is, maar ook nog eens super lief. Wij willen nu een catnip-actie starten om centjes bij elkaar te sprokkelen om haar vervoer te bekostigen, want ze zal immers het vliegtuig moeten nemen om tot bij ons te geraken. Wij vragen nooit zomaar geld, maar we willen wel graag onze catnipkussentjes verkopen als steun voor Avi.

Elk kussentje werd met liefde  hand gemaakt door onze vriendin Heidi, er hangt zelfs een super cute etiketje aan. De kussentjes zijn heel populair bij katjes en ze kunnen er uren zoet mee zijn. De bijdrage voor een kussentje is 5 euro, inclusief verzendkosten. Of ze kunnen op afspraak ook opgehaald worden in onze opvang waar dan ook een knuffelbezoekje aan vast hangt natuurlijk. Bestellingen kunnen doorgemaild worden naar: Centjes overmaken kan op volgend rekeningnummer: BE36 en Bic: Zowel wij als Avi zijn je ontzettend dankbaar, maar ook je eigen katje zal door het dolle heen zijn met het speeltje.

Vrijdag 23 mei Voor de mensen die benieuwd zijn naar onze Leo, hierbij een filmpje. Hij doet het goed, nadat hij maandag een hypo had door kitten fading syndroom. Dat glucose een redmiddel is, is hier weeral het bewijs van.

Hij is echter wel aan de diarree gegaan en gisteren merkte ik witte stukjes ertussen, wat kan wijzen op melkintolerantie. Dus zijn we gisteren overgeschakeld op Convalescence support. Helaas kan dat niet in een flesje geserveerd worden omdat dit vreselijk klontert en de speen dan verstopt raakt. Dus gaan we met een 1 ml spuitje aan de slag, wel meer werk voor mij, maar zo lang Leo maar zijn portie binnen heeft.

Hij begint nu ook echt op verkenning te gaan en af en toe gaat hij zelfs al op zijn kleine kattenbakje. Al moet ik hem na de voeding toch altijd nog stimuleren en dan produceert hij een heuse waterstraal. Ik heb ook het idee dat hij blind is of niet goed ziet. Want hij komt enkel naar me toegelopen als hij mijn stem hoort of via mijn geur. Zijn pupillen staan ook altijd vreselijk groot. Ik heb hem hiervoor al een keertje meegenomen naar onze dierenarts, maar die kon toen niet direct iets vaststellen.

Zijn probleem met zijn pootjes lijkt gebeterd te zijn, af en toe schuift hij nog een keertje uit met zijn achterpootjes, maar gelukkig niet meer zo erg als vroeger. Maar ik ben zo trots op mijn kleine knulleke, amper 5 daagjes oud toen hij in opvang kwam en morgen wordt hij alweer 4 weekjes oud. Woensdag 21 mei Vandaag was weer een druk dagje! Terwijl Sab samen met Rudy verder kluste aan de zolder, heb ik de verzorging van de diertjes op mij genomen, alsook het poetsen van de opvang.

Naast onze opvangdieren, hebben wij zelf ook nog een aantal diertjes, waaronder een aantal 'Blutsdiertjes'. Ook daar zijn we dagelijks erg druk mee, want ook zij hebben medicijntjes etc nodig. Vandaag stond er ook een afspraak op de agenda bij onze dierenarts, met een auto vol reismandjes ging ik op pad. Kittentje Jana moest weggebracht worden ter sterilisatie, zodat zij zondag zusje Jara en mams Misti kan gaan vergezellen. Konijntje Conrad mocht zijn balletjes gaan inwisselen en de 6 babykonijntjes -die ondertussen 8 weken oud zijn- werden geënt tegen vhs en myxomatose.

Ook Kenza werd geënt, net zoals Adonis, maar die kreeg er nog een chip bovenop. Ook werd zijn verlamde voorpootje nagekeken, maar helaas werkte Adonis niet erg mee. Hij bedankte onze dierenarts zelfs met een geurend 'stresshoopje' op de behandeltafel.

Het blijft dus gewoon afwachten of zijn pootje nog zal herstellen, maar naar wat ik hoor is dit meestal een dikke 'no-no'. Matejo poseert bij de entingsboekjes die vandaag werden uitgeschreven, want ook hij heeft groot nieuws te melden. Gisteren is hij samen met broertjes Lior en Sören naar de nieuwe kittenren verhuisd en ze hebben dolle pret. Dinsdag 20 mei Dat alles in tweevoud komt, werd gisteravond nog maar eens bewezen. Onze kleine Leo was immers in een hypo geraakt: Terwijl hij enkele uurtjes voordien nog 20 ml melk uitgedronken had en zijn speelsheid-zelve was.

Op dat moment is het heel belangrijk om glucose toe te dienen, echter oraal lukte dat niet want hij had geen slikreflex meer. Dus volle speed de auto in met Leo op een warmtepad, gelukkig was het nog spreekuur.

Echter daar aangekomen bleek er net iemand op de praktijk te zijn en zaten er 2 mensen in de wachtzaal. Iemand met 3 katten en iemand met een mand vol duiven die geënt moesten worden.

Tegen de tijd dat die mensen hun diertjes behandeld zouden zijn, zou Leo nog verder in zijn crisis gezakt zijn en dat risico kon ik niet nemen. Dus vroeg ik of ik alsjeblieft voor mocht gaan en gelukkig stemden ze toe. Onze dierenarts heeft dan onderhuids serum toegediend, alsook een ontstekingsremmer. Thuisgekomen ging het nog steeds niet goed met hem en zo bleef het uren slecht gaan.

Op den duur ben ik druppel per druppel glucose beginnen toedienen en heb ik zijn keeltje stilletjes tot slikken aangezet. En hoera, om 2u vannacht was Leo weer bij positieven en heeft hij een ganse fles melk leeggedronken. Elk uur nadien heb ik hem vocht toegediend en hem warm gehouden. Tot hiertoe gaat het gelukkig redelijk met hem, maar ik hou hem met argusogen in de gaten en geef hem vaker kleine porties melk.

Toen ik met Leo gisteravond bij onze dierenarts was, ging het niet zo goed met Eddie. Zijn lichaam nam het serum wel goed op, maar hij raakte steeds suffer. Ik begon toen een beetje mijn hoop te verliezen, want Eddie zijn lichaam heeft zoveel ontbering geleden en zoveel moeten doorstaan als nierpatiënt. En vanmorgen vroeg kwam dan het berichtje waar ik niet op gehoopt had Eddie zijn vuurtje was 's morgensvroeg uitgedoofd en hij is met zijn tengere lijfje over de Regenboogbrug gevlogen En ook al hebben we Eddie maar eventjes gekend, hij is volledig in ons hartje gekropen.

We hadden zo gehoopt om hem erdoor te slepen en nog een fijne tijd te geven in onze opvang. Helaas heeft het niet mogen zijn. Hij wordt nu gecremeerd, da's het enige waardige wat we nog voor hem kunnen doen. Lieve Eddie, ik had het graag anders gezien jongen. Ik zag je hier al parmantig in de zetel liggen, aaitjes vragend en genieten van alle kriebelhandjes die door je lange haartjes zouden gaan. Sorry ventje, het had zo niet mogen zijn Nog een laatste kus op je lieve snoet.

Maandag 19 mei Deze kater werd binnengebracht door vrijwilligers van Kat Zoekt Thuis nadat hij al mankend gevonden werd en naar de dierenarts gebracht werd. Een kleine schets van Adonis zijn zwerversleven: Hij stak ook regelmatig een drukke straat over omdat hij regelmatig een tukje ging doen bij een man binnenshuis.

En plots zagen de vrijwilligers Adonis met een mankend pootje rondlopen, in eerste instantie dachten ze dat dit gebroken was door een auto-ongeluk. Maar foto's wijzen uit dat er geen breuk te vinden is, dus hangt zijn pootje er voorlopig verlamd bij. Dat er duidelijk iets verkeerd is, is wel duidelijk. Hij krijgt voorlopig benchrust om te kijken of de pezen zich alsnog gaan herstellen of zijn pootje blijvende schade opgelopen heeft.

Ik heb gemerkt dat hij wel al een schaafplekje heeft aan één van zijn teentjes door met zijn pootje over de grond te slepen, dus voorzichtigheid is geboden. Ook werd er een Western Blot test uitgevoerd om te kijken of hij fiv of felv positief is, maar daar krijgen we pas over een 2-tal weken de uitslag van. Laten we hopen dat dit negatief is!

Adonis is een forse kerel met een imposant uiterlijk en wat hem zeker uniek maakt zijn z'n gekartelde oortjes. Hij ligt nu te genieten en ligt er regelmatig als een prinsje bij, helemaal weggezakt in dromenland en eten kan ie ook als een bootwerker. Voorlopig is het dus nog even afwachten vooraleer deze Blutskater geadopteerd kan worden.

En ook kregen we alweer een aanvraag binnen om een Blutskatje op te vangen. Deze keer gaat het om een nierpatiëntje. Eddie kwam vorige week aangelopen bij een lieve oude dame die zelf zorgt draagt voor een aantal katjes en zij gaat zelfs boerderijkatjes voeren, ondanks dat ze leeft van een mager pensioentje.

Hij werd gelukkig binnengebracht bij een hele lieve dierenarts die Eddie gelijk medicijnen toegediend heeft en via een bloedtest te weten kwam dat hij hele verhoogde nierwaarden heeft. Hij werd ook aan het infuus gelegd en ondertussen werd er contact met ons opgenomen. Wij wilden zeker de zorg van Eddie overnemen en zodoende werd hij gisteren gebracht.

Wat schrok ik me wezenloos: Eddie is brood- en broodmager. Hij stond wel heel wankel op zijn pootjes en ik zag dat alles hem energie koste.

Vanmorgen zag ik dat hij duidelijk nood had aan infuus, want hij gaf steeds bruine smurrie over en voelde zich duidelijk niet lekker. Dus hops naar onze dierenarts en daar krijgt hij nu serum toegediend, naast een resum medicijnen.

Hij verblijft even daar tot hij weer wat stabieler is. Hij is verder zo lief en geniet zichtbaar van alle aaitjes en liefde die hij krijgt. Ik hoop met gans m'n hart dat hij weer kan aansterken en dat de medicijnen zijn werk doen. Maar het is werkelijk hartbrekend om hem te zien, hij is zo breekbaar en fragiel. Eddie kan alle duimpjes nu goed gebruiken! Lieve Eddie, komaan ventje, vechten, we wachten op je! En ook goed nieuws gelukkig: Ook ons Jana mag dit gezinnetje over een weekje gaan vergezellen, maar zij is na haar enting ziek geworden en was nog niet op gewicht om vorige week te steriliseren.

Misti en Jara werden gisteren opgehaald en wat waren de nieuwe baasjes zichtbaar gelukkig. Ze hebben dan ook heel lang moeten wachten op hun nieuwe telgjes.

Maar ik moet toch ook toegeven dat Misti-muis en grijze muis hier ontzettend gemist worden door ons. Misti wilde altijd aandacht, ging dan heerlijk aan het 'miauwen' en grijze muis, nou ja, wie kan zo'n heerlijk snoezig kittentje weerstaan? Lieve meisjes, doe het goed en we zien elkaar snel als we Jana komen langsbrengen.

Gelukkig hebben jullie elkaar om samen te wennen aan het nieuwe huisje. En ook dit leuke knabbelkontje werd naar onze opvang gebracht. Conny was de naam, in huis genomen om gezelschap te geven aan 4 voedstertje.

Helaas bleek Conny een Conrad te zijn en werden zijn baasjes verrast met verschillende nestje kleine konijntjes.

Voor Conrad werd er opvang gezocht en zo belandde hij bij ons. Hij is een heerlijk schattig albino dwergkonijntje. Hij is pas een maandje of 7 oud, dus nog in de fleur van zijn leven. Conrad wordt deze week nog gecastreerd, want hij heeft inmiddels al voor genoeg nageslacht gezorgd. En daarna wordt hij ook nog een keertje geënt tegen vhs en myxomatose en dan is hij klaar om geadopteerd te worden.

Wie heeft er een eenzaam konijnenmeisje waarmee hij in het huwelijksbootje mag treden? Donderdag 15 mei Deze mamapoes en kids zijn vandaag binnengekomen en zij zijn de laatste niet-Blutskatjes die we in opvang nemen. We konden tegen deze melding geen 'nee' zeggen. InneMinne was vorig jaar al bevallen van 2 kleintjes in een rioolpijpje van een kindercrèche. Wij zijn toen naar haar gaan kijken, maar toen konden we niet uithelpen omdat we op dat moment met Parvo in de opvang zaten.

De kittens zijn gelukkig geplaatst bij mama's en papa's uit de kindercrèche. En we hadden toen aangeraden om InneMinne via de gemeente steriel te laten maken. Helaas is ze toen verdwenen en nu kwam ze weer een nestje werpen, deze keer in het kippenhok.

Zodoende is Tina die vorig jaar Tilleke bij ons geadopteerd heeft gisteren een vangkooi komen lenen en vandaag heeft ze mams al kunnen vangen. De kleintjes waren ondertussen al door mams verplaatst, maar gelukkig werden ze gelokaliseerd. InneMinne is de trotse mama van een wit met grijs katertje -Tijl-, een cypers bruin kattinnetje -Miffi- en de kleur van het laatste meisje is een beetje moeilijk te bepalen op dit moment, het lijkt namelijk heel donker grijs en zij heeft de naam Siri gekregen.

Mams is zo blij om veilig te zitten. Ze ligt ondertussen heerlijk in haar mandje, de kleintjes tutteren er op los en zij ligt te spinnen en te kneden met haar pootjes. Woensdag 14 mei Pamuk is door haar vorige baasjes achtergelaten in een kattenpension. Achteraf is gebleken dat de baasjes in echtscheiding zaten en géén van beide wilde Pamuk houden. Op die manier is ze dan bij Hilde belandt.

Pamuk vond ook een nieuwe thuis, maar helaas werd ze na 2 dagen retour gebracht omdat de opa 's nachts wakker werd van Pamuk omdat hij in dezelfde ruimte sliep. Pamuk is een 4-jarige schoonheid die altijd zonder andere huisdieren gewoond heeft.

In opvang reageert ze nogal heftig op de andere katjes. Daarom verblijft ze even in de bench zodat ze rustig kan wennen alvorens we haar introduceren in de groep. Maar met het oog op Pamuk's toekomst, zoeken we een thuisje voor haar zonder andere huisdieren. Doordat Pamuk doof is, zoeken we uiteraard een binnenthuis voor haar of een thuisje met afgeschermde tuin of kattenren.

Doordat Pamuk haar eigen geproduceerde decibelletjes niet hoort, kan ze soms luidruchtig uit de hoek komen. Omdat Pamuk op korte tijd al van her naar der verhuisd is, gaan we deze keer niet minder dan voor een diamanten mand, want dat verdient dit meisje zeker! Wie ziet het zitten om deze mooie Blutsmeid een thuisje te bieden? Stuur dan je cv naar dekattenbrigade gmail. Maandag 12 mei Gisteren was het tijd om ons zwarte spookje uit te wuiven naar zijn nieuwe thuis.

Hier in opvang geboren nadat mama Misti hoogzwanger binnengebracht werd en uitgegroeid tot een speels en heerlijk knuffelig ventje. We hebben ondertussen al een update binnen dat alles vlot verloopt en de fotootjes op onze facebookpagina spreken boekdelen.

Deze lieve mensen die onze Jesper nu Jiggi geadopteerd hebben, hebben gisteren ook onze Matejo definitief gereserveerd.

Dan kunnen de heertjes samen kittenkwaad uithalen. Maar aan knuffeltjes en kriebelhandjes geen gebrek: Lieve Jesper, het is hier een stukje stiller zonder jou. Normaal gezien lag je nu bij me - op de computerbak- of achter me op de bureaustoel waardoor pc-werk wel heel aangenaam was. Doe het goed lief ventje en binnenkort horen we vast meer over je als Matejo'ke opgehaald wordt. Ook Jorum - het andere zoontje van onze Misti werd gisteren opgehaald.

Zijn nieuwe baasje heeft wel erg veel geduld opgebracht om een kittentje bij ons te adopteren. Ergens half december vorig jaar nam zij contact met ons op en toen dat Misti hoogzwanger binnenkwam, heeft zij Jorum besproken. Naderhand kwam ze hem een bezoekje brengen en toen was ze al helemaal holderdebolder verliefd op dat kleine snorreventje.

Gisteren was de dag dan eindelijk aangebroken waarop ze Jorum kon komen adopteren. Jorum was nog in een hele diepe slaap en het duurde toch eventjes voor hij uit zijn zachte slaapplekje kwam. Daarna in de vervoersmand en toen ging hij gelijk aan het snoepje knabbelen.

Lieve Jorum, wat vond ik het fantastisch om jou te zien opgroeien. Met jouw mooie oogjes en sproetje betoverde je me gelijk. Een heerlijk speels vogeltje, een groot etertje en een super lief knuffeltje, wat wenst een mens nog meer. Daaag lieve worst, doe het goed! Vorige week werden onze opvangkatjes weer verwend met allerlei lekkers en bruikbare spullen.

Leen doneerde ons een ton spullen: Ja, ik ga akkoord met de privacy policy. Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Ja, ik accepteer alle cookies en aanverwante technieken. Dank je wel, helemaal top. Klik nu op de knop hieronder om je keuze te bevestigen en door te gaan naar FOK. Ja, Ik wil graag een goed werkende site!

Je gaat tevens akkoord met onze privacy policy en algemene voorwaarden. Je kunt deze toestemming op ieder moment intrekken. Je zult dan echter geen toegang meer hebben tot onze site.

Je browser ondersteunt geen javascript. Schakel javascript in om door te kunnen gaan. Scroll omlaag voor meer informatie. De cookie is een klein stukje tekst dat door een website op je computer wordt geplaatst om bijvoorbeeld bij te houden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was etc. Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie.

Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies.