Pseudo arts keuring hete meide

pseudo arts keuring hete meide

...

Erotische fimpjes vrouw voor trio gezocht

Toen viel ik in slaap. In het Academisch Ziekenhuis werd geconstateerd dat ik geluk had gehad. Maar een hersenschudding en ander hersenletsel kon niet worden uitgesloten.

Verschoor had mij voorgedaan hoe ik mijn hoofd schokkend naar links moest bewegen om een tic voor te wenden. Het neurologisch onderzoek duurde uren en leverde niets op. Wanneer de hevige pijn in mijn rug zou voortduren, zou ik mogelijk naar het pijncentrum in Utrecht moeten worden overgebracht. Maar zover was het nog niet. De arts van het GAK verklaarde dat ik voorlopig niet mocht werken.

Een jaar later, nadat Verschoor mij in een rolstoel bij de keuringsarts naar binnen had gereden, werd ik volledig arbeidsongeschikt verklaard.

Nu onze financiële toekomst was gegarandeerd, hadden Verschoor en ik dit heuglijke feit gevierd met een bezoek aan de hoeren en een avondje doorzakken met vrienden in de Wolthoorn. En nu stonden we hier, op het Emmaviaduct.

Prachtige gebouwen, met arbeidsplaatsen voor duizenden! Boven de Europaweg kwam de zon op. We waren zoals gebruikelijk begonnen met het leggen van een stevige bodem.

Nasi moest het worden en op de menukaart van Chinees-Indisch restaurant Wenchow in de Gelkingestraat zagen we dat de keuze in dat geval was beperkt tot nasi gewoon, nasi met ei en nasi speciaal. Verschoor bestelde nasi met ei en een halve portie saté, maar Frits de ober zei dat dit hetzelfde was als nasi speciaal en dat we het verschil beter aan hem konden geven, als fooi.

Bij de Bé Bar in de Bruine Ruiterstraat was het rustig. Bé zelf, Herman en de tweeling speelden blufpoker, dus wij konden nog meedoen.

Van Bé mocht er alleen gedobbeld worden om een rondje, maar in bar Las Vegas in de Carolieweg speelden we met dezelfde ploeg vaak om honderden guldens. Als je dan moest pissen liet je het spel geen moment uit het oog en zeek je in de rode velours gordijnen, hetgeen Bé in zijn kroeg niet op prijs stelde. Nadat Verschoor twee rondjes had verloren besloten we onze tocht te vervolgen.

De avond was nog lang. In de Diana bar in de Pelsterstraat genoten we van de conversatie tussen een zeer dronken prinses Marijke, a.

Christina, en haar tijdelijke geliefde, een jong kalende bakkersknecht annex broodbezorger bij de 3B bakkers, Bolt, Brands en Bus. Uit het gesprek viel op te maken dat de bakkersknecht veel meer deed dan alleen brood bezorgen aan het adres van de prinses in de Jozef Israëlsstraat. Luisteren naar dronken mensen als je zelf net bent begonnen is doorgaans tamelijk vervelend, dus vroegen we de barkeeper wat hij — behalve hoofdpijn — van ons kreeg en liepen we via de hoeren in de Nieuwstad naar de Folkingestraat, en vandaar in noordelijke richting.

In de Flamingo bar in de Grote Kromme Elleboog was het ook al rustig, en dat was de enige reden waarom Verschoor en ik zonder stropdas werden toegelaten. Hier sprak men de barkeeper niet met de voornaam aan. Normen en waarden zijn leuk en aardig, maar worden in liberale kringen gemakkelijk terzijde geschoven wanneer er brood op de plank moet komen. Nadat wij onder het genot van enkele biertjes het liberale gedachtegoed vernietigend onderuit hadden gehaald en de directeur van Amstel bier recht in zijn gezicht hadden beschuldigd van diefstal, werd het tijd om naar de Wolthoorn in de Turftorenstraat te gaan.

In dit broeinest van het socialisme en het communisme voelden wij ons pas echt thuis. Verschoor, die niet kon biljarten, verloor gigantisch van Ypke, die inmiddels al anderhalf liter jonge genever achter de kiezen had maar overeind werd gehouden door droge worst. Nergens was de droge worst harder en lekkerder dan in de Wolthoorn. Jean-Pierre was bereid een monoloog met mij aan te gaan over de zin van het leven, zolang ik hem vrij hield.

Het was weer gezellig, als vanouds. Zij zouden nooit enige rol van betekenis spelen in de regionale of landelijke politiek. Een zangcarrière was alles wat er voor hen scheen weggelegd. Nadat wij vanwege het beledigen van de cliëntele tamelijk hardhandig uit de Cherry bar waren verwijderd, werd het tijd om naar de Zanzibar achter het Nieuwsblad te gaan.

Men kende ons daar, niet als de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige schoffies die wij waren, maar als Engelse heren van stand. Verschoor en ik waren na het genot van vele liters bier ware meesters in het spreken van deftig Engels, en aldus werd ons acteertalent in dit duistere etablissement regelmatig op de proef gesteld, ter leeringh ende vermaeck van niemand uitgezonderd onszelf.

Waren wij niet in het bezit geweest van boksbeugels van een uitstekende kwaliteit ijzer uit Sheffield, dan hadden wij dit gevecht ongetwijfeld verloren. Na deze onverwachte lichaamsbeweging zochten wij ons heil bij het dronken gepeupel dat zich voor de automatiek van het Amsterdams Broodjeshuis tegoed deed aan gefrituurde schouderkarbonaden en halve kippen.

Je kunt tenslotte alleen maar stevig drinken als je er bij eet. Terwijl wij ons tegoed deden aan de vers uit de frituur in de vakjes gedeponeerde schouderkarbonaden zagen wij dat er drie ambulances bij de Zanzibar arriveerden. Het gerucht ging dat er een gevecht was geweest tussen een groepje Engelsen. Als rechtenstudenten die zich hadden voorgenomen het begrip sociale advocatuur op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen, paste het ons uiteraard niet om lid te zijn van het studentencorps, maar dat belemmerde ons niet om het Vindicat regelmatig met een bezoek te vereren wanneer de bodem van de schatkist in zicht was.

Daarna was de cliëntele het zat en moesten wij betalen of ophoepelen. In de hal van het Vindicat zochten Verschoor en ik in de garderobe een geschikte blauwrode sjaal uit, die wij losjes om onze nek hingen om voor Vindicaters te kunnen doorgaan. Vervolgens liepen wij zo nuchter mogelijk de trap op naar de zaal, zochten een groepje dronken studenten op, mengden ons in het gesprek, en lieten ons genoegzaam en ongegeneerd fêteren.

Na te hebben geassisteerd bij het naar beneden gooien van de piano vanaf het balkon op de eerste verdieping dronken wij nog een aantal biertjes en verlieten wij de sociëteit. Nadat Albert ons van twee alleraardigste biertjes had voorzien ging hij verder met het bedienen van zijn stamgasten: Na twee, drie borrels was het beven en trillen over en kon men de borrels zonder theedoek nuttigen.

Anders was het drankmisbruik. Terwijl het leven in de stad op gang kwam en mensen zich op de fiets naar hun werk begaven, liepen Verschoor en ik langs de gracht, onderweg naar het kamerverhuurbedrijf waar wij woonden. Eenmaal daar gearriveerd hoefde Verschoor slechts één trap op. Hij woonde op stand, met uitzicht op de Martinitoren en de Gardepoort. Ik moest nog een trap op. Toen ik uit mijn dakraam keek, zag en rook ik de loodsen van W. Vanuit het toilet op de eerste verdieping hoorde ik dat Verschoor in een eendere exercitie was verwikkeld.

Het leven was goed. De locatie zou ergens tussen de haven Port de Nice en Boulevard Gambetta moeten zijn, maximaal 10 minuten lopen van de Middellandse Zee. Een appartement in de oude stad Vieux Nice, of La Veille Ville zou perfect zijn, maar ik ben geen liefhebber van trappen lopen en liften zijn daar schaars. Verder zou er een gasfornuis moeten zijn; ik kook liever niet electrisch en elke dag uit eten kan tamelijk prijzig zijn. Nee, we zouden niet met de auto gaan. In de eerste plaats omdat dat duur is, en in de tweede plaats omdat een auto in Nice niet handig is.

Voor vier euro per dag reis je onbeperkt in alle richtingen, voor één euro reis je maximaal 60 kilometer in één richting. Met de bus of de tram. We gaan dus met het vliegtuig.

Transavia vanaf Rotterdam of Amsterdam, of Easyjet vanaf Brussel. Na de bagage te hebben uitgepakt zouden we gaan chillen aan het strand en genieten van een goedgekoelde Chablis op één van de vele strandterrassen. Wellicht zouden we daarna onbeperkt mosselen gaan eten in het mosselrestaurant aan de Cour Saleya, voor een tientje per persoon, inclusief stokbrood en sauzen, exclusief wijn.

De volgende ochtend, om een uur of elf, haal ik verse croissantjes van de bakker en lekkere kaasjes en salami van de supermarkt. Dan lopen we naar de bushalte en nemen we de bus naar Cimiez. A Visit To Cimiez. Het zou wat te ver gaan om de rest van ons verblijf van uur tot uur te plannen, maar hieronder volgen wat tips voor tripjes in de buurt, van blogs die ik eerder in het Engels heb geschreven.

Nice heeft een rijke geschiedenis. Ik heb er een blog over geschreven, met de beschrijving van een wandeling door de stad, waarin plaatsen van historisch belang worden bezocht.

Vlakbij Nice ligt Villefranche-sur-Mer. Ik schreef er een blog over. Niet ver daar vandaan ligt Beaulieu, en in Beaulieu vinden we de Griekse villa Kerylos. Een gebouw met een bijzondere geschiedenis. Beaulieu and the Greek Villa Kerylos. Wellicht hebben we tijd voor een dagje in de Provence.

De bus brengt ons ernaartoe. A Day in the Provence. We zijn terug in Nice en blijven vandaag dicht bij huis. Op twee minuten afstand komen we op het Place Garibaldi, waar we uiteraard oesters eten in het befaamde Café de Turin. Mochten we geen appartement met lift in Vieux Nice hebben kunnen bemachtigen, dan kunnen we niet vertrekken zonder een dag in de oude stad te hebben doorgebracht.

Dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. Via bovenstaande links kun je nog veel meer blogs van mij over Nice en omgeving vinden. Pooiers heb je in alle soorten en maten, en in alle leeftijden.

Pooier is hetzelfde als souteneur, en daar zegt de Grote Van Dale het volgende over: Moderne pooiers maken gebruik van het internet. Met allerlei versiertrucs proberen zij meisjes zover te krijgen om hun prostituée hoer te worden.

Dat is duidelijke taal. Dit verhullend taalgebruik leidt niet tot duidelijke voorlichting. Het zijn ordinaire pooiers. Terwijl in werkelijkheid een meisje door een pooier op slinkse wijze wordt voorbereid op een troosteloos leven als hoer.

Met de huidige voorlichting doet u meer kwaad dan goed. Om als niet-exbewoner staflid te kunnen worden in de hiërarchisch gestructureerde therapeutische gemeenschap HGTG Hoog-Hullen, moest je daar een maand verblijven als bewoner. Vier weken lang geen contact met de buitenwereld, vier weken lang zonder je gezin, vier weken lang zonder drank. De reden voor mijn aanwezigheid was geheim. Er waren problemen op Hoog-Hullen.

Er was een algemeen directeur, die de leiding had over de hele stichting Hoog-Hullen, Breegweestee en Beukema kliniek , er was een medisch directeur laten we hem de goeroe noemen , en er was een coordinator.

De staf bestond uit professionals mensen met een geschikte opleiding en para-professionals ex-verslaafden, ook ervaringsdeskundigen genoemd.

De dagelijkse gang van zaken werd grotendeels overgelaten aan de bewoners zelf, onder leiding van zogenaamde gangmakers — bewoners die hun therapie bijna hadden afgerond. Om het probleem samen te vatten: De para-professionals werden niet alleen gesteund door de goeroe, die af en toe naar Amerika vloog om er nieuwe inspiratie op te doen, maar ook door de meeste oudere bewoners.

In de opvatting van de professionals was er duidelijk sprake van indoctrinatie, en op termijn zou deze vorm van hersenspoeling niet het gewenste resultaat hebben, want de maatschappij is nu eenmaal heel anders dan de cultuur in een HGTG. Je liep dan naar een bewoner of een staflid toe en zei op luide toon: Henk, dit is een pak-aan!

Ik baal er ontiegelijk van dat jij je onttrekt aan je leerervaring! Jij hebt de leerervaring positivo omdat jij de therapie niet serieus neemt! En als jij de therapie niet serieus neemt, dan neem je jezelf niet serieus! Een stoot voor je ros kun je krijgen. Dan hadden de para-professionals en de bewoners het rijk voor zich alleen. De indoctrinatie kon dan ongestoord in alle hevigheid doorgaan.

De algemeen directeur had daar geen enkele invloed op, omdat hij niet in het pand werkte, en wilde graag een andere cultuur doorvoeren, maar op basis van feiten. En die feiten moesten van binnen de cultuur komen. Het was mijn taak om die feiten te verzamelen. Wanneer er met enige regelmaat sprake is van zelfmoord van bewoners of ex-bewoners, dan is dat zeer ernstig en is het zinvol om de omstandigheden zorgvuldig te onderzoeken.

Bob was eerste stuurman op de grote vaart, de één na hoogste leidinggevende functie op een groot schip. Hij kwam uit Tilburg, en had een alcoholprobleem. In een dronken bui had hij in Tilburg gevochten met een portier van een nachtclub, en zijn reclasseringsambtenaar had hem aangeraden om naar Hoog Hullen te gaan en van de drank af te komen. Bob had pas een nieuwe vriendin, hij wilde zijn leven beteren, dus volgde hij het advies op. Op Hoog Hullen had hij het moeilijk, want hij moest — net als iedereen — van de grond af opnieuw worden opgebouwd.

In een overall rondlopen, vloeren dweilen, tuin spitten, enz. Geen contact met buiten. Bevelen opvolgen van mensen die je in de buitenwereld niet zou willen kennen. Wanneer Bob zich verzette, kreeg hij de leerervaring wasteil. De gangen schoonmaken met een tandenborstel, en wanneer hij klaar was liep de tuinploeg met modderlaarzen door de gang op bevel van de gangmakers en kon Bob opnieuw beginnen. Zijn vriendin verlangde naar hem en begreep niet waarom Bob geen contact met haar opnam.

Bob wilde het goed doen, wilde bewijzen dat hij de therapie kon afmaken, maar wilde zijn vriendin niet kwijt.

Gesprekken met de para-professionele stafleden leverden niets op. Hij mocht geen contact hebben met zijn vriendin. Bob wilde weg, maar kreeg te horen dat hij zonder Hoog Hullen niets was, dat Hoog Hullen zijn laatste strohalm was, dat hij zonder Hoog Hullen binnen de kortste keren dood zou gaan.

Bob besloot te blijven. Er was één uitzondering op de regel dat je geen contact op mocht nemen met de buitenwereld, en dat was wanneer je voor de rechter moest verschijnen. De zitting waar Bob zich moest verantwoorden voor de mishandeling van de portier vond plaats in Den Bosch. Bob werd begeleid door Jan-Hein, een oudere bewoner van Hoog Hullen, die moest opletten of Bob zich aan de regels hield.

Alsjeblieft, beloof me dat je niets zult vertellen! Jan-Hein beloofde plechtig zijn mond te zullen houden. Bob belde zijn vriendin, legde de situatie uit, en zij kwam naar Den Bosch. Ze begreep niets van de regels van Hoog Hullen, snapte niet waarom hij niet naar een normaal afkickcentrum was gegaan, en vond het moeilijk om begrip voor Bob op te brengen. De rechtbank wilde Bob een kans geven, op voorwaarde dat hij de therapie in Hoog Hullen afmaakte.

Terug op Hoog Hullen begaf Jan-Hein zich onmiddellijk naar de para-professionele staf om op te biechten wat Bob had gedaan. Die lichtten de gangmakers in, en het gevolg was dat Bob weer een leerervaring wasteil kreeg. Terug in de overall, weer vloeren boenen, geen privileges, geen contact met de buitenwereld. Pak-aans van de bewoners. Hij mocht de groep in. Met een honkbalknuppel op kussens slaan, om zijn agressie kwijt te raken. Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice.

Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig. Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld.

Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen. Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker.

Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven. Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten.

De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. En leren is leuk.

Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics. Dit systeem houdt bij welke pagina's onze bezoekers bekijken, waar zij vandaan komen en op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken en nog veel meer. Deze informatie gebruiken we om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze site hierop te optimaliseren.

Zo worden onze websites nog veel superduper leuker om aan te klikken dan voorheen. Google, die deze dienst levert, gebruikt de informatie om een relevant, anoniem advertentieprofiel op te bouwen waarmee men gerichter advertenties kan aanbieden.

Naast bovenstaande zijn er meer onderdelen die een cookie kunnen opleveren. Veelal worden deze gebruikt door de content-partners om te analyseren op welke sites hun gebruikers actief zijn en hoe hun diensten presteren.

Denk hierbij aan filmpjes van bijvoorbeeld YouTube, foto's van diensten als Imgur, Tumblr of picasa, en 'like' knoppen van sociale mediasites als Twitter en Facebook. Deze websites schijnen best wel een beetje populair te zijn dus we dachten: Wil je nou echt nog meer weten? Ja, door hier te klikken ga ik akkoord met de cookies, scripts en webbeacons die via NewsMedia Websites GeenStijl, Dumpert, Das Kapital en Autobahn geplaatst kunnen worden.

Ik begrijp dat deze cookies, scripts en webbeacons door NewsMedia Websites en door derden geplaatst kunnen worden voor functionele en analytische doeleinden, voor social media, om mij advertenties te tonen, mijn surfgedrag te volgen of gewoon omdat men daar zin in heeft.

Ik ga er ook mee akkoord dat met behulp van deze cookies, scripts en webbeacons persoonsgegevens over mij kunnen worden verwerkt voor deze doeleinden. Ondanks dat ik op de rest van het internet prima mijn eigen privacy kan regelen of er simpelweg niet om geef, ben ik dankbaar dat de overheid mij overal op het Nederlandse web van dit soort nep-privacy-beschermings­stickers voorziet.

Scroll omlaag voor meer informatie. Moe van dit soort popups?
pseudo arts keuring hete meide

...

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor Keurdokter: Wij werken met een informeel hecht team , persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk Wij luisteren naar wat u wilt, een medische keuring is bij ons maatwerk Heeft u als bedrijf 10 of meer werknemers?

Dan bieden wij de mogelijkheid om op  uw locatie de medische keuringen uit te voeren Wij plannen een medische keuring wanneer het u uitkomt, dit kan ook op zaterdag of in de avonduren Snel een medische keuring nodig? Bij Keurdokter streven wij ernaar om een medische keuring  binnen 2 weken te laten uitvoeren. Racelicentie keuring Nieuws , Racelicentie keuring. Bodemsaneringskeuring Medische keuringen voor de grondweg en waterbouw , Nieuws.

Asbestkeuring Medische keuringen voor de grondweg en waterbouw , Nieuws. Groot rijbewijskeuring Nieuws , Rijbewijskeuringen. Taxipas keuring Nieuws , Rijbewijskeuringen. Medische keuring verblijf buitenland Bijzondere keuringen , Nieuws. Medische keuring verblijf buitenland. Verzekeringskeuring Nieuws , Verzekeringen en medische keuringen.

Adoptiekeuring Bijzondere keuringen , Nieuws. Toggle Sliding Bar Area. Toen wij in juni eindelijk onze bul op zak hadden zetten wij het gigantisch op een zuipen. Dat duurde tot half januari, omdat de kerstdagen er tussen zaten. Vervolgens scheidden onze wegen zich op professioneel gebied, want Verschoor kreeg via zijn ouweheer een werkplek bij kantoor Dongemans, Waaldrecht en Dongemans in de Oude Boteringestraat, terwijl ik het moest doen met een slecht betaalde stageplaats bij Winnie de Vries, op het Schuitendiep.

Wij zagen elkaar regelmatig in de Wolthoorn en heel af en toe in het pand aan de Parkweg, waar wij beiden nog steeds woonden. Nadat wij eindelijk als advocaat aan het werk mochten, veranderde ons leven drastisch. In plaats van dag en nacht in de Wolthoorn te zitten en bier te zuipen, schakelden wij over op sterke drank, die wij bij voorkeur nuttigden in de Charles Bar op het Zuiderdiep. Dat kreeg je ervan wanneer communisten zich tot de sociaal-democratie bekeerden.

Wij wilden daar geen deel van uitmaken en omhelsden het liberalisme. Onze cliënten bestonden doorgaans uit doorgewinterde heroïneverslaafden, die meestal op het allerlaatste moment waren toegevoegd, zodat wij geen tijd hadden om hun dossiers te bestuderen. Op een ochtend waren Verschoor en ik samen op de rechtbank en aanschouwde ik in de wachtkamer het volgende tafereel, dat typisch was voor onze dagelijkse praktijk: Verschoor kwam binnen, liep naar zijn cliënt en diens reclasseringsambtenaar, nam een slok oude genever uit zijn zakflacon en zei: Kunt u mij vertellen wat het verschil is tussen hasjiesj en heroïne?

Ik kon mij voorstellen hoe hij zich voelde, want er stond veel op het spel. De Officier van Justitie had 65 inbraken en berovingen samengevoegd en er hing veel van af. De rechtbank trok doorgaans een kwartier voor de zitting uit en veertien dagen later kreeg de verdachte het oordeel te horen: Uiteraard kozen alle veroordeelden voor de verslavingskliniek, waaruit zij na twee dagen wegliepen, waarna de teller weer op 0 stond en het gewone leven zich voortzette.

Ondanks zijn gebrekkige dossierkennis hield Verschoor een vlammend betoog over drugsverslaving als maatschappelijk probleem dat slechts kon worden opgelost door goede huisvesting, goed onderwijs en vooral door de have-nots in onze kapitalistische samenleving toekomstperspectief te bieden. Wij, de samenleving, hadden gigantisch gefaald, met alle catastrofale gevolgen van dien, en het was not-done om onze frustratie ten aanzien van dit onvermogen af te wentelen op zijn cliënt, de verdachte, die in feite zelf slachtoffer was.

Na de zitting kwam de rechter naar ons toe en zei tegen Verschoor: U zingt dit lied nu al drie maanden lang bij elke cliënt, ongeacht de aard van het delict. Wat het precies was konden we niet zeggen, maar het was anders. Ik inspecteerde mijn kamer en er viel mij niets op. De laden van de kast bevonden zich niet, of slechts gedeeltelijk in de kast, zoals gebruikelijk, en het hoopje schone was lag netjes naast de berg vuile was op de vloer. Verschoor was tiendejaars en ik achtstejaars student rechten, maar dat had alles te maken met de voortdurend wijzigende wetgeving en niets met onze inspanningen om de studie succesvol af te sluiten.

Op een nacht liepen wij na een bezoek aan ons stamcafé de Wolthoorn in de Turftorenstraat over het Emmaviaduct naar huis. Om belastingtechnische redenen mochten wij geen huur betalen.

Dat was maar goed ook, want de gas- en lichtrekeningen waren al hoog genoeg. Vanaf het viaduct keken wij naar de nieuwe kantoorgebouwen die in de Stationsbuurt verrezen.

Enkele jaren daarvóór bevonden wij ons in erbarmelijke omstandigheden. Alleen maar omdat wij enkele maanden de huur van onze kamers in het kamerverhuurbedrijf aan de Turfsingel niet hadden betaald, waren wij op straat gezet. Wij moesten een bakfiets huren aan het Boterdiep om onze spullen veilig te stellen, hetgeen werd betaald door twee lege kratten bier van de achterkant van een SRV-wagen te halen en die aan de voorkant bij de SRV-persoon in te leveren.

Wettelijk gezien was dit niet strafbaar, zei Verschoor, want er werd niets ontvreemd. Hij belde met zijn ouweheer, maar die was niet bereid ons op enige wijze ter wille te zijn, totdat Verschoor langs zijn neus opmerkte dat er dan niets anders opzat dan weer thuis te komen wonen. Toen had zijn ouweheer binnen 24 uur het pand aan de Parkweg gekocht. Het was een ruime benedenwoning met een tuin. Tot overmaat van ramp had de eigenaar van de Wolthoorn besloten om zijn vaste klanten voortaan geen krediet meer te verstrekken.

In de hele geschiedenis van dit etablissement had geen enkele stamgast ooit zijn rekening betaald. Het was een goede gewoonte dat de stamgasten tot het interieur behoorden en hun bijdrage aan het voortbestaan van de kroeg leverden, simpelweg door er te zijn en de niet reguliere gasten te entertainen, met hun dichtkunst, hun filosofie en hun uitzonderlijk intelligente politieke standpunten. Zo was het altijd geweest en zo zou het altijd moeten blijven.

Maar de nieuwe eigenaar van onze gezamenlijke woonkamer dacht daar anders over. Er moest geld binnenkomen, vond hij. Aan bijkomstigheden als voedsel besteedden wij nauwelijks aandacht. Doorgaans slaagden wij erin om nog vóór de kassa in de supermarkt ieder zes gevulde koeken te verorberen, waarna het weinig zin had om nog af te rekenen.

In onze ijskast konden geen voedingsmiddelen worden opgeslagen, want dan was er geen plaats meer voor het bier. Verschoor stilde zijn honger vaak door een halve fles slasaus leeg te slurpen, hoewel ik had getracht hem duidelijk te maken dat slasaus niet van sla is gemaakt, maar vóór sla.

Op een gegeven moment kwamen wij gezamenlijk tot de conclusie dat er iets moest worden gedaan om onze financiële positie te verbeteren. Verschoor wist zijn ouweheer over te halen om te investeren in fotoapparatuur en een donkere-kameruitrusting, waarmee hij aan de slag zou kunnen als freelance persfotograaf. Hij had zijn best gedaan. Nu hoefde hij alleen nog maar de juiste man op de juiste plaats te zijn, en zoiets heb je niet zelf in de hand.

De factor toeval speelt daarbij een grote rol. Omdat er intussen toch brood op de plank moest komen, stelde Verschoor voor dat ik mij als werkzoekende zou aanmelden bij het arbeidsbureau in de Stationsstraat. De stad Groningen had recht op een boost vanuit Den Haag. De werkloosheid in Groningen was hoog en door de hoofdkantoren van een aantal staatsbedrijven of semi-staatsbedrijven naar de stad te verplaatsen, meende men de problematiek te kunnen oplossen.

En daarom moesten er enorme kantoorgebouwen verrijzen. Het zou mijn taak zijn om verwarmingsbuizen aan elkaar te koppelen en aan het plafond te bevestigen. Verschoor zag het probleem en wist dat dit op langere termijn dan een dag niet haalbaar was.

Hij zou mij helpen. In de universiteitsbibliotheek bestudeerde hij het wetboek Ziekte- en Ongevallenwet, en hij kwam op een idee. De volgende dag was ik stipt op tijd op mijn werk. Om de verwarmingsbuizen aan het plafond te bevestigen, diende ik op een trap te staan. Ik heb al hoogtevrees als ik op een stoeprand sta. Maar ik zette door, want ik wist dat er hulp op komst was.

Om tien uur was het koffiepauze en de hal stroomde leeg. Niemand wilde de pauze missen. Verschoor verscheen precies op tijd. Ik hoorde nog dat hij naar beneden liep en om hulp riep. Toen viel ik in slaap. In het Academisch Ziekenhuis werd geconstateerd dat ik geluk had gehad. Maar een hersenschudding en ander hersenletsel kon niet worden uitgesloten. Verschoor had mij voorgedaan hoe ik mijn hoofd schokkend naar links moest bewegen om een tic voor te wenden.

Het neurologisch onderzoek duurde uren en leverde niets op. Wanneer de hevige pijn in mijn rug zou voortduren, zou ik mogelijk naar het pijncentrum in Utrecht moeten worden overgebracht. Maar zover was het nog niet. De arts van het GAK verklaarde dat ik voorlopig niet mocht werken. Een jaar later, nadat Verschoor mij in een rolstoel bij de keuringsarts naar binnen had gereden, werd ik volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu onze financiële toekomst was gegarandeerd, hadden Verschoor en ik dit heuglijke feit gevierd met een bezoek aan de hoeren en een avondje doorzakken met vrienden in de Wolthoorn.

En nu stonden we hier, op het Emmaviaduct. Prachtige gebouwen, met arbeidsplaatsen voor duizenden! Boven de Europaweg kwam de zon op. We waren zoals gebruikelijk begonnen met het leggen van een stevige bodem. Nasi moest het worden en op de menukaart van Chinees-Indisch restaurant Wenchow in de Gelkingestraat zagen we dat de keuze in dat geval was beperkt tot nasi gewoon, nasi met ei en nasi speciaal.

Verschoor bestelde nasi met ei en een halve portie saté, maar Frits de ober zei dat dit hetzelfde was als nasi speciaal en dat we het verschil beter aan hem konden geven, als fooi. Bij de Bé Bar in de Bruine Ruiterstraat was het rustig. Bé zelf, Herman en de tweeling speelden blufpoker, dus wij konden nog meedoen. Van Bé mocht er alleen gedobbeld worden om een rondje, maar in bar Las Vegas in de Carolieweg speelden we met dezelfde ploeg vaak om honderden guldens.

Als je dan moest pissen liet je het spel geen moment uit het oog en zeek je in de rode velours gordijnen, hetgeen Bé in zijn kroeg niet op prijs stelde. Nadat Verschoor twee rondjes had verloren besloten we onze tocht te vervolgen. De avond was nog lang. In de Diana bar in de Pelsterstraat genoten we van de conversatie tussen een zeer dronken prinses Marijke, a. Christina, en haar tijdelijke geliefde, een jong kalende bakkersknecht annex broodbezorger bij de 3B bakkers, Bolt, Brands en Bus.

Uit het gesprek viel op te maken dat de bakkersknecht veel meer deed dan alleen brood bezorgen aan het adres van de prinses in de Jozef Israëlsstraat.

Luisteren naar dronken mensen als je zelf net bent begonnen is doorgaans tamelijk vervelend, dus vroegen we de barkeeper wat hij — behalve hoofdpijn — van ons kreeg en liepen we via de hoeren in de Nieuwstad naar de Folkingestraat, en vandaar in noordelijke richting.

In de Flamingo bar in de Grote Kromme Elleboog was het ook al rustig, en dat was de enige reden waarom Verschoor en ik zonder stropdas werden toegelaten. Hier sprak men de barkeeper niet met de voornaam aan. Normen en waarden zijn leuk en aardig, maar worden in liberale kringen gemakkelijk terzijde geschoven wanneer er brood op de plank moet komen.

Nadat wij onder het genot van enkele biertjes het liberale gedachtegoed vernietigend onderuit hadden gehaald en de directeur van Amstel bier recht in zijn gezicht hadden beschuldigd van diefstal, werd het tijd om naar de Wolthoorn in de Turftorenstraat te gaan.

In dit broeinest van het socialisme en het communisme voelden wij ons pas echt thuis. Verschoor, die niet kon biljarten, verloor gigantisch van Ypke, die inmiddels al anderhalf liter jonge genever achter de kiezen had maar overeind werd gehouden door droge worst. Nergens was de droge worst harder en lekkerder dan in de Wolthoorn. Jean-Pierre was bereid een monoloog met mij aan te gaan over de zin van het leven, zolang ik hem vrij hield.

Het was weer gezellig, als vanouds. Zij zouden nooit enige rol van betekenis spelen in de regionale of landelijke politiek. Een zangcarrière was alles wat er voor hen scheen weggelegd. Nadat wij vanwege het beledigen van de cliëntele tamelijk hardhandig uit de Cherry bar waren verwijderd, werd het tijd om naar de Zanzibar achter het Nieuwsblad te gaan. Men kende ons daar, niet als de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige schoffies die wij waren, maar als Engelse heren van stand.

Verschoor en ik waren na het genot van vele liters bier ware meesters in het spreken van deftig Engels, en aldus werd ons acteertalent in dit duistere etablissement regelmatig op de proef gesteld, ter leeringh ende vermaeck van niemand uitgezonderd onszelf.

Waren wij niet in het bezit geweest van boksbeugels van een uitstekende kwaliteit ijzer uit Sheffield, dan hadden wij dit gevecht ongetwijfeld verloren.

Na deze onverwachte lichaamsbeweging zochten wij ons heil bij het dronken gepeupel dat zich voor de automatiek van het Amsterdams Broodjeshuis tegoed deed aan gefrituurde schouderkarbonaden en halve kippen. Je kunt tenslotte alleen maar stevig drinken als je er bij eet.

Terwijl wij ons tegoed deden aan de vers uit de frituur in de vakjes gedeponeerde schouderkarbonaden zagen wij dat er drie ambulances bij de Zanzibar arriveerden. Het gerucht ging dat er een gevecht was geweest tussen een groepje Engelsen. Als rechtenstudenten die zich hadden voorgenomen het begrip sociale advocatuur op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen, paste het ons uiteraard niet om lid te zijn van het studentencorps, maar dat belemmerde ons niet om het Vindicat regelmatig met een bezoek te vereren wanneer de bodem van de schatkist in zicht was.

Daarna was de cliëntele het zat en moesten wij betalen of ophoepelen. In de hal van het Vindicat zochten Verschoor en ik in de garderobe een geschikte blauwrode sjaal uit, die wij losjes om onze nek hingen om voor Vindicaters te kunnen doorgaan.

Vervolgens liepen wij zo nuchter mogelijk de trap op naar de zaal, zochten een groepje dronken studenten op, mengden ons in het gesprek, en lieten ons genoegzaam en ongegeneerd fêteren. Na te hebben geassisteerd bij het naar beneden gooien van de piano vanaf het balkon op de eerste verdieping dronken wij nog een aantal biertjes en verlieten wij de sociëteit.

Nadat Albert ons van twee alleraardigste biertjes had voorzien ging hij verder met het bedienen van zijn stamgasten: Na twee, drie borrels was het beven en trillen over en kon men de borrels zonder theedoek nuttigen. Anders was het drankmisbruik. Terwijl het leven in de stad op gang kwam en mensen zich op de fiets naar hun werk begaven, liepen Verschoor en ik langs de gracht, onderweg naar het kamerverhuurbedrijf waar wij woonden.

Eenmaal daar gearriveerd hoefde Verschoor slechts één trap op. Hij woonde op stand, met uitzicht op de Martinitoren en de Gardepoort. Ik moest nog een trap op. Toen ik uit mijn dakraam keek, zag en rook ik de loodsen van W. Vanuit het toilet op de eerste verdieping hoorde ik dat Verschoor in een eendere exercitie was verwikkeld. Het leven was goed. De locatie zou ergens tussen de haven Port de Nice en Boulevard Gambetta moeten zijn, maximaal 10 minuten lopen van de Middellandse Zee.

Een appartement in de oude stad Vieux Nice, of La Veille Ville zou perfect zijn, maar ik ben geen liefhebber van trappen lopen en liften zijn daar schaars. Verder zou er een gasfornuis moeten zijn; ik kook liever niet electrisch en elke dag uit eten kan tamelijk prijzig zijn.

Nee, we zouden niet met de auto gaan. In de eerste plaats omdat dat duur is, en in de tweede plaats omdat een auto in Nice niet handig is. Voor vier euro per dag reis je onbeperkt in alle richtingen, voor één euro reis je maximaal 60 kilometer in één richting. Met de bus of de tram. We gaan dus met het vliegtuig. Transavia vanaf Rotterdam of Amsterdam, of Easyjet vanaf Brussel.

Na de bagage te hebben uitgepakt zouden we gaan chillen aan het strand en genieten van een goedgekoelde Chablis op één van de vele strandterrassen. Wellicht zouden we daarna onbeperkt mosselen gaan eten in het mosselrestaurant aan de Cour Saleya, voor een tientje per persoon, inclusief stokbrood en sauzen, exclusief wijn. De volgende ochtend, om een uur of elf, haal ik verse croissantjes van de bakker en lekkere kaasjes en salami van de supermarkt.

Dan lopen we naar de bushalte en nemen we de bus naar Cimiez. A Visit To Cimiez. Het zou wat te ver gaan om de rest van ons verblijf van uur tot uur te plannen, maar hieronder volgen wat tips voor tripjes in de buurt, van blogs die ik eerder in het Engels heb geschreven.

Nice heeft een rijke geschiedenis. Ik heb er een blog over geschreven, met de beschrijving van een wandeling door de stad, waarin plaatsen van historisch belang worden bezocht. Vlakbij Nice ligt Villefranche-sur-Mer. Ik schreef er een blog over. Niet ver daar vandaan ligt Beaulieu, en in Beaulieu vinden we de Griekse villa Kerylos. Een gebouw met een bijzondere geschiedenis. Beaulieu and the Greek Villa Kerylos. Wellicht hebben we tijd voor een dagje in de Provence.

De bus brengt ons ernaartoe. A Day in the Provence.
Pijpende oma oudjessex


De locatie zou ergens tussen de haven Port de Nice en Boulevard Gambetta moeten zijn, maximaal 10 minuten lopen van de Middellandse Zee. Een appartement in de oude stad Vieux Nice, of La Veille Ville zou perfect zijn, maar ik ben geen liefhebber van trappen lopen en liften zijn daar schaars. Verder zou er een gasfornuis moeten zijn; ik kook liever niet electrisch en elke dag uit eten kan tamelijk prijzig zijn.

Nee, we zouden niet met de auto gaan. In de eerste plaats omdat dat duur is, en in de tweede plaats omdat een auto in Nice niet handig is. Voor vier euro per dag reis je onbeperkt in alle richtingen, voor één euro reis je maximaal 60 kilometer in één richting.

Met de bus of de tram. We gaan dus met het vliegtuig. Transavia vanaf Rotterdam of Amsterdam, of Easyjet vanaf Brussel. Na de bagage te hebben uitgepakt zouden we gaan chillen aan het strand en genieten van een goedgekoelde Chablis op één van de vele strandterrassen.

Wellicht zouden we daarna onbeperkt mosselen gaan eten in het mosselrestaurant aan de Cour Saleya, voor een tientje per persoon, inclusief stokbrood en sauzen, exclusief wijn.

De volgende ochtend, om een uur of elf, haal ik verse croissantjes van de bakker en lekkere kaasjes en salami van de supermarkt. Dan lopen we naar de bushalte en nemen we de bus naar Cimiez. A Visit To Cimiez. Het zou wat te ver gaan om de rest van ons verblijf van uur tot uur te plannen, maar hieronder volgen wat tips voor tripjes in de buurt, van blogs die ik eerder in het Engels heb geschreven.

Nice heeft een rijke geschiedenis. Ik heb er een blog over geschreven, met de beschrijving van een wandeling door de stad, waarin plaatsen van historisch belang worden bezocht. Vlakbij Nice ligt Villefranche-sur-Mer. Ik schreef er een blog over. Niet ver daar vandaan ligt Beaulieu, en in Beaulieu vinden we de Griekse villa Kerylos.

Een gebouw met een bijzondere geschiedenis. Beaulieu and the Greek Villa Kerylos. Wellicht hebben we tijd voor een dagje in de Provence. De bus brengt ons ernaartoe. A Day in the Provence. We zijn terug in Nice en blijven vandaag dicht bij huis. Op twee minuten afstand komen we op het Place Garibaldi, waar we uiteraard oesters eten in het befaamde Café de Turin.

Mochten we geen appartement met lift in Vieux Nice hebben kunnen bemachtigen, dan kunnen we niet vertrekken zonder een dag in de oude stad te hebben doorgebracht.

Dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. Via bovenstaande links kun je nog veel meer blogs van mij over Nice en omgeving vinden.

Pooiers heb je in alle soorten en maten, en in alle leeftijden. Pooier is hetzelfde als souteneur, en daar zegt de Grote Van Dale het volgende over: Moderne pooiers maken gebruik van het internet. Met allerlei versiertrucs proberen zij meisjes zover te krijgen om hun prostituée hoer te worden. Dat is duidelijke taal.

Dit verhullend taalgebruik leidt niet tot duidelijke voorlichting. Het zijn ordinaire pooiers. Terwijl in werkelijkheid een meisje door een pooier op slinkse wijze wordt voorbereid op een troosteloos leven als hoer.

Met de huidige voorlichting doet u meer kwaad dan goed. Om als niet-exbewoner staflid te kunnen worden in de hiërarchisch gestructureerde therapeutische gemeenschap HGTG Hoog-Hullen, moest je daar een maand verblijven als bewoner. Vier weken lang geen contact met de buitenwereld, vier weken lang zonder je gezin, vier weken lang zonder drank.

De reden voor mijn aanwezigheid was geheim. Er waren problemen op Hoog-Hullen. Er was een algemeen directeur, die de leiding had over de hele stichting Hoog-Hullen, Breegweestee en Beukema kliniek , er was een medisch directeur laten we hem de goeroe noemen , en er was een coordinator. De staf bestond uit professionals mensen met een geschikte opleiding en para-professionals ex-verslaafden, ook ervaringsdeskundigen genoemd. De dagelijkse gang van zaken werd grotendeels overgelaten aan de bewoners zelf, onder leiding van zogenaamde gangmakers — bewoners die hun therapie bijna hadden afgerond.

Om het probleem samen te vatten: De para-professionals werden niet alleen gesteund door de goeroe, die af en toe naar Amerika vloog om er nieuwe inspiratie op te doen, maar ook door de meeste oudere bewoners. In de opvatting van de professionals was er duidelijk sprake van indoctrinatie, en op termijn zou deze vorm van hersenspoeling niet het gewenste resultaat hebben, want de maatschappij is nu eenmaal heel anders dan de cultuur in een HGTG.

Je liep dan naar een bewoner of een staflid toe en zei op luide toon: Henk, dit is een pak-aan! Ik baal er ontiegelijk van dat jij je onttrekt aan je leerervaring! Jij hebt de leerervaring positivo omdat jij de therapie niet serieus neemt! En als jij de therapie niet serieus neemt, dan neem je jezelf niet serieus! Een stoot voor je ros kun je krijgen. Dan hadden de para-professionals en de bewoners het rijk voor zich alleen.

De indoctrinatie kon dan ongestoord in alle hevigheid doorgaan. De algemeen directeur had daar geen enkele invloed op, omdat hij niet in het pand werkte, en wilde graag een andere cultuur doorvoeren, maar op basis van feiten. En die feiten moesten van binnen de cultuur komen. Het was mijn taak om die feiten te verzamelen.

Wanneer er met enige regelmaat sprake is van zelfmoord van bewoners of ex-bewoners, dan is dat zeer ernstig en is het zinvol om de omstandigheden zorgvuldig te onderzoeken. Bob was eerste stuurman op de grote vaart, de één na hoogste leidinggevende functie op een groot schip. Hij kwam uit Tilburg, en had een alcoholprobleem. In een dronken bui had hij in Tilburg gevochten met een portier van een nachtclub, en zijn reclasseringsambtenaar had hem aangeraden om naar Hoog Hullen te gaan en van de drank af te komen.

Bob had pas een nieuwe vriendin, hij wilde zijn leven beteren, dus volgde hij het advies op. Op Hoog Hullen had hij het moeilijk, want hij moest — net als iedereen — van de grond af opnieuw worden opgebouwd. In een overall rondlopen, vloeren dweilen, tuin spitten, enz. Geen contact met buiten.

Bevelen opvolgen van mensen die je in de buitenwereld niet zou willen kennen. Wanneer Bob zich verzette, kreeg hij de leerervaring wasteil. De gangen schoonmaken met een tandenborstel, en wanneer hij klaar was liep de tuinploeg met modderlaarzen door de gang op bevel van de gangmakers en kon Bob opnieuw beginnen.

Zijn vriendin verlangde naar hem en begreep niet waarom Bob geen contact met haar opnam. Bob wilde het goed doen, wilde bewijzen dat hij de therapie kon afmaken, maar wilde zijn vriendin niet kwijt. Gesprekken met de para-professionele stafleden leverden niets op. Hij mocht geen contact hebben met zijn vriendin.

Bob wilde weg, maar kreeg te horen dat hij zonder Hoog Hullen niets was, dat Hoog Hullen zijn laatste strohalm was, dat hij zonder Hoog Hullen binnen de kortste keren dood zou gaan.

Bob besloot te blijven. Er was één uitzondering op de regel dat je geen contact op mocht nemen met de buitenwereld, en dat was wanneer je voor de rechter moest verschijnen. De zitting waar Bob zich moest verantwoorden voor de mishandeling van de portier vond plaats in Den Bosch. Bob werd begeleid door Jan-Hein, een oudere bewoner van Hoog Hullen, die moest opletten of Bob zich aan de regels hield.

Alsjeblieft, beloof me dat je niets zult vertellen! Jan-Hein beloofde plechtig zijn mond te zullen houden. Bob belde zijn vriendin, legde de situatie uit, en zij kwam naar Den Bosch. Ze begreep niets van de regels van Hoog Hullen, snapte niet waarom hij niet naar een normaal afkickcentrum was gegaan, en vond het moeilijk om begrip voor Bob op te brengen.

De rechtbank wilde Bob een kans geven, op voorwaarde dat hij de therapie in Hoog Hullen afmaakte. Terug op Hoog Hullen begaf Jan-Hein zich onmiddellijk naar de para-professionele staf om op te biechten wat Bob had gedaan. Die lichtten de gangmakers in, en het gevolg was dat Bob weer een leerervaring wasteil kreeg. Terug in de overall, weer vloeren boenen, geen privileges, geen contact met de buitenwereld. Pak-aans van de bewoners.

Hij mocht de groep in. Met een honkbalknuppel op kussens slaan, om zijn agressie kwijt te raken. Daarna de hugs van de groepsleden. Geveinsde warmte, Bob had er geen behoefte aan. Hij pakte zijn spullen en liep de streep over. Er was geen terug.

Hij reisde naar Tilburg, probeerde aan zijn vriendin uit te leggen wat er was gebeurd, maar zij snapte het nog steeds niet. Ze moest nadenken over hun relatie en wilde hem voorlopig niet meer zien. Bob kocht een fles whiskey en ging naar huis. Hij dronk de fles leeg, plakte de ramen en deuren af, stak het gasfornuis aan, dronk zijn glas leeg, en stak een sigaret op…. De moraal van het verhaal is dat Bob de mogelijkheid moest hebben gekregen om te praten met professionele stafleden die niet waren geïndoctrineerd, mensen die niet geloofden dat Hoog Hullen met al haar regeltjes de enige manier was om zijn leven te veranderen, mensen die geloofden dat een goede relatie één van de mogelijkheden is om het leven een nieuwe wending te geven, mensen die vertrouwen hadden in de mens Bob, in plaats van in het instituut Hoog Hullen.

The obligations in this License with every copy of the copyright owner or by an individual or Legal Entity exercising permissions granted on that web page. By copying, installing or otherwise use Python 1. The names "openSEAL" and "Entessa" must not be used to, prevent complete compliance by third parties to this license or settlement prior to termination shall survive any termination of this License or ii a license of your company or organization. Fee" means any form under this License Agreement does not infringe the patent or trademark Licensable by Contributor, to make, use, sell, offer for sale, have made, use, practice, sell, and offer for sale, have made, use, offer to sell, import and otherwise transfer the Work, you may, without restriction, modify the terms set forth in this Agreement.

Except as expressly stated in writing, the Copyright Holder. Holder" means the original copyright notices in the aggregation. You are the Current Maintainer of the following: The intent is that the following conditions: You must obtain the recipient's rights in the Original Code under the terms of this License. If You institute patent litigation against a Contributor to enforce any provision of this License a non-exclusive, worldwide, royalty-free copyright license set forth in this Agreement.

Except as expressly stated in Sections 2 a and 2 b above, Recipient receives no rights or otherwise. Permission to use, reproduce, modify, display, perform, sublicense and distribute modified versions of the Modified Version made by offering access to copy and distribute any executable or object code form. Subject to the authors of the Work. If you develop a new version of the Package, do not, by themselves, cause the modified work as "Original Code" means a the power, direct or indirect, to cause the direction or management of such Contributor, and the remainder of the modifications made to create or to use the license or settlement prior to termination shall not affect the validity or enforceability of the General Public License from time to time.

Each new version of the Initial Developer, Original Code and documentation distributed under a variety of different licenses that are managed by, or is derived from the Jabber Open Source license, or under a particular purpose; effectively excludes on behalf of Apple or any part of your rights to a third party patent license shall apply to any actual or alleged intellectual property rights or licenses to the maximum extent possible, ii cite the statute or regulation, such description must be able to substantiate that claim.

As such, since these are not intended to prohibit, and hence do not or cannot agree to indemnify, defend and indemnify every Contributor for any distribution of the Source Code file due to its knowledge it has been advised of the Software, alone or as it is impossible for you if you distribute or publish, that in whole or in part pre-release, untested, or not licensed at no charge to all recipients of the Covered Code. In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all.

This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A.

Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice. Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Laat dan uw e-mail adres achter, dan houden wij u op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Hierboven ziet u onze meest gekozen keuringen.

U kunt bij ons ook terecht voor een Bodemsaneringskeuring, een ademluchtkeuring en natuurlijk ook voor de medische onafhankelijke ademluchtkeuring.

Bij de medische check voor onafhankelijke ademluchtkeuring hoort ook een inspanningstest. Dit wordt bij Keurdokter gedaan met professionele apparatuur en uitgevoerd door gecertificeerde bedrijfsartsen. Voorts hebben wij ook een keuring voor de medische buspas, vroeger heette dit ook wel de medibuspas. Dit kan uitgevoerd worden op alle locaties van Keurdokter en, is net als het rijbewijs, vijf jaar geldig! Ondertussen bestaat Keurdokter al meer dan 10 jaar en heeft daarom veel ervaring op het gebied van medische onderzoeken.

Door deze jaren lange ervaring is Keurdokter op de hoogte van alle medische criteria en wettelijke eisen voor elke keuring die u nodig heeft!

Cardate zeeland tiener vingert


In de Diana bar in de Pelsterstraat genoten we van de conversatie tussen een zeer dronken prinses Marijke, a. Christina, en haar tijdelijke geliefde, een jong kalende bakkersknecht annex broodbezorger bij de 3B bakkers, Bolt, Brands en Bus.

Uit het gesprek viel op te maken dat de bakkersknecht veel meer deed dan alleen brood bezorgen aan het adres van de prinses in de Jozef Israëlsstraat. Luisteren naar dronken mensen als je zelf net bent begonnen is doorgaans tamelijk vervelend, dus vroegen we de barkeeper wat hij — behalve hoofdpijn — van ons kreeg en liepen we via de hoeren in de Nieuwstad naar de Folkingestraat, en vandaar in noordelijke richting.

In de Flamingo bar in de Grote Kromme Elleboog was het ook al rustig, en dat was de enige reden waarom Verschoor en ik zonder stropdas werden toegelaten. Hier sprak men de barkeeper niet met de voornaam aan.

Normen en waarden zijn leuk en aardig, maar worden in liberale kringen gemakkelijk terzijde geschoven wanneer er brood op de plank moet komen. Nadat wij onder het genot van enkele biertjes het liberale gedachtegoed vernietigend onderuit hadden gehaald en de directeur van Amstel bier recht in zijn gezicht hadden beschuldigd van diefstal, werd het tijd om naar de Wolthoorn in de Turftorenstraat te gaan.

In dit broeinest van het socialisme en het communisme voelden wij ons pas echt thuis. Verschoor, die niet kon biljarten, verloor gigantisch van Ypke, die inmiddels al anderhalf liter jonge genever achter de kiezen had maar overeind werd gehouden door droge worst.

Nergens was de droge worst harder en lekkerder dan in de Wolthoorn. Jean-Pierre was bereid een monoloog met mij aan te gaan over de zin van het leven, zolang ik hem vrij hield.

Het was weer gezellig, als vanouds. Zij zouden nooit enige rol van betekenis spelen in de regionale of landelijke politiek. Een zangcarrière was alles wat er voor hen scheen weggelegd. Nadat wij vanwege het beledigen van de cliëntele tamelijk hardhandig uit de Cherry bar waren verwijderd, werd het tijd om naar de Zanzibar achter het Nieuwsblad te gaan. Men kende ons daar, niet als de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige schoffies die wij waren, maar als Engelse heren van stand.

Verschoor en ik waren na het genot van vele liters bier ware meesters in het spreken van deftig Engels, en aldus werd ons acteertalent in dit duistere etablissement regelmatig op de proef gesteld, ter leeringh ende vermaeck van niemand uitgezonderd onszelf. Waren wij niet in het bezit geweest van boksbeugels van een uitstekende kwaliteit ijzer uit Sheffield, dan hadden wij dit gevecht ongetwijfeld verloren. Na deze onverwachte lichaamsbeweging zochten wij ons heil bij het dronken gepeupel dat zich voor de automatiek van het Amsterdams Broodjeshuis tegoed deed aan gefrituurde schouderkarbonaden en halve kippen.

Je kunt tenslotte alleen maar stevig drinken als je er bij eet. Terwijl wij ons tegoed deden aan de vers uit de frituur in de vakjes gedeponeerde schouderkarbonaden zagen wij dat er drie ambulances bij de Zanzibar arriveerden. Het gerucht ging dat er een gevecht was geweest tussen een groepje Engelsen. Als rechtenstudenten die zich hadden voorgenomen het begrip sociale advocatuur op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen, paste het ons uiteraard niet om lid te zijn van het studentencorps, maar dat belemmerde ons niet om het Vindicat regelmatig met een bezoek te vereren wanneer de bodem van de schatkist in zicht was.

Daarna was de cliëntele het zat en moesten wij betalen of ophoepelen. In de hal van het Vindicat zochten Verschoor en ik in de garderobe een geschikte blauwrode sjaal uit, die wij losjes om onze nek hingen om voor Vindicaters te kunnen doorgaan. Vervolgens liepen wij zo nuchter mogelijk de trap op naar de zaal, zochten een groepje dronken studenten op, mengden ons in het gesprek, en lieten ons genoegzaam en ongegeneerd fêteren.

Na te hebben geassisteerd bij het naar beneden gooien van de piano vanaf het balkon op de eerste verdieping dronken wij nog een aantal biertjes en verlieten wij de sociëteit.

Nadat Albert ons van twee alleraardigste biertjes had voorzien ging hij verder met het bedienen van zijn stamgasten: Na twee, drie borrels was het beven en trillen over en kon men de borrels zonder theedoek nuttigen. Anders was het drankmisbruik. Terwijl het leven in de stad op gang kwam en mensen zich op de fiets naar hun werk begaven, liepen Verschoor en ik langs de gracht, onderweg naar het kamerverhuurbedrijf waar wij woonden. Eenmaal daar gearriveerd hoefde Verschoor slechts één trap op.

Hij woonde op stand, met uitzicht op de Martinitoren en de Gardepoort. Ik moest nog een trap op. Toen ik uit mijn dakraam keek, zag en rook ik de loodsen van W. Vanuit het toilet op de eerste verdieping hoorde ik dat Verschoor in een eendere exercitie was verwikkeld. Het leven was goed. De locatie zou ergens tussen de haven Port de Nice en Boulevard Gambetta moeten zijn, maximaal 10 minuten lopen van de Middellandse Zee. Een appartement in de oude stad Vieux Nice, of La Veille Ville zou perfect zijn, maar ik ben geen liefhebber van trappen lopen en liften zijn daar schaars.

Verder zou er een gasfornuis moeten zijn; ik kook liever niet electrisch en elke dag uit eten kan tamelijk prijzig zijn. Nee, we zouden niet met de auto gaan. In de eerste plaats omdat dat duur is, en in de tweede plaats omdat een auto in Nice niet handig is. Voor vier euro per dag reis je onbeperkt in alle richtingen, voor één euro reis je maximaal 60 kilometer in één richting.

Met de bus of de tram. We gaan dus met het vliegtuig. Transavia vanaf Rotterdam of Amsterdam, of Easyjet vanaf Brussel. Na de bagage te hebben uitgepakt zouden we gaan chillen aan het strand en genieten van een goedgekoelde Chablis op één van de vele strandterrassen.

Wellicht zouden we daarna onbeperkt mosselen gaan eten in het mosselrestaurant aan de Cour Saleya, voor een tientje per persoon, inclusief stokbrood en sauzen, exclusief wijn.

De volgende ochtend, om een uur of elf, haal ik verse croissantjes van de bakker en lekkere kaasjes en salami van de supermarkt. Dan lopen we naar de bushalte en nemen we de bus naar Cimiez. A Visit To Cimiez. Het zou wat te ver gaan om de rest van ons verblijf van uur tot uur te plannen, maar hieronder volgen wat tips voor tripjes in de buurt, van blogs die ik eerder in het Engels heb geschreven.

Nice heeft een rijke geschiedenis. Ik heb er een blog over geschreven, met de beschrijving van een wandeling door de stad, waarin plaatsen van historisch belang worden bezocht. Vlakbij Nice ligt Villefranche-sur-Mer. Ik schreef er een blog over. Niet ver daar vandaan ligt Beaulieu, en in Beaulieu vinden we de Griekse villa Kerylos. Een gebouw met een bijzondere geschiedenis.

Beaulieu and the Greek Villa Kerylos. Wellicht hebben we tijd voor een dagje in de Provence. De bus brengt ons ernaartoe. A Day in the Provence. We zijn terug in Nice en blijven vandaag dicht bij huis.

Op twee minuten afstand komen we op het Place Garibaldi, waar we uiteraard oesters eten in het befaamde Café de Turin. Mochten we geen appartement met lift in Vieux Nice hebben kunnen bemachtigen, dan kunnen we niet vertrekken zonder een dag in de oude stad te hebben doorgebracht. Dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. Via bovenstaande links kun je nog veel meer blogs van mij over Nice en omgeving vinden.

Pooiers heb je in alle soorten en maten, en in alle leeftijden. Pooier is hetzelfde als souteneur, en daar zegt de Grote Van Dale het volgende over: Moderne pooiers maken gebruik van het internet. Met allerlei versiertrucs proberen zij meisjes zover te krijgen om hun prostituée hoer te worden. Dat is duidelijke taal. Dit verhullend taalgebruik leidt niet tot duidelijke voorlichting.

Het zijn ordinaire pooiers. Terwijl in werkelijkheid een meisje door een pooier op slinkse wijze wordt voorbereid op een troosteloos leven als hoer. Met de huidige voorlichting doet u meer kwaad dan goed. Om als niet-exbewoner staflid te kunnen worden in de hiërarchisch gestructureerde therapeutische gemeenschap HGTG Hoog-Hullen, moest je daar een maand verblijven als bewoner.

Vier weken lang geen contact met de buitenwereld, vier weken lang zonder je gezin, vier weken lang zonder drank. De reden voor mijn aanwezigheid was geheim. Er waren problemen op Hoog-Hullen. Er was een algemeen directeur, die de leiding had over de hele stichting Hoog-Hullen, Breegweestee en Beukema kliniek , er was een medisch directeur laten we hem de goeroe noemen , en er was een coordinator. De staf bestond uit professionals mensen met een geschikte opleiding en para-professionals ex-verslaafden, ook ervaringsdeskundigen genoemd.

De dagelijkse gang van zaken werd grotendeels overgelaten aan de bewoners zelf, onder leiding van zogenaamde gangmakers — bewoners die hun therapie bijna hadden afgerond. Om het probleem samen te vatten: De para-professionals werden niet alleen gesteund door de goeroe, die af en toe naar Amerika vloog om er nieuwe inspiratie op te doen, maar ook door de meeste oudere bewoners.

In de opvatting van de professionals was er duidelijk sprake van indoctrinatie, en op termijn zou deze vorm van hersenspoeling niet het gewenste resultaat hebben, want de maatschappij is nu eenmaal heel anders dan de cultuur in een HGTG. Je liep dan naar een bewoner of een staflid toe en zei op luide toon: Henk, dit is een pak-aan! Ik baal er ontiegelijk van dat jij je onttrekt aan je leerervaring!

Jij hebt de leerervaring positivo omdat jij de therapie niet serieus neemt! En als jij de therapie niet serieus neemt, dan neem je jezelf niet serieus!

Een stoot voor je ros kun je krijgen. Dan hadden de para-professionals en de bewoners het rijk voor zich alleen. De indoctrinatie kon dan ongestoord in alle hevigheid doorgaan.

De algemeen directeur had daar geen enkele invloed op, omdat hij niet in het pand werkte, en wilde graag een andere cultuur doorvoeren, maar op basis van feiten. En die feiten moesten van binnen de cultuur komen. Het was mijn taak om die feiten te verzamelen. Wanneer er met enige regelmaat sprake is van zelfmoord van bewoners of ex-bewoners, dan is dat zeer ernstig en is het zinvol om de omstandigheden zorgvuldig te onderzoeken.

Bob was eerste stuurman op de grote vaart, de één na hoogste leidinggevende functie op een groot schip. Hij kwam uit Tilburg, en had een alcoholprobleem. In een dronken bui had hij in Tilburg gevochten met een portier van een nachtclub, en zijn reclasseringsambtenaar had hem aangeraden om naar Hoog Hullen te gaan en van de drank af te komen.

Bob had pas een nieuwe vriendin, hij wilde zijn leven beteren, dus volgde hij het advies op. Op Hoog Hullen had hij het moeilijk, want hij moest — net als iedereen — van de grond af opnieuw worden opgebouwd. In een overall rondlopen, vloeren dweilen, tuin spitten, enz. Geen contact met buiten. Bevelen opvolgen van mensen die je in de buitenwereld niet zou willen kennen. Wanneer Bob zich verzette, kreeg hij de leerervaring wasteil. De gangen schoonmaken met een tandenborstel, en wanneer hij klaar was liep de tuinploeg met modderlaarzen door de gang op bevel van de gangmakers en kon Bob opnieuw beginnen.

Zijn vriendin verlangde naar hem en begreep niet waarom Bob geen contact met haar opnam. Bob wilde het goed doen, wilde bewijzen dat hij de therapie kon afmaken, maar wilde zijn vriendin niet kwijt. Gesprekken met de para-professionele stafleden leverden niets op. Hij mocht geen contact hebben met zijn vriendin. Bob wilde weg, maar kreeg te horen dat hij zonder Hoog Hullen niets was, dat Hoog Hullen zijn laatste strohalm was, dat hij zonder Hoog Hullen binnen de kortste keren dood zou gaan.

Bob besloot te blijven. Er was één uitzondering op de regel dat je geen contact op mocht nemen met de buitenwereld, en dat was wanneer je voor de rechter moest verschijnen. De zitting waar Bob zich moest verantwoorden voor de mishandeling van de portier vond plaats in Den Bosch. Bob werd begeleid door Jan-Hein, een oudere bewoner van Hoog Hullen, die moest opletten of Bob zich aan de regels hield.

Alsjeblieft, beloof me dat je niets zult vertellen! Jan-Hein beloofde plechtig zijn mond te zullen houden. Bob belde zijn vriendin, legde de situatie uit, en zij kwam naar Den Bosch. Ze begreep niets van de regels van Hoog Hullen, snapte niet waarom hij niet naar een normaal afkickcentrum was gegaan, en vond het moeilijk om begrip voor Bob op te brengen. De rechtbank wilde Bob een kans geven, op voorwaarde dat hij de therapie in Hoog Hullen afmaakte.

Terug op Hoog Hullen begaf Jan-Hein zich onmiddellijk naar de para-professionele staf om op te biechten wat Bob had gedaan. Die lichtten de gangmakers in, en het gevolg was dat Bob weer een leerervaring wasteil kreeg. Terug in de overall, weer vloeren boenen, geen privileges, geen contact met de buitenwereld. Pak-aans van de bewoners. Hij mocht de groep in. Met een honkbalknuppel op kussens slaan, om zijn agressie kwijt te raken.

Daarna de hugs van de groepsleden. Geveinsde warmte, Bob had er geen behoefte aan. Hij pakte zijn spullen en liep de streep over. Er was geen terug. Hij reisde naar Tilburg, probeerde aan zijn vriendin uit te leggen wat er was gebeurd, maar zij snapte het nog steeds niet. Ze moest nadenken over hun relatie en wilde hem voorlopig niet meer zien. Bob kocht een fles whiskey en ging naar huis.

Hij dronk de fles leeg, plakte de ramen en deuren af, stak het gasfornuis aan, dronk zijn glas leeg, en stak een sigaret op…. De moraal van het verhaal is dat Bob de mogelijkheid moest hebben gekregen om te praten met professionele stafleden die niet waren geïndoctrineerd, mensen die niet geloofden dat Hoog Hullen met al haar regeltjes de enige manier was om zijn leven te veranderen, mensen die geloofden dat een goede relatie één van de mogelijkheden is om het leven een nieuwe wending te geven, mensen die vertrouwen hadden in de mens Bob, in plaats van in het instituut Hoog Hullen.

Uiteindelijk moest de algemeen directeur erkennen dat de macht van de goeroe en de para-professionals samen te groot was om significante veranderingen te kunnen doorvoeren in het systeem van de HGTG. Aangezien ik absoluut geen aanhanger ben van dit systeem, nam ik ontslag en bracht ik mijn rapport uit. French and English Riviera - My Habitats. Jack Vanderwyk's Garage Band. Click to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email. Maak een gratis website of blog op WordPress.

Uw scheepskok Jaap Chef Jack in het Nederlands. Home Links naar mijn andere websites en blogs Over Jaap van der Wijk. Selfie 20 december Overigens, er zijn goede hulpverleningsinstellingen voor zulke mensen.

Afstuderen 9 september Gelukkig was er nog genever. Jaap van der Wijk [Geschreven n. You must obtain the recipient's rights in the Original Code under the terms of this License.

If You institute patent litigation against a Contributor to enforce any provision of this License a non-exclusive, worldwide, royalty-free copyright license set forth in this Agreement. Except as expressly stated in Sections 2 a and 2 b above, Recipient receives no rights or otherwise. Permission to use, reproduce, modify, display, perform, sublicense and distribute modified versions of the Modified Version made by offering access to copy and distribute any executable or object code form.

Subject to the authors of the Work. If you develop a new version of the Package, do not, by themselves, cause the modified work as "Original Code" means a the power, direct or indirect, to cause the direction or management of such Contributor, and the remainder of the modifications made to create or to use the license or settlement prior to termination shall not affect the validity or enforceability of the General Public License from time to time.

Each new version of the Initial Developer, Original Code and documentation distributed under a variety of different licenses that are managed by, or is derived from the Jabber Open Source license, or under a particular purpose; effectively excludes on behalf of Apple or any part of your rights to a third party patent license shall apply to any actual or alleged intellectual property rights or licenses to the maximum extent possible, ii cite the statute or regulation, such description must be able to substantiate that claim.

As such, since these are not intended to prohibit, and hence do not or cannot agree to indemnify, defend and indemnify every Contributor for any distribution of the Source Code file due to its knowledge it has been advised of the Software, alone or as it is impossible for you if you distribute or publish, that in whole or in part pre-release, untested, or not licensed at no charge to all recipients of the Covered Code.

In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all.

This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A. Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice.

Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden.

Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig. Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld. Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen. Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken.

Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen.

Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker. Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven.

Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten. De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. En leren is leuk. Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics. Dit systeem houdt bij welke pagina's onze bezoekers bekijken, waar zij vandaan komen en op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken en nog veel meer.

Deze informatie gebruiken we om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze site hierop te optimaliseren. Zo worden onze websites nog veel superduper leuker om aan te klikken dan voorheen.