In haar slipje meisje vingert en komt klaar

..

Lekkere bef opa aftrekken

Maar, heel belangrijk om te weten, als jullie niet getest zijn, dan kan het zijn dat 1 van jullie het al voor de relatie had, en dat betekent dat vreemd gaan niet per se aan de orde hoeft te zijn. Het virus kan jaren en jaren aanwezig zijn voordat je het merkt. Bij mensen met een goede gezondheid, een goede conditie en een gezonde levensstijl komt het vaker voor dat het virus wel aanwezig is en dat zij mensen besmetten, zonder dat zij zelf weten dat ze het hebben en zonder dat zij symptomen ervaren.

Dat kan niet anders. Heeft er nooit een test plaats gevonden, dan hoeft er geen sprake te zijn van vreemd gaan. Het kan dan zijn dat 1 van jullie al voor de relatie besmet was door iemand anders, maar dit gewoonweg niet wist omdat er geen symptomen waren.

Ik vind het heel vervelend voor je dat je hier nu mee zit. Ik hoop wel dat de uitleg je iets geholpen heeft. Probeer het gesprek aan te gaan en laat hem desnoods ook dit antwoord lezen als hij denkt dat jij dan bent vreemd gegaan in geval van geen test. Ik wens je heel veel sterkte en succes!

Stacy , Ik heb al een jaar lang 1 sexuele partner en heb noooooit ergens last van gehad. Ik was erg droog tijdens de sex en het deed ontzettend pijn.

Op een gegeven moment word je vanzelf wel weer een beetje nat, en gingen we dus gewoon verder. Na de sex deed het plassen vreselijk pijn. Maar ik heb dat wel vaker gehad dus zag het niet als iets ergs. Ik kreeg alleen 2 dagen na de sex bultjes en het werden er steeds meer.

Jeuk en vocht kwam eruit. Ik heb mijn partner meteen gevraagd zich te laten testen en als hij ooit al zoiets heeft gehad. Hij zegt dat hij nog noooit zoiets heeft gehad en hij heeft vorig jaar een volledig bloedonderzoek gedaan en er kwam niks raars uit volgens hem.

Ik heb alleen met hem sex gehad, en vind het dus super frustrerend dat ik dit heb en hij zegt nooit ergens last vN te hebben. Mijn vraag is nu. De bloedonderzoeken waren niet voor soa's maar gewoon gezondheidcheck wordt er dan ook op soas gecontrolleerd?

OF maakt mijn lichaam het zelf aan? Ik ben superverdrietig Reactie infoteur , Hoi Stacy, ik kan me heel goed voorstellen dat je heel verdrietig bent. Als je het nieuws krijgt dat je deze aandoening hebt, dan duurt het eigenlijk bij de meeste mensen heel lang voordat het verwerkt is en dat er een beetje acceptatie komt.

Het zal altijd wel een moeilijk puntje blijven, dus houdt daar rekening mee. Tijdens een gewoon bloedonderzoek, bijvoorbeeld om te kijken naar ontstekingen in het lichaam of de werking van de schildklier, wordt er niet getest op SOA. Het kan dus zijn dat je partner het wel heeft, en ook al had tijdens dat bloedonderzoek, zonder dat dit naar voren is gekomen. Er wordt dan echt enkel getest op de relevante gezondheidszaken. Het kan zijn dat iemand het heeft, maar het zelf niet weet.

Er zijn mensen die geen aanvallen hebben, waardoor ze het zelf niet merken dat ze besmet zijn, maar ondertussen wel anderen kunnen besmetten. Ik zou je in elk geval zeker aanraden je partner ook te laten testen, want het risico is helaas groot dat hij het ook heeft.

Ik hoop dat jij het snel een plekje kan geven. Het is natuurlijk heel erg, maar ik hoop dat er snel een moment komt waarop je kan denken dat ook boos en verdrietig zijn niet gaat helpen. Het klinkt heel lullig en cliché, maar je moet ermee leren leven. Doe dat alsjeblieft op een zo gelukkig mogelijke manier, en niet op een verdrietige manier omdat je het hebt. Je zult zien dat het echt het einde van de wereld niet is. Heel veel succes en sterkte! Kimberly , Het doet verschrikkelijk veel pijn. Niets geeft echt verlichting.

Ik heb wel zink en een verlichtende creme gekregen maar dat smeren maar vooral verwijderen doet zoveel pijn dat ik het liever niet gebruik. Heb wel een soort antibiotica kuur die ik sinds woensdag slik. Zijn er nog tips voor verlichting?

Verder heeft mijn vriend wel eens een koortslip gehad maar de afgelopen tijd niet. Kan dat de rede zijn dat ik nu deze vorm heb opgelopen? Reactie infoteur , Hoi Kimberly, op de eerste plaats natuurlijk vervelend dat je het opgelopen hebt, en nog veel vervelender dat je er zo ontzettend veel pijn van hebt!

Dat spijt me voor je! Een koortslip is een andere soort herpes en veroorzaakt dan ook geen herpes genitalis. Juist daarom is het ook heel belangrijk dat je vriend zich laat testen, omdat het risico dat hij het ook heeft heel groot aanwezig is in het geval dat jullie gemeenschap hebben ik ken je leeftijd en levensstijl natuurlijk niet, dus hier kan je zelf het beste over oordelen.

Als je echt zoveel pijn hebt tijdens een uitbraak, dan is het sowieso heel belangrijk dit direct te melden bij je huisarts. Er kan dan naar een andere behandeling worden gezocht die voor jou effectiever is. Zolang je er zoveel pijn van blijft houden moet je hoe vervelend ook blijven zoeken naar een behandeling die verlichting biedt. Daarnaast helpt koelen ook. Ik weet niet precies waar je het meest pijn hebt, maar het kan heel goed helpen om een maandverband in de vriezer te leggen en deze bevroren in je ondergoed te doen.

Niet erg comfortabel, maar het werkt wel verlichtend voor enige tijd. In een bad je gaan zitten met zeezout helpt voor sommige mensen ook niet voor allemaal dus dat is wel het proberen waard. Maar, nogmaals, blijf met je huisarts zoeken naar een middel dat wel werkt. Juist omdat het vaker terug zal komen heb je dit echt nodig, want het is niet de bedoeling dat je je zo ellendig gaat voelen.

Je voelt je waarschijnlijk al ellendig genoeg zonder de pijn. Ik hoop echt dat je heel snel iets vindt dat helpt! Laura , We hadden nog geen seks gehad. Maar na een gegeven moment wil je toch seks en heb ik dat pas geleden gedaan met hem, 2 keer nu. Mijn vraag is nu, ben ik nu al meteen besmet of kan het zijn dat ik het nog niet heb opgelopen? Ik begin nu namelijk erg bang te worden en of ik wel de juiste beslissing heb genomen. Hoeveel kans is er dat ik het nu ook heb en zo ja, hoe snel krijg ik er last van?

Reactie infoteur , Beste Laura, ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is. Wel is het natuurlijk heel goed dat je vriend het je eerlijk verteld heeft, zodat je zelf keuzes hebt kunnen maken hoe je het aan wilt pakken. Het beste had geweest om samen langs de huisarts te gaan voordat jullie seks zouden hebben. Deze had jou kunnen testen op de aanwezigheid van eventuele antistoffen in je lichaam en op basis daarvan kunnen adviseren wat te doen.

Aan de andere kant kan ik me ook heel goed voorstellen dat dat niet het eerste is waar je aan denkt. Helaas is het wel zo dat 1x seks voldoende is om besmet te raken. Het is in beide gevallen besmettelijk.

Maar, het hoeft niet. Het kan ook zijn dat je nog niet besmet bent geraakt. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals bijvoorbeeld ook jouw conditie, je levensstijl enz. De enige manier om vast te stellen is een test laten doen. Het is namelijk zo dat er ook mensen zijn die wel besmet zijn geraakt, maar geen symptomen krijgen of pas weken tot maanden later symptomen krijgen.

Het enige wat je kan doen is naar de huisarts gaan om je te laten testen. Het is namelijk niet te zeggen hoeveel risico je hebt gelopen.

Je hebt sowieso risico gelopen, dat is zeker, maar het is niet in procenten te zeggen. Ik hoop voor je dat de huisarts je duidelijkheid kan geven, en je eventueel ook van advies kan voorzien wat je het best kunt doen. Miranda , Hij had in het verleden achteraf ook een meid besmet en wist niet wat herpes inhield…Alleen heb ik sinds oktober een heftige aanval gehad en hierna niet meer.

Wel merk ik dat een lymfeklier sinds die tijd soort van dikker is alsof het daar echt is opgeslagen. Nu ben ik weer volop aan het daten en is mijn vraag in hoeverre ben ik nog besmettelijk als ik zelf al bijna 2 jaar geen aanval heb gehad?

Uiteraard ga ik het veilig doen maar ben je dan ook besmettelijk? En hoe zit dat precies als ik ooit weer een vaste partner heb? Kan ik met orale seks diegene dan nog besmetten? Hoop dat je een antwoord op mijn vragen hebt! Reactie infoteur , Beste Miranda, hoe vaak je last hebt van een herpes-aanval, dat hangt helemaal af van de persoon. Iemand die heel gezond is, een goede conditie heeft en weinig stress over het algemeen heeft minder last van aanvallen.

Er zijn heel veel factoren die meespelen. Sommige mensen hebben elke maand een aanval, anderen zelden of helemaal nooit meer na een eerste aanval. Helaas betekent het in geen geval dat je niet meer besmettelijk bent, hoe lang je ook aanval-vrij bent. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meeste mensen met deze aandoening juist besmetten op het moment dat er geen aanval is.

Dit komt omdat mensen bewust geen seksueel contact hebben tijdens een aanval, als besmetting het grootste risico meebrengt, waardoor de cijfers van besmetting buiten aanvallen om hoger liggen. Herpes blijft altijd aanwezig.

Hoe sterk het er ook op lijkt dat het weg is, je blijft je leven lang besmettelijk. Overigens komt het ook voor dat de blaasjes zich inwendig bevinden tijdens een aanval in de vagina of de anus. Hierdoor heb je zelf eigenlijk niet door dat je een aanval hebt als je geen verdere klachten ervaart, maar het is wel aanwezig.

Als je weer een vaste partner krijgt, en misschien wel ooit kinderen wilt, dan is het inderdaad belangrijk met een aantal dingen rekening te houden.

Op de eerste plaats moet je je partner natuurlijk vertellen dat je besmet bent geraakt. Je kan daarna overleggen wat handig is om te doen.

Gebruik in het begin zeker een condoom om de ander te beschermen. Seksueel contact of intiem contact brengt altijd risico's met zich mee, dus ook als het gaat om orale seks. Je kunt dan eventueel een beflapje gebruiken, maar veel stellen zijn hier wat op tegen.

Toch komt er waarschijnlijk ook een punt in een vaste relatie waarop je geen condoom meer wilt gebruiken, of dat je misschien wel een kindje zou willen.

Dan is het goed om naar de huisarts te gaan met je vriend. Door middel van een bloedonderzoek kan tegenwoordig worden vastgesteld of hij al antistoffen tegen HSV-2 in het lichaam heeft. Dit is vaker het geval. Als dit zo is, dan is het risico op besmetting te verwaarlozen en hoeft er geen condoom gebruikt te worden.

Dit onderzoek wordt dan ook aangeraden voor vaste partners waarvan er 1 besmet is. Als blijkt dat er geen antistoffen zijn, dan kan met de huisarts worden besproken wat dan voor jullie persoonlijk aan te raden is. Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Nu is mijn vraag hoe dit kan want als het virus niet actief is, is de kans ook erg klein dat je het kunt overdragen toch?

Ik heb het er nog steeds lastig mee omdat je er nooit vanaf komt. Nu heb ik zelf ook snel last van candida infectie waardoor het verschil lastig te merken is. Ik wil niet constant pillen slikken omdat dat in mijn gedachten ook niet goed kan zijn. Nu lees ik dat lysine pillen goed voor je zijn om een uitbraak te voorkomen, hebben jullie daar advies over? Reactie infoteur , Beste E. Ik kan me daar alles bij voorstellen. Je hebt het ook nog maar vrij kort, dus het zal je nog wel wat tijd kosten om het te gaan accepteren.

Dat is tenslotte alles wat je kunt doen, want je komt er niet meer vanaf, hoe erg dat ook is. Tijdens een uitbraak is het risico op besmetting inderdaad groter, maar toch vinden de meeste besmettingen plaats buiten een uitbraak om. Dit heeft te maken met het feit dat mensen tijdens een uitbraak rekening houden met dat zij extra besmettelijk zijn. Zij hebben dan dus over het algemeen geen seksueel contact of uitsluitend veilig seksueel contact.

Maar, ook als je geen uitbraak hebt ben je besmettelijk en mensen houden daar vaak geen rekening mee. Daarom worden meer mensen besmet door iemand die geen uitbraak heeft dan dat er besmettingen plaatsvinden tijdens een uitbraak. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je ook niet altijd weet dat je een uitbraak hebt.

Een uitbraak is namelijk niet altijd zichtbaar en levert ook niet altijd extra klachten op. Je kunt inwendig in de vagina of de anus blaasjes van een uitbraak hebben die je zelf niet ziet of voelt. Zo ben je dus wel extra besmettelijk, maar je weet het zelf niet.

Dat is helaas de onzekerheid van herpes. Lysine helpt inderdaad wel wat om uitbraken te voorkomen of om ze minder ernstig te maken. Ik kan me goed voorstellen dat je niet constant pillen wilt gebruiken. Ik zou je dan ook aanraden om eerst eens te kijken hoe vaak je een uitbraak hebt. Er zijn namelijk mensen die deze eigenlijk zelden hebben. Stress, spanningen, een zwakke weerstand en een slechte conditie zorgen vaak voor meer uitbraken.

Sommige mensen hebben eens per maand een uitbraak, anderen zelden of helemaal niet meer na een eerste uitbraak. Als je echt op regelmatige basis uitbraken hebt, en je wilt geen pillen slikken wat ik me goed voor kan stellen , dan kun je ook extra aandacht besteden aan je voeding.

Kies bewust voor lysine-rijk voedsel. Zo hoef je geen pillen te nemen en krijg je toch extra lysine binnen om je te helpen de uitbraken onder controle te krijgen.

Maar, nogmaals, houd er wel rekening mee dat je ook besmettelijk bent als je geen uitbraak hebt. Ik hoop dat je hier iets mee geholpen bent. Heel veel succes, ook met het acceptatieproces!

Toen ik echter vorige maand terugkwam van 1 maand vakantie zonder partner kreeg ik meteen ernstige pijn tijdens het seksueel contact. Een week later kreeg mijn partner blaasjes op zijn penis en ik ook. Het bleek om herpes te gaan positief getest. Echter we hebben beiden geen ander seksueel contact gehad en ook nog nooit koortsblaasjes.

De onzekerheid over hoe we dit opgelopen hebben, maakt alles zeer lastig. Ik vraag me af of ik het op vakantie heb opgelopen, maar dit lijkt me zo onwaarschijnlijk zonder seksueel contact. We begrijpen er niks van. Reactie infoteur , Beste I. Ik kan me voorstellen dat het een negatieve invloed heeft op het vertrouwen binnen de relatie, vooral omdat er ineens een SOA in het spel is nadat jullie tijd apart van elkaar hebben doorgebracht door een vakantie.

Er zijn meerdere vormen van herpes. Koortsblaasjes of een koortslip is een andere soort herpes als de blaasjes die op en rond de geslachtsdelen voorkomen. Een koortslip is geen SOA en de blaasjes rond de geslachtsdelen wel. Ook is het zo dat de SOA uitsluitend door seksueel contact wordt overgedragen. Daarmee wordt deze vorm van herpes onderscheiden van andere vormen, die alleen blaasjes op andere delen van het lichaam zoals de lip bijvoorbeeld veroorzaken. Omdat jij het hebt over blaasjes op de penis bij jullie beiden , gaat het helaas om de SOA, ofwel herpes genitalis, en deze vorm van herpes kan echt uitsluitend worden overgedragen door seksueel contact.

In de medische wereld wordt het als volgt omschreven: Besmetting met herpes genitalis kan alleen door intiem seksueel contact tussen personen, van wie de één herpes heeft en de ander niet. Daarom is herpes genitalis een soa. Je kunt geen herpes genitalis krijgen als je alleen maar 'in de buurt' bent van iemand die herpes heeft.

Je moet met de uitslag op de huid of het slijmvlies van mond, penis, vagina of anus in aanraking komen om besmet te worden. Het besmettingsgevaar is het grootst rond het moment dat iemand blaasjes of zweertjes heeft. Helaas moet dan in dit geval gesteld worden dat 1 van jullie het recentelijk heeft opgelopen door intiem contact en de ander hiermee besmet heeft.

Het spijt me voor je. Ik hoop dat jullie hier een goed gesprek over kunnen hebben en dat de waarheid boven tafel komt, vooral omdat het besmet zijn met herpes genitalis al vervelend is, maar het is nog erger als je geen antwoord krijgt op de vraag hoe je het gekregen hebt.

Eerlijkheid is dan ook erg belangrijk, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Ik heb iedere maand wel een uitbraak in de laatste 2 jaar meestal Genitalis. Ik krijg altijd acicclostad , de sterkste medicatie wat er is, iets anders werkt niet. Ik slik zinktabletten en L-lysine dagelijks.

Eet absoluut geen noten vanwege arginine laat herpes schijnbaar snel uitbreken nou kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe? Ik ben vaste klant bij zo ongeveer iedere dokter in omgeving. Nu heb ik sinds 3 weken lang een uitbraak, ben al 2x bij de eerste hulp geweest en die wilden mij eigenlijk voor de tweede x al opnemen in het ziekenhuis, maar gelukkig mocht ik wachten tot morgen om te kijken hoe het morgen gaat.

Uitbraak om even duidelijk te zijn: Begon bij genitalis en opeens kreeg ook herpes bij mijn oog, daarna op mijn lip, gisteren ook onder mijn oksel en we zijn nog niet klaar zojuist ontdekte ik ook een korstje in mijn nek.

Ik slik dus op het moment voor de 3e x Aciclostad Ik ben hopeloos en bang… Hoelang gaat dit door? Weet iemand een langdurige therapie voor probleemgevallen als mij? Tot nu toe kon geen dokter mij helpen… De uitbraken uiten zich in jeuk, kapotte huid, korstjes en zenuwsteken het volle pakket, iedere maand Ik hoop dat niemand dit hoeft door te maken want het is een grote nachtmerrie!

Ik kan me goed voorstellen dat dit een grote invloed heeft op je dagelijks leven. Het is heel vervelend als de medicatie niet of niet afdoende helpt, en zeker als je er elke maand opnieuw mee te maken krijgt.

Ik wil je in elk geval nog de optie van onderhoudsmedicatie voorleggen, ook wel de onderhoudsdosering. Ik weet niet of je dit al eens aan een arts hebt voorgelegd? Dit is een behandeling speciaal voor mensen die er in ernstige mate last van hebben, en daar val jij zeker onder. De behandeling kan worden gegeven bij zowel vaak terugkerende aanvallen als bij zeer ernstige aanvallen. De behandeling kan op dit moment met twee middelen, dus mogelijk moet eerst worden bekeken waar je het beste op reageert.

In elk geval is het de bedoeling dat je voor langere periode de onderhoudsdosering neemt. Dit kan op de eerste plaats met valaciclovir Zelitrex. Hiervan neem je dagelijks 1 tablet voor lange tijd. Op de tweede plaats kan het met aciclovir Zovirax , waarvan je dagelijks twee tabletten moet nemen. In Nederland zijn alleen deze twee soorten medicatie geregistreerd als geschikt voor de behandeling.

Er is wel nog een derde optie, maar deze wordt voornamelijk gebruikt bij personen met HIV. Ik hoop dat je dit met een arts kunt bespreken om te zien of het voor jou een geschikte mogelijkheid is, want zo verder leven is inderdaad een nachtmerrie, zoals je het zelf noemt. Ik hoop echt dat het je verder helpt en dat je er in elk geval voor een groot deel van verlost raakt! Ik heb gevreeën met een jongen en had binnen een week de uitslag, blaasjes, en helse pijnen. Het was echt verschrikkelijk.

Ik heb het hem meteen verteld, en hij is uiteindelijk ook naar de GGD geweest om te testen. Nu sprak ik hem na een lange tijd weer en vertelde hij me dat hij schoon was.

Hij heeft bloed geprikt, en zich op alles laten testen maar er is niks gevonden. Hij heeft het verhaal specifiek uitgelegd aan de arts en ze hebben op alles getest. Kan iemand het virus bij zich dragen zonder dat het gevonden wordt? Ik begrijp er niks meer van. Reactie infoteur , Beste A. Het feit dat de oorzaak nu nogal raadselachtig is helpt je waarschijnlijk niet om het te accepteren. Het is niet mogelijk dat iemand herpes heeft en dit niet zichtbaar is in een test. Er zijn dus een aantal mogelijkheden waar je aan moet denken.

Misschien spreekt deze persoon niet de waarheid en heeft hij zich niet laten testen, of heeft hij zich wel laten testen maar liegt hij over de uitslag uit schaamte. Een andere optie is dat deze persoon wel volledig de waarheid spreekt, maar in dat geval moet je het toch van iemand anders hebben gekregen. Of dit mogelijk is, dat weet jij natuurlijk alleen.

Ik hoop dat je duidelijkheid krijgt. Besmet raken met een virus als herpes brengt toch woede en verdriet met zich mee, en het is iets dat je op den duur moet leren accepteren, hoe lastig dat ook is. Het kan daarbij wel helpen als je precies weet hoe dit ontstaan is. Misschien enig idee waarom de klieren na 2 maanden nog steeds opgezet zijn?

Als ik dactarine smeer is de jeuk overigens weg. Kunnen de klieren misschien opgezet zijn door een schimmel of bacterie? Het is dus wel te hopen dat er een permanente oplossing genezing wordt gevonden.

De klieren kunnen door heel veel verschillende oorzaken opzetten. Er is hier echt niet de vinger op te leggen wat de oorzaak moet zijn. In de meeste gevallen is de oorzaak onschuldig, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Over het algemeen wordt gezegd dat het 'normaal' is als klieren tot twee weken achtereen opgezet zijn. Binnen twee weken hoef je je geen zorgen te maken, omdat de kans groot is dat het komt door een infectie die vanzelf weer over gaat.

Als het langer duurt dan twee weken, dan is toch wel aan te raden het goed te laten onderzoeken. Als de dermatoloog je niet verder kan helpen, probeer dan eens een bezoek aan de internist.

Je wordt dan wel even binnenstebuiten gekeerd, wat niet erg fijn is, maar misschien kan deze de oorzaak wel vinden! Ik ben behandeld, de plekken waren snel weg. Chlamydia was ook gevonden in de urine, dus meteen ook citromax gehad.

De lymfe in de liezen bleven opzet, de penis bleef jeuken en naar mijn mening ietwat rood. Ik ben daarom doorverwezen naar de dermatoloog. Die schreef een 3 weekse kuur uit, hij dacht dat de chlaymidia misschien niet goed genoeg behandeld was. Ik weer terug, hij wilde me nogmaals op HIV en Syfilis testen. Deze zijn een aantal weken al getest, er kwam niks uit.

De jeuk was volgens hem een vage klacht, en misschien wel peniseczeem eerder nooit last van gehad NU een beetje bang voor de uitslag, ik kan me er niet overheen zetten. De penis blijft jeuken, alleen met Dactarine crème gaat de jeuk weg.

Kan dit misschien een Herpes zijn die maar niet weg wilt? Ik ben overigens een jongen, eind 20 en heteroseksueel. Ik kan me voorstellen dat je je daar heel ongemakkelijk bij voelt, en onzeker over de oorzaak. Jeuk kan veroorzaakt worden door heel veel verschillende zaken, waar diverse SOA maar een deel van zijn.

Jeuk kan ook ontstaan door scheren, ingegroeide haartjes, droge huid en zelfs verkeerd ondergoed of een ander wasmiddel. Het kan nog steeds een symptoom van een herpes-uitbraak zijn, zonder dat je verdere symptomen ervaart, maar het kan helaas dus ook heel veel andere oorzaken hebben. Jeuk uitsluitend aan de penis is overigens in de meeste gevallen niet een direct symptoom van HIV, maar het is wel goed dat de test gewoon nog eens herhaald wordt.

Als er wederom niets uit de test komt, en de arts kan niets anders meer vinden, dan zou ik verder kijken naar mogelijkheden. Denk aan veranderingen die hiervoor kunnen hebben gezorgd, als ander wasmiddel, andere wasverzachter, nieuw ondergoed. Als je je scheert, probeer dit dan een tijd niet te doen hoe vervelend dat ook kan zijn voor mensen die gewend zijn aan het scheren van de schaamstreek.

Misschien is het scheren wel de oorzaak. Als je echt niets kunt vinden en het lost zich ook niet op, vraag dan een second opinion bij een andere dermatoloog aan. Ik hoop dat je snel van je klachten af bent.

Ongeveer 5 dagen geleden kreeg ik de eerste blaasjes en gister nacht zijn het zweertjes geworden. Dit geeft na mijn idee nog meer pijn, ook begint het vaker te jeuken en dat ook in de vagina. Mijn vraag is eigenlijk, wat kan ik doen om deze helse pijn een beetje te verminderen? Ik gebruik ibuprofen, sudocreme en af en toe een ingevroren maandverbandje, ik heb alleen niet echt het idee dat het heel erg helpt, pijn met zitten, opstaan, lopen, veranderen van houding, bukken en al helemaal plassen is niet meer te verdragen.

Er zijn meerdere middelen die een uitbraak sneller terugdringen en de klachten tijdens de uitbraak verzachten. Dit gaat in de meeste gevallen om een zalf, maar dat hoeft niet. Ibuprofen helpt niet echt, en zeker niet bij pijn bij het plassen, omdat deze pijn het gevolg is van urine dat met open wondjes in aanraking komt.

Dit bijt en tegen deze bijtende pijn kun je helaas geen pijnstillers slikken. Vergelijk het met jezelf knijpen. Dat voel je ook, ondanks dat je misschien wel 6 pijnstillers geslikt hebt. Soms zijn pijnstillers nutteloos, en daar is dit helaas een voorbeeld van.

Een ingevroren maandverbandje kan de pijn verlichten, maar werkt vaak maar tijdelijk en het is natuurlijk ook geen prettig idee voor jezelf om dat steeds te moeten doen. Het zalfje dat je gebruikt zal voor jou gewoon niet afdoende zijn, dus ik denk dat het heel verstandig is om naar de huisarts te gaan en te vragen om een ander middel om die pijnen tegen te gaan.

Een zalfje dat bij veel mensen werkt, hoeft bij jou niet te werken. Dat is heel persoonlijk. Blijkbaar heb jij gewoon iets anders nodig. Ik begrijp dat het wel vervelend is om hier weer mee naar de huisarts te gaan, maar als het je van die vreselijke pijnen af helpt, dan denk ik dat het het zeker wel waard is!

Ik hoop dat je er snel vanaf bent! Maartje , Ik had werkelijk geen idee toen dat dat kon. Ik ben dus eenmaal besmet, maar is het mogelijk om nog een keer besmet te kunnen raken als je het al hebt? Nu een jaar later, heeft mijn partner weer een koortslip en ja een beetje dom misschien, maar ik heb daar vaak geen erg in, omdat hij om de zoveel tijd een koortslip heeft.

Maar nu heb ik dus ook weer 2 blaasjes op mijn schaamlippen. Is dit toevallig, dat ik gewoon nu een kleine herhaling heb door lage weerstand of kan het zijn dat mijn partner mij weer besmet heeft op net weer een andere plek? Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Maartje, het is inderdaad zo dat je altijd besmet blijft als je eenmaal besmet bent geraakt. Het is heel vervelend als je besmet bent geraakt, vooral omdat er dan niets anders op zit dan het gewoon te accepteren voor de rest van je leven.

Het is zo dat je in de meeste gevallen zo af en toe een aanval hebt, waarbij je opnieuw last krijgt van blaasjes e. Als je vaker dan zes keer per jaar een aanval hebt, dan is het in elk geval aan te raden overleg te hebben met de huisarts voor een langdurige behandeling. Zo kun je de aanvallen beter beperken. Dit geldt dan ook met name voor je partner, die nogal vaak last heeft van een dergelijke aanval zoals ik uit je verhaal begrijp.

Seks is tijdens een aanval van jou of van je partner echt af te raden. Jullie hebben het dan wel allebei, maar inderdaad, je kunt wel een aanval bij de ander opwekken als je zelf een aanval hebt.

Als je dan toch seks wilt hebben, wat heel begrijpelijk is in een relatie, dan het liefst veilig. Door middel van orale seks kan ook een nieuwe aanval worden opgewekt. In jouw geval, omdat jullie allebei het virus hebben, kan het zijn dat jouw aanval toeval is, maar het kan ook heel goed zijn dat deze door je partner is opgewekt.

Het is niet zo dat je eerst op een schaamlip een plekje hebt, dan je eerst op een ander plekje op de schaamlip weer besmet moet raken om blaasjes te krijgen. De ene keer zitten ze gewoon net even ergens anders dan de volgende of vorige keer. Dit is heel normaal. Ik hoop dat ik je geholpen heb! We hebben staan zoenen en ik zou met haar mee naar huis gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Nu vandaag heb ik een rood, geïrriteerd plekje op mijn lip. Vermoedelijk een koortslip, maar hier heb ik nog nooit eerder last van gehad.

Ik heb de huisartsassistente aan de lijn gehad, maar die was al vrij kort met dat ze er niks aan kunnen doen, dus heb me niet laten testen, maar ben er vrijwel zeker dat het herpes is. Nu heb ik het dus waarschijnlijk van haar opgelopen, maar heb nog contact met haar en zie ons wel een kansje hebben. Nu is mijn vraag, gezien het prille stadium van deze relatie en dus de waarschijnlijkheid dat we beide geïnfecteerd zijn, is het nog zaak om voorzichtig te doen?

Ik begrijp dat orale seks niet verstandig is, maar zoenen en penetrale seks moeten geen probleem zijn toch?

Belangrijk om te weten is dat een koortslip niet direct herpes hoeft te zijn. Er zijn ook mensen die een koortslip krijgen bij een lage weerstand, terwijl zij geen herpes hebben. Het is dus niet zeker dat je dit opgelopen hebt. Als dit wel zo is, dan is het eigenlijk toch belangrijk om een test te laten doen, vooral om het type vast te stellen.

Er zijn meerdere types en om precies te weten waar je aan toe bent is het wel goed om te weten welk type je dan hebt. Natuurlijk zou je nu kunnen zeggen dat je gewoon zonder zorgen met haar verder kunt, waardoor een test eigenlijk niet nodig is. Zo zou je dit inderdaad kunnen zien, maar de kans is wel groot vooral omdat je haar niet goed kent dat je met meer meisjes in contact komt in de toekomst. Juist voor hun gezondheid zou je wel moeten weten wat er wel of niet aan de hand is.

Dus, je kan het maar beter weten! Voorzichtig doen is afhankelijk van of er inderdaad herpes is. Tegen herpes is heel lastig te beschermen, vooral omdat het ook besmettelijk is op het moment dat iemand geen symptomen heeft. Het is dus niet zo dat je alleen kan besmetten als je blaasjes hebt. Ik kan niet zeggen of je wel of niet herpes hebt opgelopen, maar ik zou je wel aanraden om hier zelf zekerheid over te krijgen door even een testje te laten doen.

Ik hoop dat je er iets aan hebt! Claudia , Kreeeg ik ineens last van me vagina jeuk en wat bultjes dus ik ben ermee naar de huisarts gegaan en hij zei dat t Herpes is. Antibiotica gehad en daarna was t over. Maar me vriend heeft zich laten testen en hij heeft het zelf niet. Dus dan moet het wel van me zelf zijn gekomen maar wat ik nu eigenlijk aan jullie wil vragen: En ik merk dat elke keer als hij in mij klaar gekomen is dat ik dan weer last krijg van jeuk en bultjes.

En gaat dit zo voor de rest van me leven zo blijven? Komt dit door herpes of ligt t gwn aan de sperma? Bedankt alvast Reactie infoteur , Beste Claudia, wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat je je hier zorgen over maakt! Als het inderdaad herpes is, en je vriend heeft het niet, dan is het waarschijnlijk zo dat je al eerder door iemand anders besmet bent geraakt. Bij herpes is het zo dat je niet voortdurend last hebt van symptomen, maar alleen op bepaalde momenten, als bijvoorbeeld bij een verandering in de hormonen of als je veel stress hebt.

Herpes verschijnt in aanvallen zeg maar. Het kan dus zijn dat je het al veel langer hebt, maar dat het nu pas symptomen veroorzaakt. Het is wel belangrijk te weten dat je in dat geval besmettelijk bent voor anderen, ook als je zelf op dat moment geen symptomen hebt. Herpes is extreem besmettelijk. Als je al meerdere keren seks hebt gehad met je vriend zonder condoom , en hij heeft het op dit moment nog steeds niet, dan zou ik persoonlijk twijfelen aan de diagnose. Een andere mogelijkheid is dat je last hebt van uitslag en jeuk door een beschadigde huid.

Je geeft niet heel duidelijk aan waar de jeuk en bultjes zich bevinden, dus ik kan het niet heel goed inschatten, maar als deze jeuk en bultjes komen op een plek waar je je hebt geschoren, dan kan het ook heel goed zijn dat het hierdoor komt. Door het scheren raakt de huid wat geïrriteerd en beschadigd. Hier hoef je op zich geen last van te hebben, maar als je met iemand naar bed gaat, dan komt er meer transpiratievocht op deze beschadigde huid. Daarnaast schuurt hij vaak met haartjes, stoppeltjes of gewoon zijn huid over deze plekken.

Hierdoor kun je last krijgen van bultjes en jeuk. Dit kan een paar dagen aanhouden. Je kunt dit oplossen door heel gek je vaker te scheren. Hoe vaker je je scheert, hoe meer de huid hieraan gewend raakt. Hierdoor wordt de irritatie na elke keer minder en na langere tijd is het weg, omdat je huid gewend is geraakt aan het 'beschadigd zijn' van het scheren. Als dit niet het geval kan zijn, omdat het bijvoorbeeld op een plaats zit waar je niet scheert, dan kan het ook nog gewoon irritatie zijn van transpiratie en schuren.

Eigenlijk zoals bij een beschadigde huid. Dezelfde klachten kunnen ontstaan als je gewoon een gevoelige huid hebt. Dit is heel vervelend, omdat het dan in de meeste gevallen een blijvend probleem is. Je kunt het wel een stuk verminderen om crème op de huid te smeren waar je na afloop het meest last hebt.

De crème van Nivea in zo'n blauw, plat, rond blikje is hiervoor het beste, omdat het niet kleeft of plakt, zodat je er tijdens de seks geen last van hebt. Tot slot, je vraag of het kan zijn dat je een allergie voor sperma hebt. Een sperma allergie bestaat zeker, maar het komt heel zelden voor. Er zijn wel vrouwen die allergisch zijn voor sperma, en zij krijgen een allergische reactie wanneer er sperma in de vagina komt. Er zijn zelfs mannen die allergisch zijn voor hun eigen sperma.

Het is dus zeker wel mogelijk, maar omdat het heel zelden voorkomt ligt een andere oorzaak meer voor de hand. De bultjes kunnen overigens ontstaan door het jeuken.

Je komt in een soort cirkel terecht. Je hebt jeuk, dus je krabbelt. Dit veroorzaakt bultjes die nog meer gaan jeuken, je gaat nog meer krabbelen, en er komen nog meer bultjes bij. Dit is heel vervelend, en op deze manier duurt het ook erg lang voor het weer over is. Ik zou gewoon eens proberen vooraf die delen waar je het meest last van hebt alleen als dat aan de buitenkant zit, en niet inwendig! Ik hoop het voor je! Anders kan je altijd nog een arts vragen om het eens nader te beoordelen.

Ik hoop dat je er snel minder last van hebt! Line , Ik heb sex gehad met condoom uiteraard. Maar de persoon in kwestie had een blaasje op zijn mond. Tijdens de sex hebben we vanalles uitgeprobeerd en zo heeft hij in het heetst van de strijd aan mijn vinger gezuigt en dan deze in mijn vagina gestoken, zodat ik mezelf zou vingeren.

Van de condoom was toen nog geen sprake. Zou dit ook herpes 2 kunnen veroorzaken bij mij? Dit is eigenlijk vooral afhankelijk van wat het blaasje op zijn lip was. Er zijn heel veel verschillende soorten herpes. De koortslip is hier 1 van, en deze is heel besmettelijk. In dat geval zou jij ook een blaasje op je mond kunnen krijgen. In geval van speeksel van hem dat in jouw vagina terecht komt hoef je je geen zorgen te maken. In speeksel zit over het algemeen zo weinig virus van een aandoening dat het niet kan besmetten.

Denk aan bijvoorbeeld HIV. Iemand met HIV kan zonder zorgen speeksel 'uitwisselen' met een gezond persoon. De concentratie HIV in het speeksel is namelijk te laag om de ander te kunnen besmetten met het virus.

Herpes is echter wel een heel besmettelijk virus, dat heel gemakkelijk overdraagbaar is. Dus, afhankelijk van het soort herpes, zou je wel besmet geraakt kunnen zijn. Als je het echt zeker wilt weten, dan zou ik gewoon even een testje laten doen.

Deze kan je aanvragen bij je huisarts, zonder opgave van reden. Vienna , Groet Vienna Reactie infoteur , Beste Vienna, in elke erkende salon waar massages met happy ending worden gegeven wordt zeer veilig gewerkt, zeker ook op het gebied van SOA. Het is namelijk zo dat als een klant binnen hun salon een SOA oploopt, zij aangeklaagd kunnen worden en tot tienduizenden euro's schadevergoeding moeten betalen aan de klant.

Daarnaast betekent dit het einde van de salon. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat hij het vanuit de salon heeft opgelopen. Uiteraard is het niet helemaal uit te sluiten. En denk je dat het zin heeft voor mij om me nu al te laten testen. Mijn man is dus rond 20 okt in zo'n salon geweest en sindsdien hebben we geen gemeenschap gehad want hij is dus bang om mij te besmetten. Verder las ik dat het 3 maanden duurt voordat je het virus kan detecteren. Dit is op zijn zachtst gezegd eigenaardig.

Zoals gezegd in mijn eerdere reactie worden mensen met een SOA actief of niet actief in geen geval aangenomen in zo'n salon. Normaal gesproken is een SOA-test ook onderdeel van het sollicitatieproces. Juist omdat het nemen van risico's op dit gebied het einde van de salon zou betekenen. Als je voor jezelf echt het zekere voor het onzekere wilt nemen, en dat zou ik echt aanraden, is toch even een test te laten doen. Herpes kan op zoveel manieren besmetten, vooral ook zonder gemeenschap te hebben.

Jullie wonen toch in 1 huis en slapen neem ik aan in 1 bed, gebruiken dezelfde douche, hetzelfde toilet enz. Dus ik zou toch laten testen. Je kunt het maar beter zeker weten, vooral ook voor je eigen gemoedsrust. En wat betekent dit nu voor mij? Beide soorten kunnen zich oraal en genitaal uiten. Het is dus goed mogelijk dat je man het hierdoor heeft opgelopen. Het wil niet zeggen dat hij daadwerkelijk seks moet hebben gehad, dus ik kan me voorstellen dat dit al een geruststelling voor je is.

Wel moet ik hierbij zeggen dat hij dit dan niet opgelopen kan hebben in een professionele massagesalon, maar van iemand privé. Kan natuurlijk in dit geval wel een privé masseuse zijn geweest, maar laten we zeggen dat het niet moet kunnen dat het vanuit een professionele onderneming komt.

Het betekent voor jou dat je ook heel gemakkelijk besmet kunt raken. Van alle SOA is herpes toch wel één van de soorten die het makkelijkst besmet, omdat er meer manieren om te besmetten zijn dan bij de meeste andere SOA.

Aanraking van een plekje van het virus kan al voldoende zijn om het zelf op te lopen. Ik zou je willen aanraden eens een heel uitgebreid artikel te lezen dat speciaal aandacht besteed aan deze vorm van het virus: De kans is daarmee groot dat je eigenlijk al besmet bent geraakt, gezien het om je man gaat. Ik zou dan ook aanraden je te laten testen en indien nodig op zo kort mogelijke termijn de behandeling te starten. Nova , Reactie infoteur , Hoi Nova, in principe is het aan te raden direct bij de eerste symptomen een passende behandeling te starten.

Dit hoeft niet altijd antibiotica te zijn. Het is niet verstandig om eerst aan te kijken of de aanval erger wordt of vanzelf rustiger wordt. Behandeling is in vrijwel alle gevallen wel nodig, in meer of mindere mate. Dan ook nog een update van afgelopen periode.

Na de Aciclovir leek het ok, dwz visueel genas mijn eikel vrij snel, maar ik bleef wel met een branderig gevoel zitten. Ongeveer anderhalve week later kreeg ik weer precies dezelfde rode bobbeltjes, natuurlijk op vrijdagavond zodat ik mezelf het hele weekend goed gek kon maken. Op maandag naar de huisarts, zij twijfelde: Zij heeft toen met wattenstick een sample genomen en parallel creme tegen schimmel.

Na een paar dagen de uitslag uit het lab: Ik natuurlijk blij en de creme leek zijn werk ook goed te doen, de vlekken trokken snel weg net als met de aciclovir. Heb inmiddels 2 weken gesmeerd de symptomen waren na 1 week weg. Maar ik weet het niet, het voelt nog steeds gevoelig, zelfs een beetje branderig soms - maar zeker niet zo branderig als voorheen, en lijkt ook weer te vervellen.

Misschien is de huid ook wel gewoon hypergevoelig nu. Even afwachten hoe het zich ontwikkeld… Wat ik me nog afvraag is hoe betrouwbaar de herpestest met wattenstick is, dwz hoe groot is de kans op geen herpes aangetoond, maar toch aanwezig? Is het verstandig om ook bloed te laten onderzoeken?

Hoe betrouwbaar zijn die testen? Q Reactie infoteur , Beste Q. Het is goed om in ieder geval wat goede berichten te lezen. Wel jammer dat je er toch nog niet helemaal bent. Het is inderdaad mogelijk dat de huid nu gewoon geirriteerd is door de creme.

Ik zou het nog even afwachten en mochten de klachten blijven, vraag dan een verwijzing naar een specialist. Wellicht kan een dermatoloog je beter helpen, op de eerste plaats om de echte oorzaak te achterhalen en daarnaast natuurlijk om er een passende oplossing voor te zoeken.

Blijf er dan in ieder geval niet mee lopen, want zoals je zelf zegt, zelfs maar een weekend in onzekerheid maakt je al gek. Het is heel begrijpelijk, maar dat maakt het niet minder vervelend. Betreft de tests met wattenstaafjes; die zijn heel betrouwbaar. Ik zou het dan ook niet nodig vinden om toch nog bloedonderzoek aan te vragen. Als deze test heeft aangegeven dat je geen herpes hebt, dan heb je het ook niet. Steeds meer van dit soort tests kunnen heel eenvoudig en goed betrouwbaar met een wattenstaafje worden gedaan.

Het is goedkoper, sneller en voor de patient ook alleen maar fijner, dus daarom wordt er steeds meer ontwikkeld op dat gebied. Zo worden vrouwen onder meer op baarmoederhalskanker getest met behulp van een wattenstaafje.

Dat is toch ook een zeer ernstige aandoening, en ook daarvoor voldoet een wattenstaafje om de eerste diagnose te stellen. Maak je dus wat dat betreft geen zorgen: Ik hoop dat je klachten snel helemaal weg zijn. Het is heel vervelend om hier zo mee rond te moeten lopen en ermee te blijven rommelen zonder dat er een blijvend resultaat verkregen kan worden met de juiste behandeling.

Ik wens je heel veel succes, en als de klachten die je nu hebt toch gewoon aanhouden, dan zou ik zeker eens naar een dermatoloog gaan. Een paar weken geleden de grootste fout van mijn leven gemaakt met een one night stand zonder condoom.

Het is met iemand die ik al langer ken en vertrouw, ze heeft vroeger nogal wat losse sexuele contacten gehad, maar sinds gezinnetje is ze trouw aan haar partner. We hebben het vooraf over soa's gehad, maar zij beweerde dat zij voor haar zwangerschappen getest is en er niets gevonden is en sindsdien ook met niemand anders sex dan haar vaste partner, die zij dan weer blindelings vertrouwd. Naïef van mij, ik weet het en zou het zeer graag terugdraaien: Naar de huisarts geweest, maar die sprak geen Engels en pas toen ik herpes noemde werd dit geconcludeerd, niet echt vertrouwenswekkend.

Ik smeer nu ciclovir creme. Mijn brandende vragen zijn: Van mijn eigen vrouw staat me bij dat op antistoffen gezocht wordt? Dat lijkt redelijk betrouwbaar, maar geen idee of dat ook echt zo is? Duiden rode bobbeltjes alleen op herpes, of ook andere ziektes mogelijk? Kan dit inderdaad, of zou je die blaasjes altijd moeten krijgen bij een herpes uitbraak, ook bij gebruik van ciclovir? Ik weet eigenlijk niet meer zeker of ik een branderig gevoel had voor de ciclovir, maar sinds ik het smeer heb ik het regelmatig en ook het gevoel dat dit komt doordat de huid van de eikel en voorhuid stukje voor stukje vervelt.

Morgen laatste dag met ciclovir, wil dan zinkzalf gebruiken doet wonderen bij babybilletjes is dat hier ook aan te raden? Alvast bedankt en groetjes, Q Reactie infoteur , Beste Q, goh, dat is inderdaad een heel verhaal, en ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt.

Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik heel direct en eerlijk ben. Dat komt misschien wat minder aardig over, maar beter dat dan dat ik je gerust ga stellen met de verkeerde informatie denk ik dan maar. Het is in geen geval persoonlijk bedoeld ; Om op je eerste vraag in te gaan. Een SOA-test van 10 jaar geleden is zeker goed betrouwbaar. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan bij zo'n test, waardoor de uitkomst niet in orde is. Echter, dit gebeurt heel zelden en de kans is dan ook klein dat dit het geval is geweest.

Je mag er dan ook vanuit gaan dat de betreffende test betrouwbaar was. Persoonlijk zou ik me eerder afvragen in hoeverre de persoon in kwestie betrouwbaar is. Ik begrijp dat je haar volledig vertrouwt, omdat je haar langer kent en zij je heeft gezegd dat zij haar partner altijd trouw is geweest.

Toch gaat zij wel met jou naar bed, en jij bent niet haar vaste partner. Ik begrijp dat jij heel graag wil geloven dat jij de enige uitzondering op de regel bent, maar realistisch gezien denk ik toch wel dat je daar je twijfels bij moet hebben. Ik zou er mijn handen niet voor in het vuur durven steken, als ik puur op jouw verhaal af moet gaan, al vind ik het zeker niet leuk om het zo aan jou over te brengen, want het komt misschien heel lullig over, dus sorry daarvoor!

Dan de rode bobbeltjes. Dit kan inderdaad duiden op herpes, maar het kan ook duiden op andere aandoeningen. Bijvoorbeeld bij genitale wratten ook een soa kan de man last krijgen van rode bultjes, bobbeltjes, vlekjes. Bij vrouwen zijn deze plekjes eerder wat huidkleurig en worden ze snel groter. Deze plekjes gaan bij ca. Helemaal genezen doe je hierbij ook nooit, omdat je het HPV virus in je bloed bij je blijft dragen tot je dood gaat.

Dat wil zeggen; het virus blijft aanwezig, maar de ziekte verdwijnt. Het virus kan wel altijd de ziekte weer terughalen, bijvoorbeeld bij veranderingen van hormonen in het lichaam. Het kan dus goed herpes zijn, maar het hoeft niet. Dit is nog slechts een voorbeeld van wat het ook zou kunnen zijn. Ik zou inderdaad niet op het oordeel van de buitenlandse arts afgaan.

Hij zal ongetwijfeld een goed arts zijn, maar zonder goede manier van communicatie ontstaat er al snel verwarring en als je er niet meer uitkomt, dat is toegeven soms de beste oplossing. Dit kan ook bij de arts het geval zijn geweest, dus ik zou inderdaad niet volledig op zijn oordeel vertrouwen.

Gezien je klachten zou je ook eens Daktarin kunnen proberen. Dit middel werkt voor veel mannen erg goed, dus wellicht is dit ook iets voor jou.

Zinkzalf wordt inderdaad ook veel gebruikt bij huidaandoeningen, en het is veilig om rond de geslachtsdelen te gebruiken, dus dat zou je kunnen proberen. Het is de poging waard. Dan wil ik tot slot nog iets meegeven, misschien dat je er iets aan hebt. Er bestaat een ernstige huidaandoening die zowel bij mannen als vrouwen rond de geslachtsdelen voorkomen.

Dit is geen SOA, maar het kan er wel sterk op lijken. Ik vertel je hierover, omdat de symptomen die jij noemt overeen komen met de symptomen van deze huidaandoening.

Deze aandoening wordt lichen sclerosus genoemd. Je zou eens op Google verder kunnen kijken naar alle symptomen om zelf eens goed te vergelijken of je dit misschien hebt. Deze aandoening kan spontaan ontstaan. Het is over het algemeen een ziekte die ontstaan bij mannen van middelbare leeftijd, maar er zijn uitzonderingen op de regel.

Er zijn ook twintigers en dertigers die hier last van krijgen. Ik weet niet hoe oud je bent, dus ik vermeld dit er voor de zekerheid bij. Syptomen zijn onder meer ook het vervellen van de eikel en de voorhuid en het dunner worden van die huid, waardoor gemeenschap en masturbatie pijnlijk kan zijn. Overigens kan de eikel ook gaan vervellen als gevolg van teveel wassen met zeep, dus misschien afhankelijk van je persoonlijke douchemoment kan dit er ook nog iets mee te maken hebben.

Gewoon niet reageren dus. Maar als u zich stoort aan dit gedrag, of als u vindt dat uw dochter het niet moet doen in het openbaar, dan kunt er wel iets van zeggen. Vertel haar dan dat ze dit beter straks kan doen, als ze in bed ligt. Reageer niet afkeurend en word niet boos, maar bied haar een alternatief moment en een alternatieve plek.

Ook kunt u haar, zodra ze er in de huiskamer mee begint, afleiden door samen iets leuks te doen. Als u merkt dat ze het in haar eigen bed doet, of op haar eigen kamer, kunt u er maar beter niets van zeggen. Daardoor zal ze begrijpen dat u haar gedrag niet afkeurt, en dat er bepaalde plaatsen zijn waarop ze probleemloos haar gang kan gaan.

Als kinderen onophoudelijk masturberen op school, kunt u het 't beste overlaten aan de leerkrachten om daarop te reageren. Voor hen geldt hetzelfde als voor u, namelijk dat ze dit gedrag gewoon kunnen negeren, of dat ze kunnen zeggen dat ze het niet willen hebben. Maar soms lukt het niet om het te verbieden. De drang kan gewoon te sterk zijn, net als bij duimzuigen of nagelbijten.

Dan toch maar zo veel mogelijk negeren. Er zit niets anders op. Als een kind voortdurend in de klas zit te wippen, en als de andere kinderen daar last van hebben, kun je experimenteren met een zogenaamd 'wiebelkussen' of 'balanskussen'. Scholen gebruiken dit soort kussens voor ADHD-kinderen die niet stil kunnen zitten.

Misschien heeft de school van uw dochter zo'n kussen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in zorgwinkels, via fysiotherapeuten en op internet denk ook aan Marktplaats! Houd er rekening mee dat al dat geschuur en geschuif ook een gevolg kan zijn van jeuk, bijvoorbeeld door een schimmelinfectie, of wormpjes, of het gebruik van irriterende zeep of wasmiddelen.

Bespreek dit zonodig met de huisarts! Is er sprake van extreem veel masturberen, dan kán er sprake zijn van seksueel misbruik meestal in de huiselijke kring, door een broer, een vader of een oom maar dat is beslist niet het eerste waar je aan moet denken.

Bovendien staat het masturberen dan ook meestal niet op zichzelf, maar zijn er ook andere verschijnselen, zoals opmerkelijke gedragsverandering agressief of juist teruggetrokken , slechter slapen, een terugval in zindelijkheid, bedplassen, etc.

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Zwanger worden Zwanger-bevalling Baby-dreumes Peuter-kleuter Basisschoolleeftijd Puberteit Jongvolwassen..
Antwerpen gangbang neukfeest

  • Als het langer duurt dan twee weken, dan is toch wel aan te raden het goed te laten onderzoeken.
  • Priveontvangst amsterdam noord grote lul in kut
  • 510
  • In haar slipje meisje vingert en komt klaar
  • Ja, door hier te klikken ga ik akkoord met de cookies, scripts en webbeacons die via NewsMedia Websites GeenStijl, Dumpert, Das Kapital en Autobahn geplaatst kunnen worden. Ik voel me hier gewoon niet prettig bij en durf ook geen seks te hebben omdat het zo vies is… Is er iemand die me kan helpen?
Hete snollen neuken den bosch


Ze doen dat omdat het een lekker en ontspannend gevoel geeft. En als ze het eenmaal 'ontdekt' hebben, gaan ze er vaak ook mee door; jongetjes wat vaker met een hand in hun broek, en meisjes wat vaker met behulp van een object zoals een knuffel, een klimrek, of de spijlen van een kinderstoel.

Van jongens wordt eigenlijk nooit gemeld — door ouders en crècheleidsters — dat ze ook een hoogtepunt bereiken, maar bij meisjes wel. Dat kun je zien aan dat zuchten, zweten en rood aanlopen, maar ze kunnen het ook zelf vertellen. Bijvoorbeeld als ze zeggen "dat ze nog niet klaar zijn". Sommige kinderen houden er op een gegeven moment uit zichzelf mee op, vooral als ze veel afleiding in hun omgeving hebben. Andere kinderen houden er pas mee op als ze merken dat er afkeurend op wordt gereageerd.

Of als vriendjes of vriendinnetjes er iets van zeggen. Rond het 7e jaar weten de meeste kinderen wel dat dat gefriemel iets is wat je maar beter niet te vaak openlijk en in het bijzijn van anderen kunt doen. In principe hoef je niets speciaals te doen. Gewoon niet reageren dus.

Maar als u zich stoort aan dit gedrag, of als u vindt dat uw dochter het niet moet doen in het openbaar, dan kunt er wel iets van zeggen. Vertel haar dan dat ze dit beter straks kan doen, als ze in bed ligt.

Reageer niet afkeurend en word niet boos, maar bied haar een alternatief moment en een alternatieve plek. Ook kunt u haar, zodra ze er in de huiskamer mee begint, afleiden door samen iets leuks te doen.

Als u merkt dat ze het in haar eigen bed doet, of op haar eigen kamer, kunt u er maar beter niets van zeggen. Daardoor zal ze begrijpen dat u haar gedrag niet afkeurt, en dat er bepaalde plaatsen zijn waarop ze probleemloos haar gang kan gaan. Als kinderen onophoudelijk masturberen op school, kunt u het 't beste overlaten aan de leerkrachten om daarop te reageren.

Voor hen geldt hetzelfde als voor u, namelijk dat ze dit gedrag gewoon kunnen negeren, of dat ze kunnen zeggen dat ze het niet willen hebben. Maar soms lukt het niet om het te verbieden. De drang kan gewoon te sterk zijn, net als bij duimzuigen of nagelbijten. Dan toch maar zo veel mogelijk negeren. Er zit niets anders op. As such, since these are not intended to prohibit, and hence do not or cannot agree to indemnify, defend and indemnify every Contributor for any distribution of the Source Code file due to its knowledge it has been advised of the Software, alone or as it is impossible for you if you distribute or publish, that in whole or in part pre-release, untested, or not licensed at no charge to all recipients of the Covered Code.

In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all.

This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A. Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice.

Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig. Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld.

Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren. Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen. Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker.

Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven. Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten. De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. En leren is leuk. Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics.

Dit systeem houdt bij welke pagina's onze bezoekers bekijken, waar zij vandaan komen en op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken en nog veel meer. Deze informatie gebruiken we om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze site hierop te optimaliseren.

Zo worden onze websites nog veel superduper leuker om aan te klikken dan voorheen. Google, die deze dienst levert, gebruikt de informatie om een relevant, anoniem advertentieprofiel op te bouwen waarmee men gerichter advertenties kan aanbieden.

Naast bovenstaande zijn er meer onderdelen die een cookie kunnen opleveren. Veelal worden deze gebruikt door de content-partners om te analyseren op welke sites hun gebruikers actief zijn en hoe hun diensten presteren.

Denk hierbij aan filmpjes van bijvoorbeeld YouTube, foto's van diensten als Imgur, Tumblr of picasa, en 'like' knoppen van sociale mediasites als Twitter en Facebook. Deze websites schijnen best wel een beetje populair te zijn dus we dachten: Wil je nou echt nog meer weten?

Ja, door hier te klikken ga ik akkoord met de cookies, scripts en webbeacons die via NewsMedia Websites GeenStijl, Dumpert, Das Kapital en Autobahn geplaatst kunnen worden.

Sex date drenthe thuisontvangst amsterdam oost


Eet absoluut geen noten vanwege arginine laat herpes schijnbaar snel uitbreken nou kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe? Ik ben vaste klant bij zo ongeveer iedere dokter in omgeving. Nu heb ik sinds 3 weken lang een uitbraak, ben al 2x bij de eerste hulp geweest en die wilden mij eigenlijk voor de tweede x al opnemen in het ziekenhuis, maar gelukkig mocht ik wachten tot morgen om te kijken hoe het morgen gaat.

Uitbraak om even duidelijk te zijn: Begon bij genitalis en opeens kreeg ook herpes bij mijn oog, daarna op mijn lip, gisteren ook onder mijn oksel en we zijn nog niet klaar zojuist ontdekte ik ook een korstje in mijn nek.

Ik slik dus op het moment voor de 3e x Aciclostad Ik ben hopeloos en bang… Hoelang gaat dit door? Weet iemand een langdurige therapie voor probleemgevallen als mij? Tot nu toe kon geen dokter mij helpen… De uitbraken uiten zich in jeuk, kapotte huid, korstjes en zenuwsteken het volle pakket, iedere maand Ik hoop dat niemand dit hoeft door te maken want het is een grote nachtmerrie!

Ik kan me goed voorstellen dat dit een grote invloed heeft op je dagelijks leven. Het is heel vervelend als de medicatie niet of niet afdoende helpt, en zeker als je er elke maand opnieuw mee te maken krijgt.

Ik wil je in elk geval nog de optie van onderhoudsmedicatie voorleggen, ook wel de onderhoudsdosering. Ik weet niet of je dit al eens aan een arts hebt voorgelegd? Dit is een behandeling speciaal voor mensen die er in ernstige mate last van hebben, en daar val jij zeker onder.

De behandeling kan worden gegeven bij zowel vaak terugkerende aanvallen als bij zeer ernstige aanvallen. De behandeling kan op dit moment met twee middelen, dus mogelijk moet eerst worden bekeken waar je het beste op reageert. In elk geval is het de bedoeling dat je voor langere periode de onderhoudsdosering neemt. Dit kan op de eerste plaats met valaciclovir Zelitrex. Hiervan neem je dagelijks 1 tablet voor lange tijd.

Op de tweede plaats kan het met aciclovir Zovirax , waarvan je dagelijks twee tabletten moet nemen. In Nederland zijn alleen deze twee soorten medicatie geregistreerd als geschikt voor de behandeling.

Er is wel nog een derde optie, maar deze wordt voornamelijk gebruikt bij personen met HIV. Ik hoop dat je dit met een arts kunt bespreken om te zien of het voor jou een geschikte mogelijkheid is, want zo verder leven is inderdaad een nachtmerrie, zoals je het zelf noemt. Ik hoop echt dat het je verder helpt en dat je er in elk geval voor een groot deel van verlost raakt! Ik heb gevreeën met een jongen en had binnen een week de uitslag, blaasjes, en helse pijnen.

Het was echt verschrikkelijk. Ik heb het hem meteen verteld, en hij is uiteindelijk ook naar de GGD geweest om te testen. Nu sprak ik hem na een lange tijd weer en vertelde hij me dat hij schoon was. Hij heeft bloed geprikt, en zich op alles laten testen maar er is niks gevonden. Hij heeft het verhaal specifiek uitgelegd aan de arts en ze hebben op alles getest.

Kan iemand het virus bij zich dragen zonder dat het gevonden wordt? Ik begrijp er niks meer van. Reactie infoteur , Beste A. Het feit dat de oorzaak nu nogal raadselachtig is helpt je waarschijnlijk niet om het te accepteren. Het is niet mogelijk dat iemand herpes heeft en dit niet zichtbaar is in een test.

Er zijn dus een aantal mogelijkheden waar je aan moet denken. Misschien spreekt deze persoon niet de waarheid en heeft hij zich niet laten testen, of heeft hij zich wel laten testen maar liegt hij over de uitslag uit schaamte. Een andere optie is dat deze persoon wel volledig de waarheid spreekt, maar in dat geval moet je het toch van iemand anders hebben gekregen. Of dit mogelijk is, dat weet jij natuurlijk alleen.

Ik hoop dat je duidelijkheid krijgt. Besmet raken met een virus als herpes brengt toch woede en verdriet met zich mee, en het is iets dat je op den duur moet leren accepteren, hoe lastig dat ook is. Het kan daarbij wel helpen als je precies weet hoe dit ontstaan is. Misschien enig idee waarom de klieren na 2 maanden nog steeds opgezet zijn?

Als ik dactarine smeer is de jeuk overigens weg. Kunnen de klieren misschien opgezet zijn door een schimmel of bacterie? Het is dus wel te hopen dat er een permanente oplossing genezing wordt gevonden.

De klieren kunnen door heel veel verschillende oorzaken opzetten. Er is hier echt niet de vinger op te leggen wat de oorzaak moet zijn. In de meeste gevallen is de oorzaak onschuldig, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Over het algemeen wordt gezegd dat het 'normaal' is als klieren tot twee weken achtereen opgezet zijn. Binnen twee weken hoef je je geen zorgen te maken, omdat de kans groot is dat het komt door een infectie die vanzelf weer over gaat. Als het langer duurt dan twee weken, dan is toch wel aan te raden het goed te laten onderzoeken.

Als de dermatoloog je niet verder kan helpen, probeer dan eens een bezoek aan de internist. Je wordt dan wel even binnenstebuiten gekeerd, wat niet erg fijn is, maar misschien kan deze de oorzaak wel vinden! Ik ben behandeld, de plekken waren snel weg. Chlamydia was ook gevonden in de urine, dus meteen ook citromax gehad. De lymfe in de liezen bleven opzet, de penis bleef jeuken en naar mijn mening ietwat rood.

Ik ben daarom doorverwezen naar de dermatoloog. Die schreef een 3 weekse kuur uit, hij dacht dat de chlaymidia misschien niet goed genoeg behandeld was. Ik weer terug, hij wilde me nogmaals op HIV en Syfilis testen. Deze zijn een aantal weken al getest, er kwam niks uit. De jeuk was volgens hem een vage klacht, en misschien wel peniseczeem eerder nooit last van gehad NU een beetje bang voor de uitslag, ik kan me er niet overheen zetten.

De penis blijft jeuken, alleen met Dactarine crème gaat de jeuk weg. Kan dit misschien een Herpes zijn die maar niet weg wilt? Ik ben overigens een jongen, eind 20 en heteroseksueel. Ik kan me voorstellen dat je je daar heel ongemakkelijk bij voelt, en onzeker over de oorzaak.

Jeuk kan veroorzaakt worden door heel veel verschillende zaken, waar diverse SOA maar een deel van zijn. Jeuk kan ook ontstaan door scheren, ingegroeide haartjes, droge huid en zelfs verkeerd ondergoed of een ander wasmiddel. Het kan nog steeds een symptoom van een herpes-uitbraak zijn, zonder dat je verdere symptomen ervaart, maar het kan helaas dus ook heel veel andere oorzaken hebben.

Jeuk uitsluitend aan de penis is overigens in de meeste gevallen niet een direct symptoom van HIV, maar het is wel goed dat de test gewoon nog eens herhaald wordt. Als er wederom niets uit de test komt, en de arts kan niets anders meer vinden, dan zou ik verder kijken naar mogelijkheden. Denk aan veranderingen die hiervoor kunnen hebben gezorgd, als ander wasmiddel, andere wasverzachter, nieuw ondergoed.

Als je je scheert, probeer dit dan een tijd niet te doen hoe vervelend dat ook kan zijn voor mensen die gewend zijn aan het scheren van de schaamstreek. Misschien is het scheren wel de oorzaak.

Als je echt niets kunt vinden en het lost zich ook niet op, vraag dan een second opinion bij een andere dermatoloog aan.

Ik hoop dat je snel van je klachten af bent. Ongeveer 5 dagen geleden kreeg ik de eerste blaasjes en gister nacht zijn het zweertjes geworden.

Dit geeft na mijn idee nog meer pijn, ook begint het vaker te jeuken en dat ook in de vagina. Mijn vraag is eigenlijk, wat kan ik doen om deze helse pijn een beetje te verminderen? Ik gebruik ibuprofen, sudocreme en af en toe een ingevroren maandverbandje, ik heb alleen niet echt het idee dat het heel erg helpt, pijn met zitten, opstaan, lopen, veranderen van houding, bukken en al helemaal plassen is niet meer te verdragen.

Er zijn meerdere middelen die een uitbraak sneller terugdringen en de klachten tijdens de uitbraak verzachten. Dit gaat in de meeste gevallen om een zalf, maar dat hoeft niet. Ibuprofen helpt niet echt, en zeker niet bij pijn bij het plassen, omdat deze pijn het gevolg is van urine dat met open wondjes in aanraking komt. Dit bijt en tegen deze bijtende pijn kun je helaas geen pijnstillers slikken. Vergelijk het met jezelf knijpen. Dat voel je ook, ondanks dat je misschien wel 6 pijnstillers geslikt hebt.

Soms zijn pijnstillers nutteloos, en daar is dit helaas een voorbeeld van. Een ingevroren maandverbandje kan de pijn verlichten, maar werkt vaak maar tijdelijk en het is natuurlijk ook geen prettig idee voor jezelf om dat steeds te moeten doen. Het zalfje dat je gebruikt zal voor jou gewoon niet afdoende zijn, dus ik denk dat het heel verstandig is om naar de huisarts te gaan en te vragen om een ander middel om die pijnen tegen te gaan.

Een zalfje dat bij veel mensen werkt, hoeft bij jou niet te werken. Dat is heel persoonlijk. Blijkbaar heb jij gewoon iets anders nodig. Ik begrijp dat het wel vervelend is om hier weer mee naar de huisarts te gaan, maar als het je van die vreselijke pijnen af helpt, dan denk ik dat het het zeker wel waard is! Ik hoop dat je er snel vanaf bent! Maartje , Ik had werkelijk geen idee toen dat dat kon. Ik ben dus eenmaal besmet, maar is het mogelijk om nog een keer besmet te kunnen raken als je het al hebt?

Nu een jaar later, heeft mijn partner weer een koortslip en ja een beetje dom misschien, maar ik heb daar vaak geen erg in, omdat hij om de zoveel tijd een koortslip heeft. Maar nu heb ik dus ook weer 2 blaasjes op mijn schaamlippen. Is dit toevallig, dat ik gewoon nu een kleine herhaling heb door lage weerstand of kan het zijn dat mijn partner mij weer besmet heeft op net weer een andere plek?

Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Maartje, het is inderdaad zo dat je altijd besmet blijft als je eenmaal besmet bent geraakt. Het is heel vervelend als je besmet bent geraakt, vooral omdat er dan niets anders op zit dan het gewoon te accepteren voor de rest van je leven.

Het is zo dat je in de meeste gevallen zo af en toe een aanval hebt, waarbij je opnieuw last krijgt van blaasjes e. Als je vaker dan zes keer per jaar een aanval hebt, dan is het in elk geval aan te raden overleg te hebben met de huisarts voor een langdurige behandeling. Zo kun je de aanvallen beter beperken. Dit geldt dan ook met name voor je partner, die nogal vaak last heeft van een dergelijke aanval zoals ik uit je verhaal begrijp.

Seks is tijdens een aanval van jou of van je partner echt af te raden. Jullie hebben het dan wel allebei, maar inderdaad, je kunt wel een aanval bij de ander opwekken als je zelf een aanval hebt. Als je dan toch seks wilt hebben, wat heel begrijpelijk is in een relatie, dan het liefst veilig.

Door middel van orale seks kan ook een nieuwe aanval worden opgewekt. In jouw geval, omdat jullie allebei het virus hebben, kan het zijn dat jouw aanval toeval is, maar het kan ook heel goed zijn dat deze door je partner is opgewekt.

Het is niet zo dat je eerst op een schaamlip een plekje hebt, dan je eerst op een ander plekje op de schaamlip weer besmet moet raken om blaasjes te krijgen. De ene keer zitten ze gewoon net even ergens anders dan de volgende of vorige keer.

Dit is heel normaal. Ik hoop dat ik je geholpen heb! We hebben staan zoenen en ik zou met haar mee naar huis gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Nu vandaag heb ik een rood, geïrriteerd plekje op mijn lip. Vermoedelijk een koortslip, maar hier heb ik nog nooit eerder last van gehad. Ik heb de huisartsassistente aan de lijn gehad, maar die was al vrij kort met dat ze er niks aan kunnen doen, dus heb me niet laten testen, maar ben er vrijwel zeker dat het herpes is.

Nu heb ik het dus waarschijnlijk van haar opgelopen, maar heb nog contact met haar en zie ons wel een kansje hebben. Nu is mijn vraag, gezien het prille stadium van deze relatie en dus de waarschijnlijkheid dat we beide geïnfecteerd zijn, is het nog zaak om voorzichtig te doen? Ik begrijp dat orale seks niet verstandig is, maar zoenen en penetrale seks moeten geen probleem zijn toch? Belangrijk om te weten is dat een koortslip niet direct herpes hoeft te zijn.

Er zijn ook mensen die een koortslip krijgen bij een lage weerstand, terwijl zij geen herpes hebben. Het is dus niet zeker dat je dit opgelopen hebt. Als dit wel zo is, dan is het eigenlijk toch belangrijk om een test te laten doen, vooral om het type vast te stellen.

Er zijn meerdere types en om precies te weten waar je aan toe bent is het wel goed om te weten welk type je dan hebt. Natuurlijk zou je nu kunnen zeggen dat je gewoon zonder zorgen met haar verder kunt, waardoor een test eigenlijk niet nodig is. Zo zou je dit inderdaad kunnen zien, maar de kans is wel groot vooral omdat je haar niet goed kent dat je met meer meisjes in contact komt in de toekomst. Juist voor hun gezondheid zou je wel moeten weten wat er wel of niet aan de hand is.

Dus, je kan het maar beter weten! Voorzichtig doen is afhankelijk van of er inderdaad herpes is. Tegen herpes is heel lastig te beschermen, vooral omdat het ook besmettelijk is op het moment dat iemand geen symptomen heeft. Het is dus niet zo dat je alleen kan besmetten als je blaasjes hebt. Ik kan niet zeggen of je wel of niet herpes hebt opgelopen, maar ik zou je wel aanraden om hier zelf zekerheid over te krijgen door even een testje te laten doen.

Ik hoop dat je er iets aan hebt! Claudia , Kreeeg ik ineens last van me vagina jeuk en wat bultjes dus ik ben ermee naar de huisarts gegaan en hij zei dat t Herpes is. Antibiotica gehad en daarna was t over.

Maar me vriend heeft zich laten testen en hij heeft het zelf niet. Dus dan moet het wel van me zelf zijn gekomen maar wat ik nu eigenlijk aan jullie wil vragen: En ik merk dat elke keer als hij in mij klaar gekomen is dat ik dan weer last krijg van jeuk en bultjes. En gaat dit zo voor de rest van me leven zo blijven? Komt dit door herpes of ligt t gwn aan de sperma? Bedankt alvast Reactie infoteur , Beste Claudia, wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat je je hier zorgen over maakt!

Als het inderdaad herpes is, en je vriend heeft het niet, dan is het waarschijnlijk zo dat je al eerder door iemand anders besmet bent geraakt. Bij herpes is het zo dat je niet voortdurend last hebt van symptomen, maar alleen op bepaalde momenten, als bijvoorbeeld bij een verandering in de hormonen of als je veel stress hebt.

Herpes verschijnt in aanvallen zeg maar. Het kan dus zijn dat je het al veel langer hebt, maar dat het nu pas symptomen veroorzaakt. Het is wel belangrijk te weten dat je in dat geval besmettelijk bent voor anderen, ook als je zelf op dat moment geen symptomen hebt. Herpes is extreem besmettelijk. Als je al meerdere keren seks hebt gehad met je vriend zonder condoom , en hij heeft het op dit moment nog steeds niet, dan zou ik persoonlijk twijfelen aan de diagnose.

Een andere mogelijkheid is dat je last hebt van uitslag en jeuk door een beschadigde huid. Je geeft niet heel duidelijk aan waar de jeuk en bultjes zich bevinden, dus ik kan het niet heel goed inschatten, maar als deze jeuk en bultjes komen op een plek waar je je hebt geschoren, dan kan het ook heel goed zijn dat het hierdoor komt. Door het scheren raakt de huid wat geïrriteerd en beschadigd.

Hier hoef je op zich geen last van te hebben, maar als je met iemand naar bed gaat, dan komt er meer transpiratievocht op deze beschadigde huid. Daarnaast schuurt hij vaak met haartjes, stoppeltjes of gewoon zijn huid over deze plekken. Hierdoor kun je last krijgen van bultjes en jeuk. Dit kan een paar dagen aanhouden. Je kunt dit oplossen door heel gek je vaker te scheren. Hoe vaker je je scheert, hoe meer de huid hieraan gewend raakt.

Hierdoor wordt de irritatie na elke keer minder en na langere tijd is het weg, omdat je huid gewend is geraakt aan het 'beschadigd zijn' van het scheren. Als dit niet het geval kan zijn, omdat het bijvoorbeeld op een plaats zit waar je niet scheert, dan kan het ook nog gewoon irritatie zijn van transpiratie en schuren.

Eigenlijk zoals bij een beschadigde huid. Dezelfde klachten kunnen ontstaan als je gewoon een gevoelige huid hebt. Dit is heel vervelend, omdat het dan in de meeste gevallen een blijvend probleem is. Je kunt het wel een stuk verminderen om crème op de huid te smeren waar je na afloop het meest last hebt. De crème van Nivea in zo'n blauw, plat, rond blikje is hiervoor het beste, omdat het niet kleeft of plakt, zodat je er tijdens de seks geen last van hebt. Tot slot, je vraag of het kan zijn dat je een allergie voor sperma hebt.

Een sperma allergie bestaat zeker, maar het komt heel zelden voor. Er zijn wel vrouwen die allergisch zijn voor sperma, en zij krijgen een allergische reactie wanneer er sperma in de vagina komt.

Er zijn zelfs mannen die allergisch zijn voor hun eigen sperma. Het is dus zeker wel mogelijk, maar omdat het heel zelden voorkomt ligt een andere oorzaak meer voor de hand. De bultjes kunnen overigens ontstaan door het jeuken. Je komt in een soort cirkel terecht. Je hebt jeuk, dus je krabbelt. Dit veroorzaakt bultjes die nog meer gaan jeuken, je gaat nog meer krabbelen, en er komen nog meer bultjes bij.

Dit is heel vervelend, en op deze manier duurt het ook erg lang voor het weer over is. Ik zou gewoon eens proberen vooraf die delen waar je het meest last van hebt alleen als dat aan de buitenkant zit, en niet inwendig! Ik hoop het voor je! Anders kan je altijd nog een arts vragen om het eens nader te beoordelen.

Ik hoop dat je er snel minder last van hebt! Line , Ik heb sex gehad met condoom uiteraard. Maar de persoon in kwestie had een blaasje op zijn mond. Tijdens de sex hebben we vanalles uitgeprobeerd en zo heeft hij in het heetst van de strijd aan mijn vinger gezuigt en dan deze in mijn vagina gestoken, zodat ik mezelf zou vingeren.

Van de condoom was toen nog geen sprake. Zou dit ook herpes 2 kunnen veroorzaken bij mij? Dit is eigenlijk vooral afhankelijk van wat het blaasje op zijn lip was. Er zijn heel veel verschillende soorten herpes. De koortslip is hier 1 van, en deze is heel besmettelijk.

In dat geval zou jij ook een blaasje op je mond kunnen krijgen. In geval van speeksel van hem dat in jouw vagina terecht komt hoef je je geen zorgen te maken. In speeksel zit over het algemeen zo weinig virus van een aandoening dat het niet kan besmetten. Denk aan bijvoorbeeld HIV. Iemand met HIV kan zonder zorgen speeksel 'uitwisselen' met een gezond persoon. De concentratie HIV in het speeksel is namelijk te laag om de ander te kunnen besmetten met het virus. Herpes is echter wel een heel besmettelijk virus, dat heel gemakkelijk overdraagbaar is.

Dus, afhankelijk van het soort herpes, zou je wel besmet geraakt kunnen zijn. Als je het echt zeker wilt weten, dan zou ik gewoon even een testje laten doen. Deze kan je aanvragen bij je huisarts, zonder opgave van reden. Vienna , Groet Vienna Reactie infoteur , Beste Vienna, in elke erkende salon waar massages met happy ending worden gegeven wordt zeer veilig gewerkt, zeker ook op het gebied van SOA. Het is namelijk zo dat als een klant binnen hun salon een SOA oploopt, zij aangeklaagd kunnen worden en tot tienduizenden euro's schadevergoeding moeten betalen aan de klant.

Daarnaast betekent dit het einde van de salon. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat hij het vanuit de salon heeft opgelopen. Uiteraard is het niet helemaal uit te sluiten. En denk je dat het zin heeft voor mij om me nu al te laten testen. Mijn man is dus rond 20 okt in zo'n salon geweest en sindsdien hebben we geen gemeenschap gehad want hij is dus bang om mij te besmetten.

Verder las ik dat het 3 maanden duurt voordat je het virus kan detecteren. Dit is op zijn zachtst gezegd eigenaardig.

Zoals gezegd in mijn eerdere reactie worden mensen met een SOA actief of niet actief in geen geval aangenomen in zo'n salon. Normaal gesproken is een SOA-test ook onderdeel van het sollicitatieproces.

Juist omdat het nemen van risico's op dit gebied het einde van de salon zou betekenen. Als je voor jezelf echt het zekere voor het onzekere wilt nemen, en dat zou ik echt aanraden, is toch even een test te laten doen. Herpes kan op zoveel manieren besmetten, vooral ook zonder gemeenschap te hebben. Jullie wonen toch in 1 huis en slapen neem ik aan in 1 bed, gebruiken dezelfde douche, hetzelfde toilet enz.

Dus ik zou toch laten testen. Je kunt het maar beter zeker weten, vooral ook voor je eigen gemoedsrust. En wat betekent dit nu voor mij? Beide soorten kunnen zich oraal en genitaal uiten. Het is dus goed mogelijk dat je man het hierdoor heeft opgelopen. Het wil niet zeggen dat hij daadwerkelijk seks moet hebben gehad, dus ik kan me voorstellen dat dit al een geruststelling voor je is.

Wel moet ik hierbij zeggen dat hij dit dan niet opgelopen kan hebben in een professionele massagesalon, maar van iemand privé. Kan natuurlijk in dit geval wel een privé masseuse zijn geweest, maar laten we zeggen dat het niet moet kunnen dat het vanuit een professionele onderneming komt. Het betekent voor jou dat je ook heel gemakkelijk besmet kunt raken.

Van alle SOA is herpes toch wel één van de soorten die het makkelijkst besmet, omdat er meer manieren om te besmetten zijn dan bij de meeste andere SOA. Aanraking van een plekje van het virus kan al voldoende zijn om het zelf op te lopen. Ik zou je willen aanraden eens een heel uitgebreid artikel te lezen dat speciaal aandacht besteed aan deze vorm van het virus: De kans is daarmee groot dat je eigenlijk al besmet bent geraakt, gezien het om je man gaat.

Ik zou dan ook aanraden je te laten testen en indien nodig op zo kort mogelijke termijn de behandeling te starten. Nova , Reactie infoteur , Hoi Nova, in principe is het aan te raden direct bij de eerste symptomen een passende behandeling te starten. Dit hoeft niet altijd antibiotica te zijn.

Het is niet verstandig om eerst aan te kijken of de aanval erger wordt of vanzelf rustiger wordt. Behandeling is in vrijwel alle gevallen wel nodig, in meer of mindere mate. Dan ook nog een update van afgelopen periode.

Na de Aciclovir leek het ok, dwz visueel genas mijn eikel vrij snel, maar ik bleef wel met een branderig gevoel zitten. Ongeveer anderhalve week later kreeg ik weer precies dezelfde rode bobbeltjes, natuurlijk op vrijdagavond zodat ik mezelf het hele weekend goed gek kon maken. Op maandag naar de huisarts, zij twijfelde: Zij heeft toen met wattenstick een sample genomen en parallel creme tegen schimmel. Na een paar dagen de uitslag uit het lab: Ik natuurlijk blij en de creme leek zijn werk ook goed te doen, de vlekken trokken snel weg net als met de aciclovir.

Heb inmiddels 2 weken gesmeerd de symptomen waren na 1 week weg. Maar ik weet het niet, het voelt nog steeds gevoelig, zelfs een beetje branderig soms - maar zeker niet zo branderig als voorheen, en lijkt ook weer te vervellen.

Misschien is de huid ook wel gewoon hypergevoelig nu. Even afwachten hoe het zich ontwikkeld… Wat ik me nog afvraag is hoe betrouwbaar de herpestest met wattenstick is, dwz hoe groot is de kans op geen herpes aangetoond, maar toch aanwezig? Is het verstandig om ook bloed te laten onderzoeken?

Hoe betrouwbaar zijn die testen? Q Reactie infoteur , Beste Q. Het is goed om in ieder geval wat goede berichten te lezen. Wel jammer dat je er toch nog niet helemaal bent.

Het is inderdaad mogelijk dat de huid nu gewoon geirriteerd is door de creme. Ik zou het nog even afwachten en mochten de klachten blijven, vraag dan een verwijzing naar een specialist. Wellicht kan een dermatoloog je beter helpen, op de eerste plaats om de echte oorzaak te achterhalen en daarnaast natuurlijk om er een passende oplossing voor te zoeken.

Blijf er dan in ieder geval niet mee lopen, want zoals je zelf zegt, zelfs maar een weekend in onzekerheid maakt je al gek. Het is heel begrijpelijk, maar dat maakt het niet minder vervelend. Betreft de tests met wattenstaafjes; die zijn heel betrouwbaar. Ik zou het dan ook niet nodig vinden om toch nog bloedonderzoek aan te vragen. Als deze test heeft aangegeven dat je geen herpes hebt, dan heb je het ook niet.

Steeds meer van dit soort tests kunnen heel eenvoudig en goed betrouwbaar met een wattenstaafje worden gedaan. Het is goedkoper, sneller en voor de patient ook alleen maar fijner, dus daarom wordt er steeds meer ontwikkeld op dat gebied. Zo worden vrouwen onder meer op baarmoederhalskanker getest met behulp van een wattenstaafje.

Dat is toch ook een zeer ernstige aandoening, en ook daarvoor voldoet een wattenstaafje om de eerste diagnose te stellen. Maak je dus wat dat betreft geen zorgen: Ik hoop dat je klachten snel helemaal weg zijn. Het is heel vervelend om hier zo mee rond te moeten lopen en ermee te blijven rommelen zonder dat er een blijvend resultaat verkregen kan worden met de juiste behandeling. Ik wens je heel veel succes, en als de klachten die je nu hebt toch gewoon aanhouden, dan zou ik zeker eens naar een dermatoloog gaan.

Een paar weken geleden de grootste fout van mijn leven gemaakt met een one night stand zonder condoom. Het is met iemand die ik al langer ken en vertrouw, ze heeft vroeger nogal wat losse sexuele contacten gehad, maar sinds gezinnetje is ze trouw aan haar partner. We hebben het vooraf over soa's gehad, maar zij beweerde dat zij voor haar zwangerschappen getest is en er niets gevonden is en sindsdien ook met niemand anders sex dan haar vaste partner, die zij dan weer blindelings vertrouwd.

Naïef van mij, ik weet het en zou het zeer graag terugdraaien: Naar de huisarts geweest, maar die sprak geen Engels en pas toen ik herpes noemde werd dit geconcludeerd, niet echt vertrouwenswekkend. Ik smeer nu ciclovir creme. Mijn brandende vragen zijn: Van mijn eigen vrouw staat me bij dat op antistoffen gezocht wordt? Dat lijkt redelijk betrouwbaar, maar geen idee of dat ook echt zo is? Duiden rode bobbeltjes alleen op herpes, of ook andere ziektes mogelijk? Kan dit inderdaad, of zou je die blaasjes altijd moeten krijgen bij een herpes uitbraak, ook bij gebruik van ciclovir?

Ik weet eigenlijk niet meer zeker of ik een branderig gevoel had voor de ciclovir, maar sinds ik het smeer heb ik het regelmatig en ook het gevoel dat dit komt doordat de huid van de eikel en voorhuid stukje voor stukje vervelt.

Morgen laatste dag met ciclovir, wil dan zinkzalf gebruiken doet wonderen bij babybilletjes is dat hier ook aan te raden? Alvast bedankt en groetjes, Q Reactie infoteur , Beste Q, goh, dat is inderdaad een heel verhaal, en ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt.

Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik heel direct en eerlijk ben. Dat komt misschien wat minder aardig over, maar beter dat dan dat ik je gerust ga stellen met de verkeerde informatie denk ik dan maar.

Het is in geen geval persoonlijk bedoeld ; Om op je eerste vraag in te gaan. Een SOA-test van 10 jaar geleden is zeker goed betrouwbaar. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan bij zo'n test, waardoor de uitkomst niet in orde is. Echter, dit gebeurt heel zelden en de kans is dan ook klein dat dit het geval is geweest. Je mag er dan ook vanuit gaan dat de betreffende test betrouwbaar was.

Persoonlijk zou ik me eerder afvragen in hoeverre de persoon in kwestie betrouwbaar is. Ik begrijp dat je haar volledig vertrouwt, omdat je haar langer kent en zij je heeft gezegd dat zij haar partner altijd trouw is geweest. Toch gaat zij wel met jou naar bed, en jij bent niet haar vaste partner.

Ik begrijp dat jij heel graag wil geloven dat jij de enige uitzondering op de regel bent, maar realistisch gezien denk ik toch wel dat je daar je twijfels bij moet hebben. Ik zou er mijn handen niet voor in het vuur durven steken, als ik puur op jouw verhaal af moet gaan, al vind ik het zeker niet leuk om het zo aan jou over te brengen, want het komt misschien heel lullig over, dus sorry daarvoor!

Dan de rode bobbeltjes. Dit kan inderdaad duiden op herpes, maar het kan ook duiden op andere aandoeningen. Bijvoorbeeld bij genitale wratten ook een soa kan de man last krijgen van rode bultjes, bobbeltjes, vlekjes.

Bij vrouwen zijn deze plekjes eerder wat huidkleurig en worden ze snel groter. Deze plekjes gaan bij ca. Helemaal genezen doe je hierbij ook nooit, omdat je het HPV virus in je bloed bij je blijft dragen tot je dood gaat. Dat wil zeggen; het virus blijft aanwezig, maar de ziekte verdwijnt. Het virus kan wel altijd de ziekte weer terughalen, bijvoorbeeld bij veranderingen van hormonen in het lichaam. Het kan dus goed herpes zijn, maar het hoeft niet.

Dit is nog slechts een voorbeeld van wat het ook zou kunnen zijn. Ik zou inderdaad niet op het oordeel van de buitenlandse arts afgaan. Hij zal ongetwijfeld een goed arts zijn, maar zonder goede manier van communicatie ontstaat er al snel verwarring en als je er niet meer uitkomt, dat is toegeven soms de beste oplossing.

Dit kan ook bij de arts het geval zijn geweest, dus ik zou inderdaad niet volledig op zijn oordeel vertrouwen. Gezien je klachten zou je ook eens Daktarin kunnen proberen. Dit middel werkt voor veel mannen erg goed, dus wellicht is dit ook iets voor jou.

Zinkzalf wordt inderdaad ook veel gebruikt bij huidaandoeningen, en het is veilig om rond de geslachtsdelen te gebruiken, dus dat zou je kunnen proberen.

Het is de poging waard. Dan wil ik tot slot nog iets meegeven, misschien dat je er iets aan hebt. Er bestaat een ernstige huidaandoening die zowel bij mannen als vrouwen rond de geslachtsdelen voorkomen. Dit is geen SOA, maar het kan er wel sterk op lijken. Ik vertel je hierover, omdat de symptomen die jij noemt overeen komen met de symptomen van deze huidaandoening. Deze aandoening wordt lichen sclerosus genoemd.

Je zou eens op Google verder kunnen kijken naar alle symptomen om zelf eens goed te vergelijken of je dit misschien hebt. Deze aandoening kan spontaan ontstaan. Het is over het algemeen een ziekte die ontstaan bij mannen van middelbare leeftijd, maar er zijn uitzonderingen op de regel.

Er zijn ook twintigers en dertigers die hier last van krijgen. Ik weet niet hoe oud je bent, dus ik vermeld dit er voor de zekerheid bij. Syptomen zijn onder meer ook het vervellen van de eikel en de voorhuid en het dunner worden van die huid, waardoor gemeenschap en masturbatie pijnlijk kan zijn.

Overigens kan de eikel ook gaan vervellen als gevolg van teveel wassen met zeep, dus misschien afhankelijk van je persoonlijke douchemoment kan dit er ook nog iets mee te maken hebben. Ik hoop dat je iets aan de info hebt en ik hoop vooral dat je snel een oplossing vindt, want dit is erg vervelend voor je.

Ik wens je heel veel succes en beterschap! Ik , Nadat ik zondag avond bij de huisartsen post zat is de conclusie Herpes getrokken. Het gaat dan wel om besmetting met dezelfde soort in de meeste gevallen. Koortslip wordt meestal veroorzaakt door herpesvirus type 1 en genitale herpes wordt meestal veroorzaakt door herpesvirus type 2, maar niet altijd.

Er zijn dus uitzonderingen. Als jij besmet bent geraakt op het geslachtsdeel, waar je partner het niet heeft, dan kun je haar inderdaad wel ook aan haar geslachtsdeel besmetten. Het is een zeer besmettelijk virus dat vooral besmet door het vocht in de blaasjes. Er zit niets anders op. Als een kind voortdurend in de klas zit te wippen, en als de andere kinderen daar last van hebben, kun je experimenteren met een zogenaamd 'wiebelkussen' of 'balanskussen'.

Scholen gebruiken dit soort kussens voor ADHD-kinderen die niet stil kunnen zitten. Misschien heeft de school van uw dochter zo'n kussen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in zorgwinkels, via fysiotherapeuten en op internet denk ook aan Marktplaats! Houd er rekening mee dat al dat geschuur en geschuif ook een gevolg kan zijn van jeuk, bijvoorbeeld door een schimmelinfectie, of wormpjes, of het gebruik van irriterende zeep of wasmiddelen.

Bespreek dit zonodig met de huisarts! Is er sprake van extreem veel masturberen, dan kán er sprake zijn van seksueel misbruik meestal in de huiselijke kring, door een broer, een vader of een oom maar dat is beslist niet het eerste waar je aan moet denken. Bovendien staat het masturberen dan ook meestal niet op zichzelf, maar zijn er ook andere verschijnselen, zoals opmerkelijke gedragsverandering agressief of juist teruggetrokken , slechter slapen, een terugval in zindelijkheid, bedplassen, etc.

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Zwanger worden Zwanger-bevalling Baby-dreumes Peuter-kleuter Basisschoolleeftijd Puberteit Jongvolwassen Leeftijden - Alle - Zwanger worden Zwangerschap en bevalling Babytijd-dreumestijd Peutertijd-kleutertijd Basisschoolleeftijd Puberteit Jongvolwassen Home » Artikelen » Masturberende meisjes 2 7 jr.

Wanneer houdt het op? Hoe moet je reageren? Wees eerlijk en vertel geen onwaarheden. Dan krijg je advies waar je ook wat aan hebt.

Je kunt je abonneren op een discussie of zelfs op het hele onderwerp. Telkens als er een nieuw bericht wordt geplaatst krijg je een neutraal mailtje. Je kunt geplaatste berichten aangeven bij de beheerder van deze site als je vindt dat de inhoud niet door de beugel kan. De beheerder zal dan kijken of het betreffende bericht aangepast of zelfs verwijderd moet worden.

Hallo ik heb een vraagje, Mijn vriendin heeft met haar vriendje in het zwembad wel met de geslachtsdelen tegen elkaar aan gezeten maar wel met een bikini en zwembroek ertussen verder hebben ze niks gedaan. Ik heb een vraag. Ik heb geen vriendje, kan je dan ook zwanger raken of kan dit absoluut niet? Hopelijk weet iemand dat??

Lieve lezers, Panda schrijft eigenlijk al het belangrijkste. Zeker in jonge pubertijd verandert je lichaam en dan kan zelfs een verjaardag of ander spannend iets je menstruatie uitstellen of een maandje later beginnen.

Trouwens, over als je je onderbroek nog aan hebt of je vingert je, hee; jullie weten toch, zwanger worden is toch zelfde als over de 'Bloemetjes-En-De-Bijtjes'? Maar dan moeilijk vind ik de korte vraagjes zoals tamaraa, moeilijk. Kan zelfs zwanger worden van iemand die je niet kent of helemaal nog nooit eerder had gezien! Je kan dus zwanger worden ook als je geen vriendje hebt, denk ik dan Slimme tip om te onthouden: Wanneer je je onderbroek uitdoet dan doe je een condoom aan!

Er zijn veel zwanger geworden en die zeiden allemaal: